This version of the page http://www.mediaport.ua/articles (51.15.147.51) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-05-10. The original page over time could change.
Публікації | MediaPort

Публікації

Благодатний вогонь і політика, історична пам'ять як інструмент спекуляцій — подкаст

У новому епізоді подкасту Zoon Politikon з політологинею Юлією Біденко та журналістом Володимиром Носковим говоримо про те, як у Харків двічі доставляли Благодатний вогонь, рецепт паски від Терехова, намір Добкіна «повернути харків'янам День перемоги», депутата Родзинського в гімнастьорці, здоровий глузд та його відсутність. 

Піонери проти вчених — будівельники у виграші

Історія Вознесенської церкви, що дивом збереглася на майдані Фейєрбаха, закручена, мов добрий детектив. А місцями нагадує чорну комедію.

Червоне гніздо біля тихої річки: забуті історії з «революційного минулого»

Фасад старого будинку на вулиці Фейєрбаха, 3 років зо три-чотири тому несподівано «прикрасили» перевернутим пісуаром. З коротким пояснювальним підписом: «Не фонтан».

Коронавірус і брехня, «Время Добкина» та карикатури, «Сидр» з мерії — подкаст

У десятому епізоді подкасту Zoon Politikon з політологинею Юлією Біденко та журналістом Володимиром Носковим говоримо про те, як реальна картина з коронавірусом у харківських лікарнях відрізняється від офіційної, а також обговорюємо політичні прояви в медіа та соцмережах за останній час — газету «Время Добкина», карикатури на Терехова, відеоблог речника міськради «Сидр» та ідею єдиного кандидата в мери від проукраїнсько-демократичних сил. 

Українські скансени: скарбниця для втаємничених

Скансени для пам’яток народної архітектури — як геріатричний пансіонат для літніх, часом нездорових людей. Стереотипний набір аргументів: «серед своїх», комфортні умови, медичний догляд. Попри очевидні переваги, віддати старенького батька у будинок для людей похилого віку соромно: це означає публічно визнати, що не доклав достатньо зусиль, не впорався.

Формула краси. Дерев’яні церкви України: втрачене мистецтво?

Українські дерев’яні церкви — це фольклор, тільки в архітектурі. Збудовані переважно безіменними для нас майстрами на замовлення спільноти, громади села — вони могли бути (а могли не бути) шедеврами, але завжди втілювали народну уяву про красу, про велич, про присутність Бога на землі.

Харківщина у «червоній» зоні: що обмежили у Харкові

З середини березня на Харківщині реєструють від 500 до понад тисячі випадків щодоби. Протягом кількох тижнів Харківщина — у лідерах за добовою статистикою, 11 квітня вийшла на перше місце в Україні та встановила власний рекорд з летальності: 29 смертей за добу. Від сьогодні на невизначений термін у Харкові та області — «червона» зона. Що цьому передувало, які обмеження встановили на рівні області та як їх зрозуміли у Харкові?  

Ой, був та й нема: чому Мойсей у Харкові заблукав

Ви бачили величний пам’ятник у східній частині майдану Конституції? Бронзовий, одинадцятиметровий. Не бачили?! Та ото ж. І ніхто його не бачив. А мав би стояти!

Зволікання у боротьбі з COVID на Харківщині і призначення виборів мера — подкаст

У черговому епізоді подкасту Zoon Politikon з політологинею Юлією Біденко говоримо про дії влади під час погіршення ситуації з коронавірусом на Харківщині та завершення епопеї з призначенням позачергових виборів мера Харкова.

Cоціологія з виборів у Харкові, зірваний концерт Жадана, протест театрів — подкаст

Восьмий епізод подкасту Zoon Politikon з політологинею Юлією Біденко — про сумнівну соціологію, протести акторів, культуру і карантин та ситуацію в «Українському культурному фонді». Гість подкасту — експерт УКФ Артем Коновалов. 
  • більше
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке автору, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Вы также можете отправить свой комментарий.