Працюємо разом

11 Вересня 2020
Друкувати цю новину

«Жодної побудованої нової станції або після капітальної реконструкції Київського метрополітену не може бути недоступною для людей з інвалідністю! Київський метрополітен повинен стати зразком доступності!» –про це наголосив Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич.

Вже більше 10 років команда фахівців Національної Асамблеї людей з інвалідністю України (НАІУ)  за активної участі Валерія Сушкевича працює з керівництвом та фахівцями Київського метрополітену щодо забезпечення умов доступності, безпеки та комфорту для маломобільних громадян в метрополітені. Сьогодні під головуванням  начальника КП “Київський метрополітен” Брагінського  Віктора Володимировича відбулася чергова ZOOM-нарада щодо обговорення актуальних питань та подальших планів співпраці у цій сфері.

На початку наради було зазначено, що на сьогодні співпраця КП “Київський метрополітен” та НАІУ має позитивні результати по багатьом напрямам. Амбіційні плани метрополітену по приведенню 13 станцій до стану доступності для всіх категорій МГН втілюються у життя саме завдяки активній співпраці із фахівцями НАІУ і суттєвим доказом цього є станція метро Святошин, відкрита після капітального ремонту у минулому році, яка є взірцем не тільки як найбільш доступний  об’єкт метрополітену для м. Києва, але і як прикладу комплексного та системного підходу в напрямку інклюзивності до будь якого об’єкту країни.

Але не зважаючи на великий позитивний кейс, у київському метрополітені існують багато проблемних питань які і обговорювалися на сьогоднішній нараді. Це перш за все комплекс проблемних питань пов’язаних із наданням послуги якісного супроводу різних категорій МГН у Київському метрополітені. Серед інших: питання інформаційної доступності та безпеки для різних категорій пасажирів; питання комплексної  доступності станцій Київського метрополітену в контексті очікуваною реконструкції вулиці Хрещатик та багато інших.

Результатами наради окрім іншого,  стало рішення по створенню робочої групи за участю фахівців Київського метрополітену та представників громадянського суспільства. Ця робоча група буде намагатися сприяти вирішенню низки проблемних питань.

Секретаріат НАІУ

  ÐšÐ°Ñ‚егорія:
Новини НАІУ
дивитися більше новин

Схожі новини

написати коментар

0 коментарів

Поки немає коментарів

Ви можете бути тим, хто розпочне розмову.

Додати коментар

Натисніть сюди, щоби скасувати відповідь.