This version of the page http://rpr.org.ua/?p=3821 (185.104.45.3) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-24. The original page over time could change.
1551 – Реанімаційний Пакет Реформ

№1551 Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (щодо удосконалення системи державних закупівель та електронних закупівель)

Оцінка законопроекту

– пропонує дозволити учасникам тендерних змов брати участь у державних закупівлях;
– пропонує дозволити юридичним особам, які притягаються до відповідальності за корупційні правопорушення,  брати участь у державних закупівлях;
– значно скорочує можливості для оскарження державних закупівель, зокрема, щодо внесених змін до документації конкурсних торгів;
– пропонує скасувати безкоштовне оприлюднення тендерних документів для замовників торгів;
– пропозиції щодо запровадження електронних закупівель є суперечливими та небезпечними з точку зору боротьби з корупцією. Ключові рішення в цій сфері покладаються на Кабінет Міністрів України, що збільшує корупційні ризики. Держава фактично усувається від участі в організації електронних торгів, що робить систему державних закупівель повністю залежною від низки приватних компаній.

Запроваджується обов’язковість електронного реверсивного аукціону, що суперечить директивам Європейського Союзу

Дата реєстрації
22.12.2014
Стан проходження
Знято з розгляду

НЕ РЕКОМЕНДОВАНО ДО ПРИЙНЯТТЯ

Законопроект на сайті Верховної ради України