This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-11. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 




У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи (навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 05 - 09 квітня 2021 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Конкурентне право Європейського Союзу у сфері державної допомоги

9 квітня 2021 року Національна школа суддів України долучилася до чотириденного онлайн–курсу для суддів Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з конкурентного права Європейського Союзу у сфері державної допомоги, організованого Проєктом ЄС “Право-Justice”.

Онлайнову підготовку відкрили голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, заступник директора відділу “Тестологічний центр” Михайло Цуркан і головна міжнародна експертка з питань судової реформи Проєкту ЄС “Право-Justice” Анна Адамська-Галлант.

Процесуальний інститут експертів з питань права

9 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар для суддів місцевих судів “Висновок експерта в галузі права: правова природа та судова практика застосування”.

Відкрила онлайн–семінар директорка Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал (модераторка заняття), яка представила викладачів і звернула увагу на необхідність практичного застосування закону щодо експертів з питань права в судовій практиці.

Дискреція в адміністративному судочинстві

9 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання з доопрацювання семінару–практикуму для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів “Судова дискреція в адміністративному судочинстві”.

Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу

9 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання робочої групи щодо розробки дистанційного курсу для суддів на тему “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу”.

Захист інтересів держави в судах України

9 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар з метою підвищення рівня кваліфікації працівників апарату Верховного Суду “Особливості представництва інтересів держави в судах України”.

Усі новини