This version of the page http://uanime.org.ua/article/bakemonogatari.html (111.90.157.56) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-09-24. The original page over time could change.
Історії чудовиськ – Статті – Аніме та манґа українською
Головна Новини Аніме Манґа Статті Кузня Шрифти Форум Лінки

Авторизація



Реєстрація
 
Популярне

Наруто

Наруто: Ураганні хроніки

5 сантиметрів за секунду

Щоденник про майбутнє

Blame!

Ван Піс

Бліч

Дюрарара!!

Твоя квітнева брехня

xxxГолік

 

Історії чудовиськ – огляд аніме

Японська назва аніме: Bakemonogatari
Рік: 2009
Режисер: Шінбо Акіюкі
Жанр: школа, трилер, шьонен

288 хвилин свого життя я присвятила перегляду цього аніме. Зараз можу стверджувати, що цей час минув недаремно. 288 хвилин чудової психоделічної драми-трилеру про реалії сучасного життя. 12 серій по 24 хвилини.

Не буде новиною, що у нашому світі, у нашому сірому повсякденні живуть чудовиська. Дівчина, що при зрості 165 см має вагу... 5 кілограмів, маленький привид, що шукає маму і не знаходить, дівчина-кішка, вампір королівської крові з милим лицем дитини. І все це накручується навколо сімнадцятирічного вампіра Койомі. Але це не «Сутінки». Це «Бакемоногатарі» – «Історії чудовиськ».

Вони не просто так з'явились у сучасному світі. Їх породили почуття людей... Страх, ненависть, бажання бути почутими своїми рідними, батьками. Мультик мультиком, але у ньому піднімаються актуальні проблеми суспільного життя Японії, подається зріз почуттів та емоцій дітей та підлітків. Зворотна сторона медалі, те, що стоїть за зовнішнім економічним розвитком та уявним процвітанням. Насамперед, руйнування інституту сім'ї, катастрофічним браком часу на спілкування з дітьми, спроба замінити його матеріальними цінностями. Ці фактори викликають до життя старовинні японські чудовиська – краба, змію, диявола. Вони не приходять просто так, а лише на таємний поклик людини.

І по ходу розгортання головні герої дорослішають, переживають з приводу своєї незайманості. Це так нагадує героїв американських молодіжних комедій і викликає посмішку у більш старших глядачів. Але може схвилювати молодших. Для них, власне, і призначене шьонен-аніме (вікова категорія – 12-17 років).

А ще є мудрий бувалий Меме. Він знає відповіді на всі запитання. Хоча про нього говориться дуже мало, але його знання викликають повагу. Він знає те, що недоступне іншим. Такий собі доктор Хаус по-японськи. 

 Не варто шукати у аніме сюжету. Та й це зайве. Головний сюжет – це наше повсякдення, так звані сірі будні. Саме у них губиться більшість наших страхів, емоцій, проблем, невисловлених почуттів.

Опубліковано: 17.01.2010
Автор: para-bellum

    Нове
Манґа
Ванпанчмен
част. 11
 
Манґа
Ґанц: G
том 3, ч. 15-17
 
Манґа
Я продав своє життя за десять тисяч єн на рік
повна
 
Манґа
Доктор Камінь
том 2, ч. 10-14
 
Манґа
Ласкаво просимо до NHK!
повна
 
Манґа
Смик майстер Куросава
повна
 
Манґа
Лінія диявола
том 2, част. 7
 
Манґа
Бродячі пси літератури
том 1, част. 3
 
Манґа
ID: Вторгнення. #Без гальма
том 2, част. 5
 
Манґа
Атака титанів доджінші
 
 
2005-2021 © Mirra
Використання матеріалів з даного сайту можливе лише за умови обов'язкового погодження з усіма їхніми авторами та співавторами або з адміністрацією сайту, якщо інші автори або їхня контактна інформація не зазначені.