This version of the page http://aub.org.ua/index.php/bankivska-systema (77.87.196.116) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-08-03. The original page over time could change.
Асоціація українських банків — Банківська система

24 липня на Печенізькому водосховищі, що на Харківщині, пройшло всеукраїнське змагання із плавання на відкритій воді Kharkiv Open Swim. АТ «МЕГАБАНК» спільно з АТ «СК «МЕГА-ГАРАНТ» долучилися до спортивного заходу, як у ролі генеральних спонсорів, так і учасників.

 
Kharkiv Open Swim дійсно вийшов наймасштабнішим плавальним заходом Східної України. Участь у ньому взяло 300 учасників (професіоналів та аматорів) із різних міст країни, зокрема, з Одеси, Запоріжжя, Дніпра, Києва, Харкова та ін. Унікальним захід став завдяки тому, що вперше в Україні визначення найспритніших плавців відбувалося у 6 категоріях:
 
  • заплив на час на дистанції 3000 м, 1500 м, 500 м;
  • естафета 3 по 500 м;
  • 1500 м моноласта та бі-ласти;
  • 500 м моноласта та бі-ласти.
Як розповів один із організаторів заходу спортивний директор СК «Акварена» (Харків) Андрій Полянський, змагання об’єднали різні вікові категорії учасників: від 12 років до 50 і старші. У запливах взяли участь 70 дітей, зокрема, 20 учнів місцевої Печенізької дитячо-юнацької спортивної школи. Крім того, у Kharkiv Open Swim також взяли участь люди з інвалідністю. До прикладу, 63-річний Володимир Воржиінов з вадами зору здобув друге місце у запливі на 3000 м серед учасників найповажнішого віку. А найбільші пристрасті, за словами організатора кипіли під час естафети. У цій категорії взяли участь 15 команд.
 
– Великий плюс Kharkiv Open Swim у тому, що це вперше в Україні проводяться подібні змагання такого масштабу, і головне – на відкритій воді, – прокоментував Андрій Полянський.
 
За результатами змагань, Kharkiv Open Swim отримав понад 125 призерів.
АТ «МЕГАБАНК» та СК «МЕГА-ГАРАНТ» підтримали спортивний захід, не тільки, як генеральні спонсори, а і як безпосередні учасники змагання. Участь у запливі на 3 км взяли Голова Правління АТ «МЕГАБАНК» Олексій Яценко, заступник Голови Правління Андрій Третяк, у запливі на 1,5 км – Голова Правління АТ «СК «МЕГА-ГАРАНТ-ЖИТТЯ» Андрій Мікрюков.
 
Голова Правління АТ «МЕГАБАНК» Олексій Яценко:
 
– «МЕГАБАНК» традиційно підтримує яскраві спортивні заходи, і головне свіжі ідеї. Саме таким і є Kharkiv Open Swim. Подібних заходів в Україні, на жаль, мало, тому особливо тішить, що такі змагання з’явилися на рідній для нашого банку Харківщині. Для «МЕГАБАНКУ» є важливим підтримка ініціатив з популяризації активних видів спорту. Kharkiv Open Swim зібрав велику кількість, як учасників, так і охочих подивитися на змагання, тому ми надіємося, що захід стане щорічним. У такому разі «МЕГАБАНК» радо підтримає його. Особисто для мене змагання стали доброю нагодою випробувати й власні сили у плаванні.
 
Голова Правління АТ СК «МЕГА-ГАРАНТ» Наталія Погорєлова:
 
– Kharkiv Open Swim вдалося зібрати людей абсолютно різних: за віком, статтю, професіями... Усіх їх об’єднав інтерес до цього виду спорту. Плавання заряджає грандіозними емоціями, як учасників, так і тих, хто приїхав вболівати за них. Дуже дякую організаторам за запрошення, ми раді будемо підтримати захід і наступного року.
 
Організаторами заходу виступили федерація плавання міста Харкова та СК «Акварена».
 
Як проходило змагання, дивіться у фоторепортажі за посиланням. 
https://www.megabank.ua/ua/news/kharkiv-open-swim
Детальніше:«МЕГАБАНК» підтримав одне з наймасштабніших в Україні змагань із...

АТ «МЕГАБАНК» відкрив нові можливості для клієнтів, запровадивши підтримку безконтактних платежів через Google Pay

 
Оплата смартфоном, смарт-годинником та іншими NFC-ґаджетами давно користується попитом у клієнтів завдяки своїй простоті та зручності. Відтепер вільно оплачуйте куплене та послуги у торговельних точках, які приймають безконтактну оплату, та в Інтернеті – на сайтах і в додатках із технологією Google Pay. Просто додайте до свого електронного гаманця картку VISA megabank/todobank.
 
– «МЕГАБАНК» і todobank активно запускають найактуальніші платіжні рішення для своїх клієнтів. Старт роботи Google Pay – важливий етап на цьому шляху, і не тільки через зручність таких оплат, які вже стали буденністю. Це знак нашої технічної готовності рухатися далі й розвивати нові рішення для клієнтів, – прокоментував начальник управління розвитку роздрібних продуктів АТ «МЕГАБАНК» Сергій Кучеренко.
 
Платіжні системи Google Pay мають не один рівень безпеки, які дозволяють надійно захищати платіжну інформацію клієнтів. За словами Сергія Кучеренка, сервіс Google Pay гарантує високу безпеку проведення операцій. При оплаті покупки номер картки клієнта не розкривається. Для здійснення транзакцій використовується унікальний токен – 16-значна комбінація цифр.
 
Як налаштувати картку для оплати через Google Pay?
 
1. Запустити/встановити додаток Google Pay на своєму смартфоні або будь-якому іншому девайсі з операційною системою Android.
2. Ввести дані своєї банківської картки та слідувати інструкціям програми.
або
3. Просто завантажити додаток todobank і, слідуючи інструкціям, додати картку до гаманця Google Pay.
 
Сервіс підтримує смартфони з операційною системою Android версії 4.4 і вище та з модулем безконтактних платежів NFC. Google Pay підтримує також смарт-годинники, які оснащені безконтактним NFC-чипом та працюють на Android Wear 2.0.
 
Як платити через Google Pay:
 
1. Увімкнути на ґаджеті чип NFC.
2. На питання касира: «Розрахунок готівкою чи карткою?», відповісти «телефоном/ годинником!»
3. Піднести пристрій до терміналу оплати.
4. Дочекатися позначки ✔, яка сповістить про успішне виконання операції.
 
Підключайте картки VISA megabank і todobank до Google Pay та зручно робіть свої розрахунки в торговельних точках і в Інтернеті.
 
Детальніше:«МЕГАБАНК» запустив Google Pay для власників карт VISA

Forward Bank, одним із перших банків в Україні, запропонував глобальний сервіс 2p2-переказів за номером телефону. До сьогодні така можливість була у клієнтів лише всередині екосистеми банку.

Відтепер, щоб відправити кошти, достатньо знати номер телефону отримувача, який прив’язаний до картки будь-якого банку України або просто вибрати одержувача грошового переказу зі списку контактів у смартфоні. Технологія позбавляє від необхідності запам'ятовувати й передавати 16-ти значний номер картки. Такі перекази можна здійснювати в національній валюті.

«Ми постійно працюємо над вивченням та впровадженням нових технологій та, перш за все, прагнемо створити додаткову споживчу цінність для наших клієнтів. З огляду на тенденції останніх років, ми робимо акцент на максимально зручний і функціональний мобільний та інтернет-банк. Новий сервіс Visa Alias відповідає всім потребам сучасного споживача фінансових послуг — це простота і зручність, а головне — це безпека та економія часу», — зазначив Андрій Кисельов, голова правління Forward Bank. — Команда банку, спільно з технічним партнером Український процесінговий центр (UPC)  та розробником мобільного додатку UNITY-BARS, у рекордно короткі терміни – 2 місяці – провели сертифікацію проєкту, та його технічну реалізацію», — додав він.

Перекази Visa Alias можна здійснювати в інтернет-банку та мобільному додатку Forward Online на картки платіжних систем Visa та MasterCard. Для цього в каталозі необхідно знайти розділ «платежі» та обрати меню «за номером телефону». Далі — ввести номер телефону, або вибрати одержувача зі списку контактів, вказати суму переказу і підтвердити операцію.  

Щоб  отримати переказ необхідно «додати» карту до сервісу Visa Alias через меню «налаштування», «перекази за номером телефону».

До номеру можна додати тільки одну платіжну карту Visa або MasterCard та, за необхідності, є можливість у будь-який момент замінити на іншу зі списку карток клієнта. Після додавання картки до сервісу одержувачу достатньо повідомити відправнику лише номер телефону. До реєстрації в сервісі переказів доступні картки з актуальним терміном дії.

 

АТ «БАНК ФОРВАРД» (Forward Bank) — комерційний банк, основний фокус діяльності якого спрямований на обслуговування приватних клієнтів в Україні. Станом на 01.07.2021 р. активи банку становлять  2,5 млрд грн; портфель коштів клієнтів – 1,9 млрд грн; чистий кредитний портфель (з урахуванням резервів) – 1,4  млрд  грн. Forward Bank має значний запас ліквідності та виконує всі економічні нормативи, згідно з вимогами НБУ. Forward Bank входить до групи банків з іноземним капіталом, згідно з класифікацією Національного Банку України, і є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Детальніше:Forward Bank запускає глобальний сервіс онлайн-переказів з картки на...

 Перший Віцепрезидент АУБ Віталій Романчукевич відвідав засідання Rotary Club Kyiv International, де розповів  про те, як виховувати дітей в умовах діджиталізації фінансового простору. Доктор економічних наук з понад 14-річним стажем роботи в банківській сфері поділився своїми поглядами на важливий для суспільства момент виховання фінансової грамотності.

«Ми всі хочемо, щоб наші діти були здорові, успішні й багаті. Але раніше в нашій країні не прийнято було говорити з дітьми про гроші ні вдома, ні в школі. Звідки ж вони могли навчитися, що таке гроші і як з ними поводитися? Трапляється,  діти в сім’ях чують сварки через сімейний бюджет, що виробляє тригер негативного ставлення, навіть несприйняття чи страх грошей. Потрібно ж навпаки говорити з дитиною про гроші як про позитивну цінність, створювати підгрунтя, щоб дитина розуміла, як з ними слід поводитися»,  - пояснив Віталій Романчукевич.

 І зазначив, що починати привчати малечу до грошей варто з того моменту, коли дитина навчилася рахувати. І тут батьки повинні насамперед самі підготуватися, бо далеко не всі дорослі мають поняття про фінансову грамотність.

У багатьох країнах, коли починаєш розмову про багатство, відразу говорять про ощадливість. Дітей потрібно залучати до обговорення і планування сімейного бюджету. Не можна забороняти, треба пояснити, що таке бюджет – що гроші мають обмежену кількість і беруться не «з тумбочки». Слід дохідливо донести, що існують базові потреби, і додаткові блага. Що бажання отримувати додаткові блага є не лише у них, а й у інших членів сім’ї. Бо коли дитина отримує все, що хоче, не відчуваючи вдячності, вона  стає розбещеною і вимагає все лише для себе.

«Я маю позитивний приклад, який підтверджує, що дитині приблизно із 7 років потрібно  подарувати 4 скарбнички. Хай це будуть навіть прості контейнери.  Перша – на кишенькові гроші. Дитині потрібно пояснити, що вона отримуватиме певну суму грошей, які зможе потратити на свій розсуд – наприклад, на кіно, морозиво, цукерки. Спочатку ці кошти слід давати щодня, потім збільшувати  період, на який вони видаються. Якщо дитина отримала кишенькові гроші на тиждень і потратила їх за день, її не потрібно сварити. Але й грошей просто так додатково не давати.

І тут ми підходимо до нашої другої скарбнички. Там дитина має  зберігати зароблені гроші. Вона повинна розуміти, що має можливість отримати додаткові блага, але для цього потрібно попрацювати чи, наприклад, щось створити і продати на тому ж OLX. Такий підхід виховуватиме наполегливість, позитивне ставлення до праці.

Але тут багато хто робить помилку, коли платить дітям за гарні оцінки чи за виконання щоденних хатніх обов’язків. Не потрібно «купувати» цим дитину. Кожного ранку почистити зуби, застелити ліжко – це про інше – про виховання культури, особистості. А вже, наприклад, помити машину – це робота, за яку дитина повинна отримати гроші.

Плата ж за навчання виробляє негативний тригер, коли дитині буде нецікаво вчитися, якщо їй  за це не платять. Але всі ми знаємо, що навчання - це інвестиція в себе і вчитися потрібно все життя, не чекаючи, що за це будуть платити.

Третя наша скарбничка – інвестиція, вміння вкладати гроші для отримання пасивного доходу. Дітей потрібно вчити, що вони можуть не витратити гроші, а, наприклад,  віддати їх батькам на зберігання під відсоток. Або, наприклад купити іграшку, розфарбувати, викласти на ОЛХ і продати. Головний момент  тут виробити вміння відкласти отримання благ негайно.

Важливо, щоб дитина мала право вибору – чи давати батькам кошти під відсотки. Тут можна дати їй гарний урок, щоб вона розуміла, що таке давати в борг – написати розписку. Це знадобиться вашим спадкоємцям у майбутньому – вони не будуть просто позичати гроші без будь-яких гарантій на повернення. І завжди зможуть пояснити друзям, що вони так виховані.

Остання, але не менш важлива  скарбничка  - благодійність.  Тут мова не лише про щедрість, важливо, щоб дитина навчилася відчувати внутрішнє задоволення і радість від добрих справ. Якщо відвезти разом з дитиною іграшки в дитбудинок – треба, щоб вона бачила, яку радість це принесло тамтешнім вихованцям і сама зраділа від цього», - поділився своїми спостереженнями банкір.

«Приблизно після 12 років, а сьогодні в деяких сім’ях і раніше діти можуть користуватися віртуальною карткою в телефоні. Діджиталізація для них дуже цікава, вони швидко освоюють всі можливості фінтехпроєктів. Це заміна наших чотирьох скарбничок, яка не змінює суті поводження з грошима», - пояснив Віцепрезидент АУБ. І наголосив, що важливо подавати це навчання в ігровій формі, ніби  цікавий квест. Щоб дитина  не відчувала напруження.

Також Віталій Романчукевич звернув увагу на ще один момент – зробити все можливе, щоб обмежити на дитину вплив реклами. Адже всі ми розуміємо: реклама зараз робиться так професійно, що навіть дорослому важко їй протистояти.

Віцепрезидент АУБ зауважив, що у всіх випадках важливо не просто пояснювати, а працювати з психологічним станом дитини, розуміти, що вона відчуває.  І робити все, щоб у нашого підростаючого покоління виховати позитивні добрі відчуття – як від отримання грошей, так і від їх витрати.  Якщо ми це виховаємо, далі можна говорити, що таке багатство, як його досягти.

 Пресцентр Асоціації українських банків

тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

Сьогодні, 20 липня, Міжнародний фонд Івана Франка та АТ «Європейський Промисловий Банк» підписали угоду про співпрацю та партнерство.
Наслідуючи принципи соціально-відповідального бізнесу, «Європейський Промисловий Банк» зобов’язався надавати підтримку для культурно-освітніх проєктів Фонду Франка.
«Символічно, що у 165-ту річницю від дня народження Івана Франка нам вдалося заручитися підтримкою «Європейського Промислового Банку». За шість років нашої діяльності ми зверталися за підтримкою не в одну організацію, але поки в Україні немає «моди» на благодійництво. Такий крок з боку наших партнерів вселяє надію, що крига скресне, а фінансові та банківські установи повернуться в бік культурно-освітніх проєктів, які вкрай необхідні для розвитку суспільних відносин та української культури й освіти в цілому», – наголосив директор Фонду Ігор Курус.
Голова правління АТ «Європейський Промисловий Банк» Людмила Ликова запевнила, що очолювана нею установа і надалі буде наслідувати принципи соціально-відповідального бізнесу, і висловила надію на успішну співпрацю з Міжнародним фондом Івана Франка. «Ми маємо нагоду долучитися до потрібної української справи для належного поцінування нашого минулого та успішних державотворчих процесів», – наголосила Людмила Ликова.
Присутній на підписанні угоди Перший віцепрезидент Асоціації Українських Банків Віталій Романчукевич зауважив, що такі ініціативи мають бути: «Чудово, коли фінансові установи підтримують знакових постатей української культури. Іван Франко є одним із фундаторів української державності, і його ім’я точно має бути увіковічнено в пам’яті українців», – зазначив пан Романчукевич.

Пресцентр Асоціації українських банків

тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Детальніше:Підписано угоду про співпрацю з Європейським Промисловим Банком

Всі українські банки

 

вул. Євгена Сверстюка, 15 Київ 02002 Україна

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.                               
(044) 516-8775

 

 

Copyright © 2021 Асоціація українських банків. All Rights Reserved. Designed by SmartAddons.Com
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Template Settings
Theme

Color

For each color, the params below will give default values
Tomato Green Blue Cyan Dark_Red Dark_Blue

Body

Background Color
Text Color

Header

Background Color
Background Image
pattern1 pattern2 pattern3 pattern4 pattern5

Footer

Layout
Menu
Select menu
Typography
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction
Reset