This version of the page http://vnz.org.ua/novyny/nauka (89.184.73.4) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-05-11. The original page over time could change.
Наука - Вища освіта

Анонси

Міжнародний фонд «Відродження» проводить конкурс на стажування студентів в аналітичних центрах
Стажування студентів вищих навчальних закладів України в Національному банку України
Тут може бути анонс Вашого заходу.

Наука

Вдячний пану Киві, який показав гнилість старої системи, - Михайло Винницький

Захист дисертації народним депутатом Іллею Кивою спричинив в Україні дискусію про наукову доброчесність.

Національна премія імені Бориса Патона – Верховна Рада ухвалила закон

Сьогодні, 15 квітня 2021 року, Верховна Рада України ухвалила закон 5327 «Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про державні нагороди"», яким запроваджується Національна премія імені Бориса Патона.

Сергій Шкарлет в суді довів відсутність плагіату в його наукових роботах

За позовом Сергія Шкарлета проти НАЗЯВО схвалено рішення про незаконність дій Комітету з питань етики.

Розблоковано процес атестації кадрів вищої кваліфікації

Сьогодні, 30 березня 2021 року, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких Законів України щодо присудження наукових ступенів» (реєстраційний №4667-1 ).

Колегія МОН розглянула звіти молодих учених 2020 року іменних стипендій Верховної Ради України

Сьогодні, 2 березня, колегія Міністерства освіти і науки України погодила наукові (науково-технічні) звіти стипендіатів 2020 року іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук – та можливість вручення їм дипломів стипендіатів Верховної Ради України за виконану наукову (науково-технічну) роботу.

Цифрова трансформація освіти і науки є однією з ключових цілей МОН на 2021 рік, – Сергій Шкарлет

У середу, 3 лютого 2021 року, на засіданні Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет розповів про ключові завдання, які ставить перед собою МОН на 2021 рік.

Уряд ухвалив законопроєкт щодо стимулювання діяльності вчених у ЗВО та наукових установах

Сьогодні він схвалений на засіданні Уряду та відповідно до Регламенту КМУ буде переданий до Верховної Ради України.

86 молодих вчених отримають премії Президента України

Про це йдеться в Указі Президента України № 595/2020 «Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2020 року».

Міністерство освіти і науки продовжує активну діяльність над реалізацією завдань для розвитку наукової галузі, - Сергій Шкарлет

Сьогодні, 21 грудня 2020 року, під час засідання колегії МОН, Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив про результати роботи у сфері науки та інновацій, а також озвучив цілі, над якими працює Міністерство.

МОН пропонує оновити систему наукової та науково-технічної експертизи

Для оновлення системи наукової та науково-технічної експертизи, що сприятиме підвищенню якості організації та проведення експертної діяльності, можливості залучення іноземних експертів та встановлення гнучких умов оплати праці експертів МОН пропонує до громадського обговорення законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну експертизу».

Українські ЗВО та наукові установи отримають доступ до повнотекстових ресурсів бази даних ScienceDirect

Міністерством освіти і науки України ухвалено рішення забезпечити українських вчених за рахунок бюджетних коштів доступом до повнотекстових ресурсів (електронних книг) бази даних ScienceDirect.

Оголошено конкурс проєктів наукових досліджень та розробок, які отримають державне фінансування з 2021 року

Триває щорічний конкурсний відбір проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень, науково-технічних та експериментальних розробок за участю закладів вищої освіти та наукових установ, які належать до сфери управління МОН.

Відбувся перший Всеукраїнський Форум рад молодих учених

Сьогодні, 29 вересня 2020 року, відбувся перший Всеукраїнський Форум рад молодих учених, організований Радою молодих учених при Міністерстві освіти і науки України. У відкритті Форуму взяв участь заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

Почався п'ятий конкурс наукових проєктів молодих вчених

15 серпня 2020 року МОН оголосило п'ятий конкурс проєктів наукових робіт та науково-технічних розробок молодих вчених.

Стартувала державна атестація наукової діяльності вишів

Почалася державна атестація наукових напрямів університетів, підпорядкованих МОН. За її результатами оцінять ефективність наукової діяльності у вишах за останні 5 років.

<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > Кінець >>