This version of the page http://bytsko.com/gretsiya-about/ (185.68.16.63) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-09-05. The original page over time could change.
Греція | BYTSKO TRAVEL GROUP
Головна / Тури /

Греція

Про країну Пошук турів Міста/Регіони Візи Корисно знати

Греція, земля сонячної Еллади, колиска великої античної цивілізації і цілий світ, в якому боги створили свою штаб-квартиру і перетворили територію в природний шедевр краси і гармонії.

Греція розташована на півдні Балканського півострова і займає велику територію островів південного сходу Середземномор'я, п'ята частина країни лежить на численних великих і малих островах. Островів в складі держави всього близько двох тисяч, але заселені з них тільки двісті.

Грецька держава включає материкову Грецію - Аттику, Пелопоннес, Центральну Грецію, Фессалію, Епір, Македонію, Фракію і острови. Це і найбільші грецькі острови Кріт, Евбея, Родос і Лесбос, і легендарний острів сонця Родос, і історичні Міконос, Кефалонія і Ітака, і частина легендарної Атлантиди - Санторіні, і родзинка Іонічного моря Керкіра. Деякі острови Егейського моря становлять архіпелаги - Кіклади, Споради і Додеканіса («12 островів»).

Ця унікальна держава цілком природно і невимушено насолоджується всіма перевагами свого географічного положення: м'який субтропічний клімат з теплою і вологою зимою і жарким сухим літом, 300 сонячних днів у році, неперевершена за красою природа континентальної Греції і численних островів Егейського та Іонічного морів, найчистіше море з чудовими чистими піщаними і гальковими пляжами, пишна зелень фруктових садів. Курортний сезон починається в середині травня і закінчується в кінці жовтня.

Велика територія Греції лежить на невисоких горах Пінда, найвищою точкою яких є обрана гора грецьких богів Олімп заввишки 2917 м.

Столиця Греції - Афіни, де живе майже половина всього населення країни! Друге за величиною грецьке місто - столиця Північної Греції Салоніки з населенням 1 мільйон чоловік.

Населення країни - на 95 % греки і більшість говорять так званою новогрецькою мовою. Основна релігія - православне християнство, основи якого вельми тверді на цій землі. Саме тут знаходиться легендарна і знаменита на весь світ гора Афон, де з моменту заснування монастиря в 963 р. донині свято бережуть глибокі і традиційні християнські традиції, час тут завмер в благоговійному богошануванні.

У Греції все досконало, до всього торкнувся подих вічності, і все чекає своїх гостей: принадність великих міст і невеликих рибальських сіл, гори і долини, тисячі архітектурних пам'яток, пляжі і чисті морські хвилі, блакитне небо і золотий пісок, скелясті острови, мальовничі затоки і лагуни, квітучі сади і оливкові гаї, сучасні готелі, знамениті курорти і SPA-центри, романтичні села з маленькими тавернами і модні ресторани, гостинні і мудрі місцеві жителі, смак місцевих вин і аромати національної кухні, древня історія і міфи.

Світове значення має культура Греції, яка виростила великих людей - вчених, філософів, героїв. Кожне грецьке місто і село мають свою історію, міфи, легенди і пам'ятники культури античності і середньовіччя. Країна ставала багато разів перехрестям різних культур. По дорогах Греції прокочувалися хвилі переселення народів. А завойовники і володарі з різних сторін світу, в різний час стаючи частиною країни і її культури, залишили в Греції стільки пам'яток, що, мабуть, навіть місцеві жителі не в змозі всіх їх оглянути за ціле своє життя.

Сучасна Греція, увібравши все історичне і культурне багатство минулого, зараз відкривається перед нами тією ж чистою і світлою красою, населення віддалених і невеликих грецьких островів зберігає свої традиції, там життя тече, як і в старі часи, спокійно і неквапливо, особливо взимку. Навесні в Греції, мабуть, найкрасивіше, коли все розквітає і просто фонтанує енергією. Ну а літо, звичайно, час навали численних туристів, і це справедлива данина популярності країни.

На морському узбережжі материкової і острівної Греції і в будь-якому куточку країни до послуг гостей маса готелів і апартаментів будь-якого класу і на будь-який гаманець. Заповітні місця і пам'ятники вам покажуть під час групових або індивідуальних екскурсій тривалістю від 1 до 3 днів.

Всі види оздоровлення, омолодження пропонуються в чудових центрах таласотерапії на Пелопоннесі, острові Крит, на Евбеї. Вільні води трьох морів звуть любителів активного і спортивного відпочинку. А морські круїзи об'єднують відвідування Греції та прилеглих країн - Італії або Туреччини.

Грецька кухня знаменита на весь світ, вона є однією з основ відомої середземноморської дієти, якій надають перевагу прихильники здорового способу життя. Вся суть харчування жителів Середземномор'я зводиться до вживання найздоровіших продуктів: оливок та оливкової олії, морепродуктів, овочів і високоякісного вина. Традиційні грецькі страви готуються з розумним додаванням різних прянощів, м'яса їдять мало. У всіх туристичних центрах маса ресторанів, барів і таверн, що пропонують справжню грецьку кухню.

Взагалі, їжа для греків завжди поєднується з дружнім спілкуванням, це дуже відкритий і життєрадісний народ.

Саме життя в Греції вже можна вважати щастям. Цікаво, самі греки, що живуть в Греції, вважають так само? Є проста можливість отримати свою частку такого щастя - приїхати в країну і отримати масу вражень і відчуттів, які назавжди залишаться з тобою.