This version of the page http://rozvytok.in.ua/3197-2015-12-17-3197 (185.68.16.25) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-06-03. The original page over time could change.
Володимир Гройсман застерігає від згортання бюджетної децентралізації в Україні — Ресурсний Центр зі сталого місцевого розвитку

«Добре врядування для розбудови потенціалу громади» «Сталий розвиток Українських Карпат»

Авторизація
  • Забули пароль?
  • Забули логін?
Зареєструватися

Новини

Володимир Гройсман застерігає від згортання бюджетної децентралізації в Україні

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман застерігає Кабінет Міністрів України від згортання бюджетної децентралізації в країні у 2016 році, наголошуючи, що вона довела свою ефективність в нинішньому році.

Про це В. Гройсман заявив під час пленарного засідання Парламенту у четвер, під час представлення Урядом проекту державного бюджету на 2016 рік, коментуючи передбачені ним показники.

"Я вважаю, що в проекті бюджету на наступний рік не децентралізація, а централізація. І руйнація децентралізації", - заявив Голова Парламенту.

Він підкреслив, що скорочення місцевих бюджетів призведе до руйнування децентралізації в Україні, такі дії - недопустимі.

В. Гройсман наголосив на недопустимості скасування бюджетної децентралізації, яка привела у нинішньому році до зростання місцевих бюджетів на 40%. За його словами, на підтвердження її ефективності свідчить невикористаний залишок коштів місцевих бюджетів у 26 млрд грн.

"Не треба підмінювати поняття. Нам треба сідати і дискутувати щодо тієї системи, яка довела свою ефективність. І зростання бюджетів на 40% - це саме та система, яку запроваджував Уряд і Парламент, і схвалив Президент у 2015 році. Руйнація її недопустима", - підкреслив Голова парламенту.

  17 ГРУДНЯ 2015

За матеріалами Офіційного Веб-порталу Верховної Ради України

 
Twitter