This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=67 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-03. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

ЗМІНА САНІТАРНИХ НОРМ
29 вересня 2016, 9:22

Із 1 січня 2017 року втратять чинність акти санітарного законодавства, видані іще центральними органами виконавчої влади Української РСР, якими затверджувався комплекс санітарних нормативів та регламентів.

Оскільки така ситуація негативно позначиться на представників бізнесу та громадян України загалом, Конфедерація будівельників України заздалегідь піднімає питання удосконалення застарілих норм.

Представники будівельної галузі підтримують необхідність оновлення актів санітарного законодавства, які дісталися нашій державі у спадок від Радянського Союзу. Поряд із цим, Конфедерація наголошує, що таке оновлення має супроводжуватися належним інформуванням представників бізнесу про розробку відповідних актів законодавства, якими будуть замінені документи, що відміняються.

Проте, спроби з’ясувати інформацію про стан проведення відповідної роботи, з метою своєчасного інформування про зміни, що плануються, членів КБУ в Санітарно епідеміологічній службі України не дали належного результату. Її працівники лише повідомляють, що відповідний центральний орган виконавчої влади перебуває у стані реорганізації, а також про відсутність фахівців із відповідних питань.

Для того, аби зрушити ситуацію із «мертвої точки» Конфедерація звернулася із запитом до народного депутата Анатолія Денисенка. Пан Денисенко блискавично відреагував на прохання найбільшого профільного об’єднання будівельників і вже 23-го вересня на черговому засіданні Верховної Ради України було оголошено депутатський запит щодо цього питання.

Віримо, що таким чином, будівельна спільнота дізнається на кого покладені обов’язки розробляти нові санітарні норми, на якій стадії знаходяться роботи, і, як результат, матимуть змогу долучитися до процесу обговорення таких ініціатив.

КБУ і далі продовжить тримати руку на пульсі цього важливого питання та інформувати громадськість і представників бізнесу про результати свої роботи. Слідкуйте за нашими оновленнями.

 

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua