This version of the page http://hrk.aero/puteshestvie-s-zhivotnymi/ (185.65.247.8) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-16. The original page over time could change.
Подорож з тваринами | Аеропорт Харків
  • Зустріч і супровід КУПИТИ
  • VIP обслуговування КУПИТИ
  • Доступ до Зали підвищеного комфорту КУПИТИ
  • РУC
  • УКР
  • ENG

Подорож з тваринами

Якщо Ви подорожуєте з тваринами через аеропорт “Харків”, зверніть увагу на особливі правила перевезень повітряним транспортом.

Під час бронювання квитка пасажир повинен отримати дозвіл від авіаперевізника на можливість транспортування тварини. Ряд авіакомпаній дозволяє перевозити тварину тільки в салоні, що накладає обмеження на її вагу і розміри.

У разі, якщо авіакомпанія дозволяє провозити великих тварин, вони транспортуються в герметичних багажних відсіках літака, що опалюються протягом польоту.

Кожна тварина повинна мати необхідний комплект документів відповідно до законодавства України, а також законодавства країни, в яку здійснюється вивіз тварини. При вильоті з України пасажир повинен пройти митний контроль через червоний коридор і заповнити митну декларацію на тварину.

На перевезення тварин не поширюється безкоштовна норма ручної поклажі і багажу. Це означає, що пасажиру після отримання дозволу від авіаперевізника на перевезення тварини необхідно буде оплатити спеціальний збір за транспортування. Виняток становлять службові собаки та собаки-поводирі, які супроводжують осіб з обмеженнями здоров’я – в таких випадках тварини незалежно від їх розмірів перевозяться в салонах літаків безкоштовно.

Оберіть авіакомпанію нижче, щоб ознайомитися з правилами перевезення тварин

Atlasglobal

Azur Air

Belavia

Bravo Airways

Dart

LOT

МАУ

Pegasus Airlines

UM Air

Додаткову інформацію Ви  можете знайти на сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, також Ви можете отримати консультацію в прикордонному інспекційному пункті ветеринарної медицини «Аеропорт-Харків» за телефоном +38 063 365 04 30, або за адресою pipaeroport@ukr.net.

Перед оформленням квитка пасажир має отримати дозвіл на перевезення тварини у авіакомпанії

Дизайн и поддержка