This version of the page http://vn.20minut.ua/Polityka (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-17. The original page over time could change.
Політичні новини , новини політики - 20 хвилин Вінниця

Політика

«Це точно учасники АТО?». У міськраді допрацюють питання про передачу землі на П’ятничанах

Депутати вирішили змінити одне з земельних питань під час сесії 30 квітня.  З нього виключили відмову на виготовлення проектів землеустрою з подальшою передачею землі восьми людям, які, до того ж, є учасниками АТО / ООС. Однак до цієї відмови збираються повернутися після доопрацювання.

photo_camera play_circle_filled Навіщо до Вінниці приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков

Сьогодні, 26 лютого, у Вінницю прибув голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Він побував на черговій сесії облради. Разом зі спікером на сесію прибули й інші нардепи України. Зокрема, Ірина Борзова, Юрій Арістович, Максим Пашковський, Михайло Радуцький та Анатолій Драбовський. Голова парламенту виступив з промовою, відповів на питання вінницьких журналістів та продовжив робочу поїздку. 

«Сепарів вибили за 17 хвилин». Аваков видав книгу, в якій розповідає про «Ягуар» з Калинівки

«2014. Миттєвості харківської весни» — так називається книга Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. У ній про те, як вдалося відстояти Харків, де Росія намагалася створити ХНР. Сепаратистам вдалося захопити Харківську ОДА так само, як у Донецьку й Луганську, але не надовго. Їх вибили звідти бійці «Ягуару» з Калинівки.

Скільки нардепів-вінничан потрапили під санкції Росії

Минулої п’ятниці, 11 грудня, Російська Федерація оновила список санкцій щодо України. У документі прізвища 849 людей, серед яких є й відомі вінничани, такі як Олександр Домбровський, Ірина Борзова та Григорій Заболотний. Скільки у списку РФ вінничан та хто ці люди?

«Він не підтримав команду — старостою не буде». Чому у Гнівані відмінили акцію на захист Мельника?

Акцію під час сесії Гніванської ОТГ мали провести сьогодні, 25 листопада представники Могилівки. Добивалися, щоб старостою села залишили Юрія Мельника. Підготували лозунги, виступи, але зібрання не буде. Про це повідомив один з організаторів. В чому причина конфлікту і чому відмінили акцію?

«Я в шоці!» Сергій Шевчук — знов у статусі депутата і досі фігурант кримінальних проваджень

Він до виправдувального вироку сидів у вінницькій тюрмі, а його опонент під слідством за аналогічний злочин залишається на свободі.   Про несправедливість каже Сергій Шевчук, який раніше був депутатом Могилів-подільської міськради та пройшов у раду й на цих виборах. Він залишається учасником двох кримінальних процесів. У одному фігурує в якості звинуваченого, в другому — як жертва замаху на вбивство.   Конфлікт мешканців прикордонного райцентру ходить по судах Вінниці, Києва, Жмеринки. І тільки набирає обертів?

Хто став депутатом? Перша сесія нової міськради Вінниці (ОНОВЛЕНО)

У Вінниці 20 листопада відбулася перша сесія нової міськради.  Голова виборчої комісії Дмитро Шевчук зачитав текст постанов про визнання обраними міського голову та 54 депутатів міської ради восьмого скликання. Потім обрали секретаря міськради та старост приміських сіл, які з 2021 року увійдуть до складу Вінницької міської громади. Розказуємо, що ще ухвалили на сесії міськради.

Карантин не відмінили, касові апарати не скасували. З якими думками вінничани повертаються з Києва?

Сьогодні, 17 листопада, вінницькі підприємці пікетували Верховну Раду. Долучилися до всеукраїнської акції «Захисти ФОП». Вимагали відміни запровадження касових апаратів, скасування карантину вихідного дня. Під час сутичок двом вінничанкам дісталося від охорони.

Заміни у Вінницькій міськраді. Троє депутатів з «ОПЗЖ» відмовилися від мандатів

Донатас Піскун, Людмила Барабаш та Наталя Бондарчук, які обрані на місцевих виборах, відмовилися від мандатів міського депутата. Натомість їхні місця отримають інші кандидати від «Опозиційної платформи-За життя». Хто саме?

Хто мій депутат на окрузі? Інфографіка про нову міськраду Вінниці

Цієї п'ятниці скликають новообрану міську раду. Депутати восьмого скликання і міський голова мають скласти присягу Розповідаємо, хто увійшов до міськради, наскільки місцева рада є «новою». І публікуємо список депутатів на округах

Свіжий випуск

№ 24 від 16 червня 2021

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up