This version of the page http://oblrada.cv.ua/news/ (77.123.134.200) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-05-01. The original page over time could change.
Чернівецька обласна рада | Прес-центр | Новини
Чернівецька
 обласна рада
 
Склад ради
 
Документи ради
 
 
Діяльність ради
 
Область
 
Online-приймальня
  • Новини
  • Анонси головних подій
    та обласних заходів
  • Архів новини
  • Трибуна депутата
  • Оголошення
  • Фоторепортажі
  • Відео
  • Бібліотека
  • Електронні петиції
 

  Новини за датою

Логін
 
Пароль
Реєстрація

  Оголошення

29.04.2021 16:31
ОГОЛОШЕННЯ


    про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади директора комунального закладу "Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді"
детальніше

29.04.2021 16:29
ОГОЛОШЕННЯ


    про проведення конкурсу на зайняття вакантної посади директора комунального закладу "Чернівецький обласний центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх"
детальніше

07.04.2021 11:04
Про міжнародний українсько-литовський конкурс юнацьких мистецьких робіт до 400-річчя історичної події - перемоги в Хотинській битві 1621 року «Memory. History and future»


    Конкурс проводиться з ініціативи ГО «Інвестиції у спадщину і культуру» та ГО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» за сприяння й підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні, Чернівецької обласної ради, видавництва «Майстер Книг».Цілі та завдання Конкурсу: виховання у дітей та молоді обох країн історичної пам’яті, сприяння у формуванні почуття патріотизму, глибокої поваги до історико-культурних надбань обох народів, українців та литовців, що проживають на території України та Литви; виявлення творчих можливостей дітей та молоді у відображенні своїх знань, почуттів, вражень від пізнання та вивчення історії, легенд у формі художніх зображень. В Конкурсі можуть брати участь діти та молодь до 21 року, які проживають в Україні, Литві та інших країнах. Учасники Конкурсу поділяються на три вікові категорії: 1 категорія - автори робіт віком до 9 років включно; 2 категорія - автори робіт віком від 10 до 15 років включно; 3 категорія - автори робіт віком від 16 до 21 року включно. Заохочуються до участі в Конкурсі учні художніх та мистецьких шкіл, коледжів, академій.
детальніше
22.03.2021 12:47
УВАГА!!! Родина учасника ООС на Сході України потребує матеріальної допомоги!
    До уваги усіх небайдужих до людської біди! Вкрай потребує невідкладної матеріальної допомоги родина учасника бойових дій на Сході України Павла БОДНАРЮКА. Шістнадцятирічна донечка героя страждає на важке захворювання нирок, перенесла інсульт та кілька складних хірургічних втручань. Лікування дівчини потребує значних коштів, яких у родини немає. Не будьмо байдужими!!! Номери карткових рахунків для благодійної допомоги: АТ Райффайзен Банк Аваль 4149 5001 3066 2763 ПАТ ОЩАДБАНК 5167 8032 1463 8756
Всі оголошення...
 

  Карта сайту

Електронні петиції до Чернівецької обласної ради

  Корисні посилання

інші посилання...

30.04.2021 11:17 Голова Чернівецької обласної ради відзначив Рошку Аурела Івановича та Іринчина Андрія Васильовича Почесними грамотами Чернівецької обласної ради     30.04.2021 09:05 З Днем прикордонника!     28.04.2021 13:24 Роботи з благоустрою та озеленення територій продовжуються     

Прес-центр >  Новини

Прес-центр

Новини

30.04.2021 11:17

Голова Чернівецької обласної ради відзначив Рошку Аурела Івановича та Іринчина Андрія Васильовича Почесними грамотами Чернівецької обласної ради  |  Вітаємо!

Голова Чернівецької обласної ради відзначив Рошку Аурела Івановича, завідувача відділення невідкладних станів КНП «Міська дитяча клінічна лікарня», та Іринчина Андрія Васильовича, лікаря-уролога дитячого КНП «Міська дитяча клінічна лікарня», Почесними грамотами Чернівецької обласної ради.

Олексій Бойко подякував дитячим лікарям за порятунок важкохворої дівчинки з багатодітної буковинської родини, а також висловив повагу високому професіоналізму медиків, який вони проявили під час проведення надзвичайно складної та унікальної в області операції.
детальніше...



30.04.2021 09:05

З Днем прикордонника!  |  Вітаємо!

30 квітня в Україні відзначають День прикордонника!

Воїни Чернівецького прикордонного загону з гідністю виконують свої відповідальні та почесні обов’язки.

Завдяки вашому професіоналізму, особистій дисципліні, мужності та самовідданості державні рубежі на території Чернівецької області надійно захищені.

Чернівецька обласна рада щиро бажає вам та вашим родинам міцного здоров’я, особистого щастя, усіх земних благ та життєвих гараздів!

Віримо, що військовослужбовці Чернівецького прикордонного загону і надалі будуть з честю берегти та примножувати славні бойові традиції вітчизняної прикордонної служби!
детальніше...



28.04.2021 13:24

Роботи з благоустрою та озеленення територій продовжуються  |  Благоустрій територій

Роботи з благоустрою та озеленення територій продовжуються.

Перехрестя поряд із обласною психіатричною лікарнею роками перебувало в занедбаному стані. І чиновникам було до нього байдуже. Адже формально територія не належить до комунальних медичних закладів.

Проте зовсім трохи бажання, зусиль та небайдужості - і простір навколо зазнає кардинальних змін.

Закликаємо не боятися брати ініціативу та змінювати простір навколо себе! Адже результат завжди вартий зусиль.

Зауважимо, всі роботи проведені за позабюджетні кошти.
детальніше...



27.04.2021 16:06

Олексій Бойко з робочим візитом відвідав науково-медичну бібліотеку в приміщенні КНП «Чернівецький обласний центр громадського здоров’я Чернівецької обласної ради»  |  Робочі зустрічі


Обговорили стан функціонування закладу, поточні проблеми та виклики, оглянули бібліотечний фонд.

Якщо враховувати виклики сьогодення та виконання бібліотеками соціальної місії, котру на них покладає суспільство, то діяльність закладу потребує виходу за межі звичних форм роботи і перетворення на сучасний громадсько-публічний центр із різноманітними функціями.

Тож обговорили можливість створення на базі бібліотеки модерного бібліохабу зі збереженням унікального інтер’єру та елементів культурної спадщини!

Нагадаємо, що питання розвитку та осучаснення культурного середовища Буковини є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної ради.
детальніше...



27.04.2021 12:25

Олексій Бойко зустрівся з представниками бізнесу Буковини  |  Робочі зустрічі

Сьогодні, 27 квітня, голова Чернівецької обласної ради Олексій Бойко зустрівся з представниками бізнесу Буковини.

Обговорили специфіку та проблематику ведення бізнесу в умовах пандемії, питання мінімізації ймовірних ризиків для бізнесу внаслідок введення карантинних обмежень, шляхи розвитку та інвестицій.
детальніше...



26.04.2021 14:23

Заключна галузева нарада з очільниками обласних спортивних установ, а також господарських підприємств обласної ради  |  Робочі зустрічі

Для забезпечення підготовки якісних проєктних заявок керівників ознайомили з порядком підготовки, оцінки та відбору проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок коштів ДФРР, зокрема, нормативно-правовою базою, особливостями підготовки пакету документів та заповнення проєктної заявки.

Конкурсний відбір проєктів ДФРР на 2022 рік планується завершити у липні 2021 року для забезпечення своєчасної подачі всіх необхідних документів до Мінрегіону до 1 серпня. Заявниками проєктів можуть бути власники державних та комунальних об’єктів, а саме місцеві і центральні органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування. Загальна кошторисна вартість проєкту будівництва (нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт) має становити понад 10 млн. гривень, а для інших проєктів – від 1 млн. гривень.

Під час наради також було обговорено основні ідеї та пропозиції, які планується подати на конкурсний відбір від господарських установ та обласних спортивних закладів. Проєктні ідеї повинні відповідати технічним завданням плану заходів з реалізації у 2021 ‒ 2023 роках Стратегії розвитку Чернівецької області на період до 2027 року. Зокрема мова йшла про створення спортивного об’єкту обласного значення, а також реконструкцію будівель в історичній частині міста, що є комунальним майном.
детальніше...



26.04.2021 14:23

На скорботному мітингу...  |  Пам'ятаємо

Сьогодні, 26 квітня, в день 35-х роковин від дня аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся скорботний мітинг та панахида, під час яких вшанували честь та пам’ять героїв-ліквідаторів, які віддали своє життя у нерівній боротьбі зі страшною катастрофою.

Схилити голови в скорботі за тих, хто виконував свій обов’язок задля того, аби 30-ти кілометрова мертва зона навколо Чорнобиля не стала більшою та покласти квіти до пам’ятного знаку прийшли представники релігійної спільноти, громадських організацій та місцевого самоврядування, серед них - депутати Чернівецької обласної ради та заступник голови обласної ради Михайло Павлюк.

Учасники мітингу пригадали моторошні квітневі події 86 року, під дзвін Чорнобиля схилили голови у хвилині мовчання та вшанували пам’ять мужніх ліквідаторів.
детальніше...



26.04.2021 14:23

Роботи з благоустрою районів тривають. Щиро вдячні депутатам за свідому активну позицію та любов до Буковини!  |  Благоустрій територій

Депутати Чернівецької обласної ради від різних фракцій упродовж квітня активно беруть участь у заходах із благоустрою та озеленення на теренах краю.

Ігор Малишевський, Лілія Бортич, Дмитро Домбровський, Василь Гончар, Віталій Ткачук, Олег Чорний, Олександр Болтунов, Борис Колісник, Микола Катеринчук, Марія Тимінська, Анатолій Іліщук, Василь Гончар, Ілля Косован та інші депутати разом із помічниками власноруч прибирають території, здійснюють генеральне очищення й озеленення комунальних установ, шкіл, лікарень, узбіч, придорожньої смуги тощо.

Так, понад 2000 саджанців висадили на території Заставнівського району, в Оршівському дитячому будинку заклали новий фруктовий сад, щодня розчищають узбіччя всіх районів області.

Всі заходи розпочали за дорученням голови Чернівецької обласної ради Олексія Бойка, який власним прикладом довів, що реальні дії кращі за будь-яке красномовство. Нагадаємо, у свій день народження Олексій Бойко відвідав ОКНП «Буковинський клінічний онкологічний центр», де спільно з депутатами обласної ради заклали сквер майбутнього, висадивши близько 200 дерев та кущів.
детальніше...



26.04.2021 06:28

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише особисто кожного, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству  |  Пам'ятаємо

Трагедія, яка сколихнула не лише Україну, а й увесь світ...

Вже минуло 35 років від того страшного дня, коли стався вибух на Чорнобильській АЕС, а ми і досі відчуваємо наслідки цієї непоправної катастрофи.

25 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС мали експериментально зупинити четвертий енергоблок...

Чорнобиль – це незагоєна рана, не лише особисто кожного, а й загальнолюдська, це страшний урок всьому людству.

Ми з великою шаною згадуємо героїчний подвиг ліквідаторів ЧАЕС, які ціною власного життя боролися зі страшною катастрофою. Військові, пожежники, медики та інші першими прийняли на себе удар у цій нерівній боротьбі.

Уклін та щира подяка героям-ліквідаторам!
Вічна та світла пам‘ять тим, для кого цей двобій став останнім!
детальніше...



25.04.2021 08:26

Вітаємо з Вербною неділею!  |  Вітаємо!

Сьогодні християни східного обряду відзначають велике свято - Вхід Ісуса Христа в Єрусалим або Вербну неділю.

Чернівецька обласна рада щиро вітає буковинців з цим світлим церковним святом! Бажаємо аби цей день очистив ваші душі і серця! Нехай у вашому житті завжди панує мир, злагода та любов. Міцної віри вам у найкраще!

Також просимо вас бути свідомими та пам’ятати про карантинні обмеження у період пандемії.
детальніше...



24.04.2021 14:48

Галузева нарада з керівниками обласних комунальних установ та підприємств, що працюють в освітній сфері  |  Робочі зустрічі

Протягом тижня під керівництвом заступників Чернівецької обласної ради та директора Агенції регіонального розвитку Олексія Грушка проводилась серія галузевих нарад з керівниками комунальних установ у зв’язку з запланованим регіональним конкурсним відбором інвестиційних програм та проєктів, що можуть фінансуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2022 році.

23 квітня у нараді взяли участь керівники обласних комунальних установ та закладів, які працюють в сфері освіти.

Окрім особливостей підготовки та подачі проєктів на конкурсний відбір, під час наради було проговорено низку пріоритетних для регіону проєктів. В першу чергу мова йшла про створення ефективної мережі закладів позашкільної освіти та активного відпочинку, а також розвиток мережі еколого-натуралістичної творчості. Окремо піднімалися питання розвитку закладів художньо-естетичного виховання та мистецтва. Досить слушною стала пропозиція директорки КУ «Навчально-методичний центр якості освіти та координації господарської діяльності навчальних закладів області» Прінько Світлани щодо надання спільно з АРР Чернівецької області допомоги з боку працівників її установи обласним закладам освіти методичної допомоги з підготовки проєктних заявок.
детальніше...



23.04.2021 20:34

Команда «CHE-BASKET» вийшла до фіналу плей-оф першолігового чемпіонату України з баскетболу.  |  Спортивні події

Підопічні Геннадія Водовоза здобули перемогу у третьому півфінальному матчі плей-оф чемпіонату України з колективом «Маяк» (Сарни). Команда перемогла з рахунком 77:71. Підсумковий рахунок серії – 2:1.
детальніше...



23.04.2021 14:48

Урочистості з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС  |  Пам'ятаємо

За дорученням голови обласної ради Олексія Бойка сьогодні, 23 квітня, Почесними грамотами за мужність і професіоналізм, проявлені при ліквідації наслідків аварії на Чорнобильскій АЕС та з нагоди 35-х роковин аварії на ЧАЕС нагородили героїв, які з честю і гідністю, не шкодуючи свого життя та здоров’я, боролися зі страшною катастрофою.

«Ми усвідомлюємо, ваш неоціненний вклад та особисті ризики задля того, щоб ми мали спокійне життя. Щира вам подяка!» - підкреслив Микола Гуйтор.

Важливо!
25 квітня о 16:00 позаду музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської проведуть театралізоване дійство до 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС.
детальніше...



22.04.2021 16:50

Галузева нарада з керівниками обласних комунальних установ та підприємств, що працюють в сфері охорони здоров’я  |  Робочі зустрічі

Під керівництвом першого заступника голови Чернівецької обласної ради Миколи Гуйтора та керівника Агенції регіонального розвитку Чернівецької області Олексія Грушка сьогодні, 22 квітня, відбулась чергова галузева нарада з керівниками обласних комунальних установ та підприємств, які працюють у сфері охорони здоров’я.

Учасники наради обговорили специфіку та порядок підготовки до конкурсного відбору проєктів ДФРР для закладів медичної сфери. Одним з критеріїв прийнятності до подання на даний конкурс проєктів є відповідність Плану реалізації стратегії розвитку Чернівецької області на 2021-2023 рр., тому лише частина медичних закладів області зможуть взяти участь у ньому цього року.

Тому для комплексного вирішення питань розвитку медичної галузі регіону було прийнято рішення активізувати роботу над Програмою розвитку галузі охорони здоров’я Чернівецької області, а також пропрацювати питання забезпечення спіфінансування з обласного бюджету (або інших джерел) виготовлення ПКД для забезпечення комплексної реконструкції будівель, в яких розташовані медичні заклади, в тому числі й тих, що є пам’ятками архітектури.
детальніше...



22.04.2021 15:40

Олексій БОЙКО привітав з днем народження Мартіна ЗАЙЛЕРА  |  Діяльність голови Чернівецької обласної ради

Від імені представницької влади Буковинського краю, від депутатського корпусу обласної ради та від себе особисто керівник крайового парламенту Буковини Олексій БОЙКО привітав сьогодні з нагоди дня народження Мартіна ЗАЙЛЕРА - Президента Генеральної ради депутатів округу Швабія землі Баварія (Федеративна Республіка Німеччина), одного з головних європейських партнерів Чернівецької області.
Голова Чернівецької обласної ради щиро та сердечно побажав пану Зайлеру міцного здоров’я, цілющої Божої ласки, життєвих гараздів, успіхів та наснаги у численних добрих справах та сміливих починаннях, нових звершень та здобутків у щоденній праці на благо жителів дружнього округу Швабія.
детальніше...



  Теми новин

  • Діяльність органів місцевого самоврядування
  • Економіка та бізнес
  • Здоров'я та спорт
  • Наука
  • Політика
  • Культура
  • Різне
  • Відповіді на питання
  • Освіта
  • День для святкування
  • Медицина
  • Сільське господарство
  • Діяльність органів виконавчої влади
  • Туризм
  • Статистика
  • Патріотична робота
  • Міжрегіональне співробітництво
  • Законність і правопорядок
  • Громадське життя
  • Лісове господарство
  • Фінанси
  • Повідомлення Пенсійного фонду
  • Інформації
  • Екологія
  • Слово на спомин
  • Святкові заходи
  • Привітання
  • Міжнародне співробітництво
  • Інформаційна політика
  • Історія
  • Вибори
  • Економіка
  • Кадрова політика
  • Діяльність фракцій обласної ради
  • Доступ до публічної інформації
  • Вітаємо з високою відзнакою!
  • Діяльність депутатів обласної ради
  • Інтерв'ю
  • Суспільство
  • Повідомляє обласна виборча комісія
  • Життя територіальних громад
  • Проекти та інвестиції
  • Вітаємо з нагоди обрання!
  • Наука і техніка
  • Духовне життя
  • Уроки історії
  • Добро. Благодійність. Милосердя.
  • АНОНС
  • Охорона здоров'я
  • Урочисті заходи
  • Вітаємо!
  • Надзвичайні ситуації
  • Повідомляє УДС Головдержслужби України в Чернівецькій області
  • Пам’яті товариша
  • Соціальна політика
  • Діяльність народних депутатів України
  • Робоча поїздка
  • Життя національних громад
  • Робочі зустрічі
  • Житлово-комунальне господарство
  • Благодійність
  • Благоустрій територій
  • Соціальний захист
  • Наука і освіта
  • Заяви та звернення
  • Новини Асоціацій
  • Молодіжна політика
  • Громадянське суспільство
  • Парламентські слухання
  • Земельні відносини
  • На шляху європейської інтеграції
  • Спортивні події
  • Соціально-економічний розвиток
  • Служба зайнятості інформує
  • Фізкультура і спорт
  • Діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади
  • Бюджет
  • Мистецькі заходи
  • Законодавство
  • Демографічна ситуація
  • Візити
  • У Верховній Раді України
  • Транспорт та шляхи
  • Заходи
  • До Дня пам'яті і примирення
  • Адміністративно-територіальна реформа
  • Коментарі
  • Транскордонне співробітництво
  • Діяльність голови Чернівецької обласної ради
  • Децентралізація влади
  • На захист національних інтересів і територіальної цілісності України
  • Герої не вмирають
  • Пам'ятаємо
  • Діяльність керівництва Чернівецької обласної ради
  • Засідання сесії обласної ради
  • Колегія обласної ради
  • Пленарне засідання сесії обласної ради
  • Народні традиції
  • Правоохоронна діяльність
  • Офіційно
  • Реформа місцевого самоврядування
  • Євроінтеграція
  • Енергозбереження
  • Судочинство
  • Науково-практична конференція
  • Діяльність центральних органів виконавчої влади
  • Культура та мистецтво
  • З нагоди Дня українського добровольця
  • Повідомлення
  • Військово-патріотичне виховання
  • Традиції
  • Герої не вмирають!
  • Зі святом!
  • З нагоди професійного свята
  • Поважний ювілей
  • Гуманітарна політика
  • До 100-річчя Буковинського народного віча
  • Правова допомога
  • Регіональний розвиток
  • В Агенції регіонального розвитку Чернівецької області
  • Дорожнє гомпоодарство
  • Пам'яті загиблого Героя
  • Євроатлантична інтеграція
  • У світі техніки
  • Вітаємо на Буковині!
  • оголошення
  • Повідомляє Чернівецька обласна територіальна виборча комісія
  • COVID-19
  • Повідомляє Чернівецька районна територіальна виборча комісія
  • Діяльність депутатів Чернівецької районної ради
  • Сесія Чернівецької районної ради
  • Верховна Рада України
  • Постійні комісії
  • Аукціон
  • Інформує Мінекономіки України
Склад ради
Документи ради
Прес-центр
Діяльність ради
Область
Online-приймальня
Розробник -