This version of the page http://rurik.com.ua/ (77.87.197.38) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-09. The original page over time could change.
Национальное рейтинговое агентство «Рюрик»

Національне рейтингове агентство «Рюрік»

Предметом діяльності НРА «Рюрік» згідно Статуту є рейтингування та надання інформаційно-аналітичних і консультаційних послуг у сфері рейтингування, а саме:

Кредитні рейтинги

Рейтинги надійності депозитів

Рейтинги фінансової надійності страховика

Галузеві огляди

Інформаційно-консультаційні послуги


Кредитний рейтинг – це умовне вираження кредитоспроможності позичальника в цілому (рейтинг позичальника) або його окремих боргових інструментів (рейтинг боргового зобов'язання). Отримання кредитного рейтингу – це не лише виконання вимог чинного Законодавства України, а також стратегічно правильне рішення, що приноситиме як поточні, так і майбутні переваги Вашій компанії.

Послуги агентства з присвоєння, подальшого моніторингу та інформаційної підтримки визначених кредитних рейтингів надають власнику кредитного рейтингу багато можливостей. Перелічимо лише деякі з них:

1) Створення власної публічної рейтингової історії дозволить покращити діловий імідж та підвищити інвестиційну привабливість Вашої компанії при збереженні конфіденційності комерційної інформації

– В умовах підвищення економічної культури учасників ринку, компанії, які мають тривалу рейтингову історію отримують більшу довіру з боку інвесторів та інші додаткові конкурентні переваги.

– Кредитний рейтинг дозволяє виділити себе серед інших емітентів боргових цінних паперів і привернути увагу більш широкого кола інвесторів.

– При існуванні багатьох альтернативних варіантів інвестування на фінансовому ринку виконується правило, що нижчий кредитний рейтинг боргового зобов'язання повинен бути компенсований більшою премією за ризик, тобто більшою дохідністю, що вимагатиме інвестор. Отже, високий кредитний рейтинг дозволяє зменшити витрати на залучення фінансових ресурсів
.

2) Проходження процедури рейтингування дозволяє представити дані про компанію на рівні міжнародних стандартів розкриття інформації.

– Поступове посилення вимог ринку щодо прозорості діяльності компаній та підвищення стандартів розкриття інформації, обумовлює необхідність заявити про власну інформаційну відкритість та фінансову прозорість діяльності.

3) В результаті рейтингового дослідження Керівництво та Власники компанії отримують незалежну кваліфіковану експертну оцінку власної поточної фінансово-господарської діяльності та висновки щодо перспектив розвитку компанії.

Переглянути кредитні рейтинги позичальників
Переглянути кредитні рейтинги боргових інструментів

Рейтинг надійності депозитних вкладів – це експертна оцінка, що відображає незалежну думку НРА «Рюрік» щодо можливості своєчасного та повного повернення банківських вкладів клієнтам. Отримання рейтингу надійності депозитних вкладів ‒ це стратегічно правильне рішення, що приноситиме банку як поточні, так і майбутні переваги.

– Фізичні особи можуть використовувати рейтингову оцінку надійності депозитних вкладів, визначену уповноваженим рейтинговим агентством, як додатковий фактор при виборі банківської установи для розміщення власних заощаджень.

Переглянути рейтинги надійності депозитів
Детальніше про рейтинг надійності депозитів

Рейтинг фінансової надійності (стійкості) страхової компанії ‒ це експертна оцінка, що відображає незалежну думку НРА«Рюрік» щодо можливості своєчасного та повного виконання страховою компанією зобов’язань перед клієнтами за договорами страхування. Отримання рейтингу фінансової надійності (стійкості) страхової компанії ‒ це не лише виконання вимог Законодавства України, але й стратегічно правильне рішення, що приноситиме як поточні, так і майбутні переваги.

Переглянути рейтинги надійності страховиків
Детальніше про рейтинг фінансової надійності страховика

НРА «Рюрік» пропонує послуги з підготовки аналітичних галузевих оглядів. Таке аналітичне дослідження буде містити глибоку структуровану інформацію про ринок, яка базуватиметься на максимальній інформаційній насиченості і аналітичному опрацюванні статистичних даних по досліджуваному ринку. Аналітики НРА «Рюрік» готові підготувати ексклюзивний аналіз ринку саме для Вас, з урахуванням всіх Ваших вимог і побажань.

Переглянути приклади галузевих оглядів
Детальніше про галузеві огляди

Окрім визначення рейтингів та підготовки галузевих оглядів НРА «Рюрік» пропонує такі додаткові інформаційно консультаційні послуги:

1) Корпоративні тренінги з навчання та підвищення кваліфікації фінансового персоналу за напрямками: фінансовий, інвестиційний та ризик-менеджмент; фінансовий та кредитний аналіз; оцінка бізнесу та цінних паперів.

2) Оцінювання фінансової стійкості підприємства на основі публічної інформації, інформації, наданої замовником, та власних баз даних. В межах послуги аналітики Агентства можуть здійснити:
– Аналіз поточної фінансово-господарської діяльності компанії
– Аналіз фінансово-господарського стану контрагентів компанії
– Аналіз дебіторської та кредиторської заборгованості підприємства


3) Консультаційні послуги з питань стратегічного та фінансового менеджменту з метою налагодження бізнес-процесів у Вашій компанії.

4) Підготовка політики розкриття банківською установою інформації перед контрагентами та незалежними оцінювачами. В межах Політики надаються рекомендації з питань якісного та повного розкриття банківською установою інформації перед її контрагентами та незалежними оцінювачами з метою встановлення довготривалого співробітництва та формування позитивного ділового іміджу організації.

Детальніше про політику розкриття інформації



Зверніться до нас і переконайтеся, що наші рейтингові та консалтингові послуги відрізняються високою якістю, конфіденційністю, найкоротшими строками виконання та помірними цінами.

 

Публічні події

  • 03.08.2021 НРА «Рюрік» публікує звіт про дефолти за І півріччя 2021 року
  • 15.02.2021 НРА «Рюрік» публікує звіт про дефолти за ІІ півріччя 2020 року
  • 23.07.2020 НРА «Рюрік» публікує звіт про дефолти за І півріччя 2020 року

Архів подій

Про агенство

Кредитні рейтинги

Рейтингування

Дослідження