This version of the page http://www.isover.ua/applications/pidlogy (45.60.13.156) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-05-05. The original page over time could change.
Утеплення підлоги мінеральною ватою, продукція ISOVER - це теплоізоляція №1 у світі
За масштабами тепловтрат підлогу можна прирівняти до енергонееффектівних вікнам. Через неутеплену підлогу і підвал втрачається 10-15% тепла. Утеплення підлоги в приватному будинку зводить цей витік практично до нуля. У приміщенні буде комфортніше і не доведеться переплачувати за обігрів.

Крім скорочення тепловтрат, утеплювач в конструкції підлоги також часто виконує функцію звукоізоляції. Причому саме захист від ударного шуму може стати основною причиною для використання продуктів ISOVER при облаштуванні підлог.

Захист від ударного шуму - складне завдання. Ефективна ізоляція підлоги може бути виконана в двох варіантах: пристрій «плаваючої підлоги» або влаштування підлоги по лагам.

Підлоги по лагам: вимоги, конструкція, особливості монтажу теплоізоляції

Площа опорної поверхні у лагов дуже мала. Тому встановлювати на них упругодемпфірующій матеріал - неефективне рішення. До ізоляційному матеріалу, укладають в підлоги по лагам, пред'являється тільки одна вимога - ефективна теплоізоляція. Оптимальний продукт для цього застосування - плити ISOVER Звукозахист або рулони ISOVER Класик.

Як укладати утеплювач на підлогах по лагам


Стяжку підлоги покривають шаром гідроізоляції або пароізоляційній мембраною. У разі покриття мембраною, необхідно виконувати укладку внахлест мінімум 10 см, щоб утеплення підлоги в квартирі або будинку не мало зазорів. А місця стиків пароізоляційній мембрани проклеюються клейкою стрічкою. Для монтажу підійде пароізоляція ISOVER VS 80 і стрічка ISOVER Vario KB 1 або герметик ISOVER VarioDoubleFit.
Далі виконується монтаж балок з кроком 500 мм. У підсумку виходить каркас для подальших робіт.
Після цього рулон теплоізоляції розкривається і розрізається плитами шириною 510 мм. (Ширина плити теплоізоляції більше відстані між лагами на 10 мм), потім утеплювач укладається між елементами каркаса враспор.
Зверху на розміщену теплоізоляцію укладається шар пароізоляційної мембрани. При цьому написи на мембрані повинні бути з зовнішньої сторони. Стики полотен і прострілу також проклеюються клейкою стрічкою.
Після цього монтується другий каркасний шар перпендикулярно до основного шару. При цьому крок 400 мм. Після цього в проміжки між елементами каркаса укладається теплоізоляція. Плити нарізаються з рулону, при цьому їх ширина складає 410 мм - на 10 мм більше, ніж відстань між лагами.
Завершуються монтажні роботи фіксацією зовнішнього фінішного покриття. На малюнках показано утеплення дерев'яної підлоги.









 

Корисні поради

  1. Пароізоляція вбереже утеплювач і елементи конструкції від зволоження водяними парами, які йдуть всередину приміщення. Завжди встановлюйте пароізоляцію з внутрішньої сторони утеплювача (тієї, яка звернена всередину кімнати). Таким чином, в разі ізоляції горища пароізоляційний бар'єр встановлюється під утеплювачем, а в разі ізоляції підлоги над підвалом - поверх утеплювача.
  2. Укладайте ізоляцію суцільним полотном, без зазорів і щілин. Уважно стежте за тим, щоб шари теплоізоляції стикувалися щільно один з одним і прилягали до елементів конструкції впритул.

Плаваюча підлога: вимоги, конструкція, особливості монтажу теплоізоляції

Як і до будь-якої іншої підлоги системі, до «плаваючого підлозі» пред'являються два фізично суперечливих вимоги. Йдеться про високу звукоізолюючої здатності та здатності витримувати високі експлуатаційні навантаження без зміни технічних і фізичних характеристик. Багато що в цьому випадку залежить від демпфуючих властивостей шару пружного матеріалу, який застосований в конструкції.
 

Про ISOVER Плаваюча підлога

ISOVER Плаваюча підлога покращує звукоізоляційні характеристики перекриттів із залізобетонних плит, і з його допомогою також можна виконувати утеплення підлоги першого поверху.

ISOVER Плаваюча підлога відноситься до негорючих матеріалів, тому використання такого утеплювача не змінює клас пожежної безпеки будівлі.
 

Як укладати утеплювач в конструкціях «плаваюча підлога»

На підготовлену поверхню укладаються плити встик один з одним таким чином, щоб поздовжній край плити з крайкою стикувався з наступною плитою краєм з шипом (якщо з'єднання «шип-паз» передбачено конструкцією плити). Таким чином, плити будуть надійно з'єднані між собою.
Якщо для вирівнювання поверхні ви плануєте використовувати цементно-піщаний розчин, укладайте зверху на утеплювач шар гідроізоляції внахлест 10 мм. Після цього зверху укладається армована сітка.
Далі зверху заливається суміш для стяжки. З використанням маячків і двометрового правила поверхню підлоги вирівнюється.
Як тільки стяжка висохла, можна виконувати укладку чистої статі.
Вибирайте матеріали ISOVER і виконуйте утеплення бетонної підлоги.

Необхідні матеріали ви можете знайти в вашому місті. Запитайте детальну інформацію, про те, де придбати теплоізоляцію ISOVER поруч з вашим будинком.

Підлоги по лагах

Лаги мають малу площу опорної поверхні. Тому установка пружнодемпфуючого матеріалу по лагах є неефективною. До теплоізоляції висувається тільки вимога ефективності теплоізолюючої здатності.  Оптимальним продуктом для даного застосування є матеріал ISOVER ЗвукоЗахист.

При установці підлоги по лагах на горищних перекриттях і над холодними підвалами рекомендується використання пароізоляційних плівок для запобігання потрапляння вологи в шар теплоізоляції.
 

 

  Що важливо знати при установці таких конструкцій

  • Якщо ви утеплюєте підлогу над холодними підвалами або на горищі, обов'язково використовуйте пароізоляційні плівки, які попереджають потрапляння вологи на утеплювач, а це підвищує довгостроковість служби будівлі.
  • Шар пароізоляції завжди вкладається з внутрішньої сторони утеплювача. Це означає, що при утепленні горища вона розміщується під утеплювачем, при утепленні підлоги - зверху на утеплювач.
  • Теплоізоляційні елементи повинні впритул прилягати одне до одного і до елементів конструкції будівлі.

Схема утеплення підлог по лагах

1. Основа. 
2. Тепло-, звукоізоляційні плити ISOVER ЗвукоЗахист, ISOVER Теплий Дім Плита, рулони ISOVER Теплий Дім.
3. Лаги. 
4. Пароізоляція. 
5. Плита-основа для підлоги (ДСП, OSB). 
6. Звукоізоляційна підкладка. 
7. Покриття для підлоги (ламінат, лінолеум, паркетна дошка, ковролін).

Як виробляти монтаж? Покрокова інструкція

  1. Встановіть лаги. У разі утеплення підлоги на горищі - закріпіть пароізоляцію.
  2. Розкроїте матеріал ISOVER за допомогою гострого ножа. Ширину розраховуйте так, щоб теплоізоляція була на 10-20 мм більше, ніж відстань між лагами.
  3. Покладіть теплоізоляцію в простір між лагами. У разі утеплення підлоги, пароізоляційні плівки закріпіть зверху.
  4. Встановіть дошки підстави підлоги, а потім - вбрання підлогове покриття.   


Утеплюєте підлоги по лагам? Задайте питання нашому спеціалістуі дізнайтеся, де купити ізоляцію ISOVER в вашому місті і адреси магазинів.

 

Рекомендовані продукти: 

ISOVER Звукозахист

Матеріал з покращеними звукоізоляційними характеристиками. Спеціально для влаштування звукопоглинаючого шару в перегородках та інших конструкціях.

ISOVER Теплий Дім Плита

Універсальна теплоізоляція в плитах для утеплення скатних покрівель, мансард, зовнішніх стін, перегородок, підвісних стель. 

ISOVER Теплий Дім

Універсальна теплоізоляція відмінної якості в рулонах.

Плаваюча підлога

До «плаваючої підлоги», так само як і до будь-якої іншої підлогової системі, висуваються фізично суперечливі вимоги:

  • висока звукоізолююча здатність;
  • здатність витримувати високі експлуатаційні навантаження.


Задоволення даних вимог багато у чому залежить від демпфуючих характеристик шару пружного матеріалу, що застосовується в системі.


Схема ізоляції "плаваючих підлог"

  1. Плита перекриття. 
  2. Вирівнюючий шар піску.
  3. Звукопоглинаючий матеріал ISOVER ПлаваючаПідлога.
  4. Гідроізоляція.
  5. Стяжка (суха або цементно-піщана)
  6. Чистова підлога.