This version of the page http://onu.edu.ua/uk/fakultety (91.208.138.242) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-05-03. The original page over time could change.
Факультети

Online-лекція "Plant Genetic Resources for Food and Agriculture – A Prerequisite for Future Research and Breeding"

28 квітня для аспірантів, студентів та викладачів біологічного факультету професором А. Бьорнером (Prof. Dr., Dr. h.c. Andreas Börner) була прочитана лекція на тему: «Plant Genetic Resources for Food and Agriculture – A Prerequisite for Future Research and Breeding». Prof. Dr. Dr. h.c. Andreas Börner – є президентом міжнародної організації EUCARPIA www.eucarpia.eu та головою департаменту менеджменту та досліджень Генбанку Leibniz Institute of Plant Genetics and Crop Plant Research (IPK, Gatersleben, Germany).

Детальніше...

Перемога команди ЕПФ ОНУ на VII Всеукраїнському турнірі з класичних судових дебатів Ultima Ratio (господарське право і процес)

Команда ЕПФ ОНУ Belaya&Ivanova у складі студенток І курсу магістратури Інни Білої та Тетяни Іванової виграла VII Всеукраїнський турнір з класичних судових дебатів Ultima Ratio (господарське право і процес), що пройшов у Південно-Західному апеляційному господарському суді, а студент І курсу магістратури ЕПФ ОНУ Ярослав Барвенко, член команди Justice League отримав почесне звання кращого оратора турніру!

У якості тренера команду Belaya&Ivanova готувала випускниця ЕПФ ОНУ Марія Захарченко, яка сама виграла турнір Ultima Ratio три роки тому у складі команди ЕПФ ОНУ Beglaryan&Zakharchenko.

Щирі вітання переможцям і їх тренеру!

Детальніше...

Перемога команди ЕПФ ОНУ у Всеукраїнському турнірі UBA Students’ Moot on Intellectual Property 5.0, 2021

Команда ЕПФ ОНУ Ladies in Law у складі студенток магістратури Марії Шевченко та Олени Криворучко щойно перемогла у Всеукраїнському турнірі UBA Students’ Moot on Intellectual Property 5.0.

У цьому турнірі з права інтелектуальної власності взяли участь команди з найкращих вишів країни. У фіналі дівчата зійшлись із командою ЛНУ імені Франка. Як кажуть Марія та Олена, які є досвідченими бійцями і багато раз перемагали у турнірах та конкурсах, це змагання було найважчим з усіх. Тим більш значним є результат

Детальніше...

Модельний розгляд господарської справи 2021»: спільний проєкт Господарського суду Одеської області та ЕПФ ОНУ Мечникова

У Господарському суді Одеської області пройшли модельні судові засідання у рамках спільного проєкту Господарського суду Одеської області та ЕПФ ОНУ «Модельний розгляд господарської справи 2021».

Захід передбачав розгляд реально існуючої господарської справи студентами ЕПФ ОНУ

Студенти спробували себе у ролі учасників судового провадження, розділившись на три команди:

  • команда суду – колегія суддів (Інна Біла, Тетяна Іванова, Дарія Корж) та секретар судового засідання (Наталя Каравайченко), тренерами яких виступили судді Господарського суду Одеської області Юлія Бездоля та Олександр Демешин;
  • команда прокурорів, що діють в інтересах позивача (Вікторія Мица, Антон Прокопчук), тренером яких виступила адвокат, керуючий партнер АО «Юріс Феррум» Ганна Гніздовська;
  • команда відповідачів (Аліна Степанюк, Вікторія Шадюк), тренером яких виступив адвокат, керуючий партнер АО «Мутаф, Лікша і партнери» Володимир Мутаф.
Детальніше...

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з Культурології

Вітаємо з перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Культурологія» студентку факультету Історії та філософії Золотарьову Крістіну. Заключний етап конкурсу відбувся 12 квітня 2021 року в Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського. 

За підсумками першого та другого етапів конкурсу робота Крістіни «Сакральна пластика Китаю та Японії в культурно-історичному вимірі (з часів неоліту до XVII сторіччя)» під керівництвом д.ф.н. Соболевської Олени Костянтинівни зайняла І місце.

Крістіна висловила свої враження: «Це було справжнє свято Культурології, ніде раніше я так чітко не бачила всю різноманітність та багатогранність цієї спеціальності як на цьому конкурсі. Усі фіналісти беззаперечно були гідні першого місця, і вихід в фінал такого конкурсу – величезне досягнення. Для мене було великою радістю представляти наш університет і кафедру «Культурології» на всеукраїнському рівні».

Детальніше...

ІІ інформаційний лист VIІ Міжнародної конференції «Дрозофіла в експериментальній генетиці та біології» (9 - 10 вересня 2021 року)

Шановні колеги!

У зв’язку з невизначеністю та мінливістю ситуації з епідемічними обставинами, Організаційний комітет залишає за собою можливість зміни формату проведення VIІ Міжнародної конференції.

При подовженні епідемічних обмежень у серпні-вересні, Конференція може бути проведена у online-режимі. Формат проведення буде оголошений у ІІІ інформаційному листі.
Також повідомляємо про продовження терміну реєстрації учасників до 30 червня 2021 року.

ІІ Інформаційний лист

З повагою, Оргкомітет

Детальніше...

Всеукраїнська Олімпіада з географії

Геолого-географічний факультет ОНУ запрошує учнів 11 класів, випускників середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою прийняти участь у

Всеукраїнської Олімпіаді з географії.

Олімпіада проходитиме дистанційно в два тури:

  • 1 тур – 24.04.2021 р.
  • 2 тур – 30.04.2021 р.

Для участі в Олімпіаді необхідно до 24 квітня вислати заповнену анкету учасника Олімпіади на електронну пошту організаційного комітету ГГФ ОНУ Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Учасники Олімпіади отримають Сертифікати із запрошенням до відвідування Геолого-мінералогічного та Палеонтологічного наукових музеїв ОНУ після карантину.

Переможці 2 туру Всеукраїнської Олімпіади отримають додаткові бали до сертифікатів ЗНО з географії при вступі на спеціальності геолого-географічного факультету в Одеському національному університеті імені І.І. Мечникова, згідно наказу МОН України від 21.12.2016 року № 1587 «Про затвердження Положення про Всеукраїнські Олімпіади вищого навчального закладу для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти», а також Правил прийому до Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.

АНКЕТА

Детальніше...

Оголошено набір матеріалів до чергового випуску збірки "Українське порто-франко"

Детальніше...

Презентація кафедри історії України 24 квітня

Детальніше...

Відкриті лекції та методичний семінар для студентів

Відкриті лекції та методичний семінар для студентів, аспірантів та викладачів з питань державного стандарту середньої освіти, технологій змішаного навчання у шкільній географічній освіті, туристично-рекреаційного спрямування та Європейських стандартів акредитації освітніх програм.

Детальніше...

ПРЕС-РЕЛІЗ

Кафедра філософії

Одеського національного університету імені І. І. Мечникова

5 квітня 2021 року в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова зусиллями кафедри філософії були проведені в онлайн-режимі ІХ Наукові читання пам’яті професора Авеніра Івановича Уйомова.

Авенір Іванович Уйомов (1928 – 2012) – видатний український філософ, системолог і логік, автор 480 наукових робіт, зокрема 12 монографій, 5 навчальних посібників, науковий консультант 4 докторських дисертацій і керівник 33 кандидатських дисертацій. А. І. Уйомов був засновником Одеської школи системних досліджень (відомої також під назвою «Одеська логіко-філософська школа»). А. І. Уйомов створив оригінальну філософську концепцію – вчення про речі, властивості та відношення (емпіричний реалізм), оригінальну формально-логічну систему – мову тернарного опису, оригінальну теорію умовиводів за аналогією та пов’язану з нею теорію моделювання, оригінальний варіант загальної теорії систем – параметричної загальної теорії систем.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція

Міжнародної науково-практичної конференції

 «УНІВЕРСИТЕТ ONLINE. ОСВІТА В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ»,

що проходила

в Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова

7 квітня 2021 року

7 квітня 2021 року в м. Одеса (Україна) відбулася конференція «УНІВЕРСИТЕТ ONLINE. ОСВІТА В УМОВАХ ПАНДЕМІЇ» в онлайн-режимі (за допомогою програми організації відеоконференцій Zoom). Організатором конференції виступила кафедра філософії факультету історії та філософії Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

Мета проведення заходу – залучення наукової спільноти до всебічного осмислення міста і ролі університету у сучасному світі, нової філософії освіти, вивчення досвіду дистанційної освіти в умовах карантину, експертиза актуальних освітніх моделей та нових освітніх технологій.

Детальніше...

Біологічний факультет запрошує абітурієнтів на День відкритих дверей

Біологічний факультет запрошує абітурієнтів на День відкритих дверей, який відбудеться 17 квітня 2021 року об 11.00 у форматі Zoom-конференції. Так, ми сподівалися, що зможемо зустрітися в стінах нашого закладу, але, на жаль, епідеміологічна ситуація не дозволяє це зробити...

Програма заходу:

  • знайомство з керівництвом факультету та представниками кафедр;
  • презентація спеціальностей:
    • 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини),
    • 091 Біологія,
    • 162 Біотехнології та біоінженерія,
    • 206 Садово-паркове господарство.
  • особливості навчання та дозвілля на біологічному факультеті;
  • відповіді на запитання.

Чекаємо на Вас!

Підключитися до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 810 4188 9156
Код доступу: VwHAY8

Детальніше...

Щорічна студентська наукова конференція ОНУ (секція «Географічні та геологічні науки і сфера обслуговування (Туризм)» (2021 р.)

Робота секції «ГЕОГРАФІЧНІ ТА ГЕОЛОГІЧНІ НАУКИ І СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ (ТУРИЗМ)» щорічної студентської конференції ОНУ відбудеться 28 квітня 2021 р. о 14 год. у дистанційному режимі на платформі ZOOM.

Запрошуються всі бажаючі.

З програмою конференції можна ознайомитися ТУТ:

Доступ для учасників конференції:

  • Підсекція ГЕОЛОГІЯ:
    • Вхід за посиланням Підключитися до конференції Zoom
    • ідентифікатор конференції: 738 5260 7973, код доступу: 555
  • Підсекція ГЕОГРАФІЯ:
    • Вхід за посиланням
    • ідентифікатор конференції: 840 4553 7286, код доступу: 5Dyb3c
  • Підсекція СЕРЕДНЯ ОСВІТА (Географія):
    • Вхід за посиланням Підключитися до конференції Zoom
    • ідентифікатор конференції: 735 0329 0714, код доступу: HgJxS0
  • Підсекція СФЕРА ОБСЛУГОВУВАННЯ. ТУРИЗМ:
    • Вхід за посиланням Підключитися до конференції Zoom
    • ідентифікатор конференції: 579 125 0971, код доступу: 111
Детальніше...

День відкритих дверей на Геолого-географічному факультеті

03 квітня 2021 року на геолого-географічному факультеті ОНУ імені І. І. Мечникова відбувся день відкритих  дверей. Такий захід проводиться з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів з життям факультету, напрямами підготовки та спеціальностями навчального закладу.

Загальну презентацію про геолого-географічний факультет представила декан Вікторія Володимирівна Яворська, яка надала всю необхідну інформацію щодо структури факультету, спеціальностей та освітніх програм, наукових напрямків діяльності, актуальних питань прийдешньої вступної компанії та переваг навчання на геолого-географічному факультеті.

Варто зазначити, що дні відкритих дверей на факультеті проводяться двічі на рік, щоб якомога більше майбутніх студентів мали можливість познайомитися із навчальним закладом.

Сподіваємося, що в найближчий час будуть зняті карантинні обмеження  і в абітурієнтів з’явиться можливість відвідати наш факультет та безпосередньо поспілкуватися із викладачами та адміністрацією факультету.

Сторінка абітурієнта ГГФ

Детальніше...

Акредитаційна експертиза освітньої програми «Середня освіта (Хімія)»: програма візиту та розклад роботи експертної групи

В Одеському національному університеті імені І. І. Мечникова з 5 по 7 квітня 2021 р. згідно з наказом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 19 березня 2021 р. № 612-Е, проводиться акредитаційна експертиза у віддаленому (дистанційному) режимі із використанням технічних засобів відеозв’язку освітньої програми «Середня освіта (Хімія)» (ID у ЄДЕБО 30245) за спеціальністю 014 Середня освіта для першого(бакалаврського) рівня вищої освіти.

Відкрита зустріч із експертами: ID 30245 Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, ОП «Середня освіта (Хімія)».

Час: 05 квітня 2021 15:45

Підключитись до конференції Zoom: запрошення

Ідентифікатор конференції: 889 7205 8821
Код доступу: 2021

Програма проведення акредитаційної експертизи освітньо-професійної програми «Середня освіта (Хімія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти

Детальніше...

Відкрита лекція Бежан Олени Анатоліївни «Відродження в Італії: творчість Данте, Петрарки, Боккаччо»

Шановні колеги!
У понеділок 5.04.2021 о 9.30 відбудеться відкрита лекція
доцента кафедри зарубіжної літератури
Бежан Олени Анатоліївни

Тема: «ВІДРОДЖЕННЯ В ІТАЛІЇ: ТВОРЧІСТЬ ДАНТЕ, ПЕТРАРКИ, БОККАЧЧО»

Лекція буде проведена в онлайн-режимі на платформі Zoom. Доступ до лекції відкритий за посиланням:

Підключитися до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 761 7071 4441

Код доступа: SRPKp4

Запрошуються усі охочі!

Детальніше...

VІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція аспірантів та науковців

22 березня 2021 року на базі кафедри іноземних мов природничих факультетів відбулася VІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет- конференція аспірантів та науковців «Іноземні мови в контексті сучасного розвитку природничих та гуманітарних наук: міждисциплінарний підхід».

Мета конференції: поширення передового досвіду викладання іноземної мови за умов Болонської системи для оптимізації процесу навчання іноземним мовам.

У конференції взяли участь 40 науковців з вищих навчальних закладів Одеси, Києва, Дрогобича, Тернополя, Харкова, Хмельницького, Дніпропетровська, Черкас. Наукові дослідження учасників було присвячено актуальним проблемам викладання іноземної мови за фахом, лінгвістики, міжкультурної комунікації, культурної та мовної варіативності в сучасному світі, а також інноваційним дослідженням в сфері природничих та гуманітарних наук (біології; геології, географії та екології; економіки, менеджменту та маркетингу; історії; математики, фізики та інформаційних технологій; міжнародних відносин та міжнародних економічних відносин; педагогіки; права; психології; соціології; туризму; філософії; філології).

Доповіді, представлені у рамках конференції, увійшли до електронного збірника матеріалів, який знаходиться на сайті Кафедри іноземних мов природничих факультетів

Учасники конференції отримають сертифікати. Як зазначають організатори, ця конференція сприяла розвиткові наукового потенціалу, встановленню та зміцненню наукових контактів з науковцями провідних ЗВО України.

Детальніше...

Біологічний факультет запрошує абітурієнтів на День відкритих дверей

День відкритих який відбудеться 3 квітня 2021 року об 11.00 у форматі Zoom-конференції.

Програма заходу:

  • знайомство з керівництвом факультету та представниками кафедр;
  • презентація спеціальностей:
    • 014.05 Середня освіта (Біологія та здоров'я людини),
    • 091 Біологія,
    • 162 Біотехнології та біоінженерія,
    • 206 Садово-паркове господарство.
  • особливості навчання та дозвілля на біологічному факультеті;
  • відповіді на запитання.

Чекаємо на Вас!

Підключитися до конференції Zoom

Ідентифікатор конференції: 994 3473 8696

Код доступу: Lqdk72

Детальніше...

Кафедральний освітній проект «Відкрита філософська школа»

Ми продовжуємо кафедральний освітній проект «Відкрита філософська школа». З метою профорієнтації ми запускаємо з цього тижня новий вступний курс «Вступ до філософії», на який можна запрошувати школярів,їхніх батьків, всіх тих, кому цікаво зрозуміти, що таке філософія і чим займаються філософи.

Курс триватиме три місяці. Навчання буде безкоштовним, проходитиме у форматі онлайн лекцій і занять.

У наших планах також екскурсії по навчальним програмам філософів.

Починаємо 19 березня (17.00) з лекції професора С. Г. Секунданта «Вчитися філософствувати».

Посилання:

  • Oleg Utkin is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
  • Topic: ВФШ. Секундант С. Г. 17:00
  • Time: Mar 19, 2021 05:00 PM Kiev
  • Join Zoom Meeting

Meeting ID: 823 5032 1879
Passcode: 451239

Архів Відкритої філософської Школи (YouTube)

Детальніше...

Дні відкритих дверей факультету історії та філософії 20 березня та 17 квітня!

КОЛИ: 20 березня та 17 квітня об 11:00
ДЕ: вул.Єлісаветинська, 12, 28 ауд.

Запрошуємо абітурієнтів на Дні відкритих дверей факультету історії та філософії 20 березня та 17 квітня!

Гуманітарна освіта - це перспективно та актуально!

Керівництво факультету разом із завідувачами кафедр більш детально розкажуть про:

  • навчання на факультеті за спеціальностями 032 Історія та археологія, 033 Філософія та 034 Культурологія;
  • можливості міжнародних обмінів для студентів;
  • майбутню реалізацію в житті з дипломом історика, філософа або культуролога.
  • Ви отримаєте всі відповіді за запитання, які вас цікавлять!

Ми чекаємо на вас, турбуйте нас!

Інформацію про остаточний формат зустрічей (в режимі онлайн чи офлайн) буде повідомлено додатково.

Детальніше...

Всеукраїнська олімпіада з біології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова - 2021

До уваги випускників середніх шкіл, гімназій, ліцеїв та інших осіб із закінченою повною середньою освітою!

Біолоічний факультет запрошує Вас прийняти участь в олімпіаді з біології.

Деталі у розділі "Всеукраїнська олімпіада з біології Одеського національного університету імені І.І. Мечникова - 2021" за посиланням: Заходи для абітурієнтів та корисна інформація

Чекаємо на Ваші анкети та відповіді!

Детальніше...

Експерти EUBAM проведуть лекції для студентів ОНУ з питань співробітництва між Україною та ЄС

Починаючи з 19 березня, на Факультеті міжнародних відносин, політології та соціології Одеського національного університету імені І.І.Мечникова фахівці Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) (http://eubam.org/) викладатимуть студентам спеціальності «Міжнародні економічні відносини» модуль про співробітництво України з ЄС у рамках Зони Вільної Торгівлі.

На лекціях буде розглянута роль та повноваження EUBAM, роль митних служб у заходах щодо сприяння торгівлі, а також про важливість контролю кордонів ЄС (детальну програму курсу можна завантажити за посиланням: Програма EUBAM). За додатковою інформацією звертайтесь на кафедру Світового господарства і міжнародних економічних відносин.

Відповідальна особа: доцент кафедри Тетяна Андріївна Родіонова, електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Детальніше...

Студенти-іноземці Одеського національного університету імені І.І. Мечникова шанують пам'ять Тараса Шевченка.

На кафедрі мовної та загальногуманітарної підготовки іноземців цьогоріч сформовано гурток для наших іноземних студентів та магістрантів, котрі із задоволенням увійшли до студентського об'єднання "Науковий та культурний світ України".

Першим заходом гуртка стали читання присвячені пам'яті видатного українського Кобзаря. Напередодні знаменних дат 9-го і 10-го березня наші студенти-іноземці розповідали про свої враження від Шевченкової постаті та творчості, про інформаційне поле образу Шевченка в рідній країні. А також читали вірші українською мовою й мовою своєї країни.

Детальніше...

Премія імені Неллі Іванової-Георгієвської

Вітаємо переможця, номінантів і усіх учасників Ювілейного Всеукраїнського конкурсу на отримання ПРЕМІЇ імені Неллі Іванової-Георгієвської для молодих дослідників за 2020 рік. На урочистій церемонії, яка відбулась 28 лютого 2021 року в Одеській бібліотеці імені М. Грушевського, вони були нагороджені дипломами та книжковими подарунками від організаторів конкурсу.

Диплом переможця та грошову премію отримав Єгор БУЦИКІН, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Національної медичної академії післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, за наукову роботу «Про феноменологічне обґрунтування психоаналізу». На другому місті – АНУЧІНА Влада (КНУ ім. Тараса Шевченка, філософський факультет, 1 курс маґістеріуму). Ії робота «Проблематизація і модіфікація феноменологічного поняття досвіду у фундаментальній онтології М. Гайдегера» за оцінкою журі всього на 1 бал відрізняється від роботи переможця. Диплом III ступеню отримав Олександр КОМАРОВ, аспірант філософського факультету, КНУ імені Тараса Шевченка, тема його дослідження «Уніформизм vs плюралізм: онтологічна засада конфлікту».

Детальніше...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Кінець
Сторінка 1 із 12

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Телефон приймальні ректора:
(38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top