This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=1 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-03. The original page over time could change.
Конфедерація будівельників України
(044) 200 04 52

Новини

2 квітня 2021

Остання дискусійна панель круглого столу на тему «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні»

Сьогодні ознайомимо вас із останньою дискусійною панеллю круглого столу на тему «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні», організатором якого був Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Конфедерацією будівельників України, асоціаціями органів місцевого самоврядування.

1 квітня 2021

Дискусійна панель номер 3: «Актуальні питання та повноваження органів місцевого самоврядування з питань здійснення архбудконтролю та нагляду. Аналіз існуючих корупційних ризиків у сфері містобудівної діяльності»

Ми продовжуємо знайомити вас із дискусійними панелями круглого столу на тему «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні», організатором якого був Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Міністерством розвитку громад та територій України, Конфедерацією будівельників України, асоціаціями органів місцевого самоврядування.

1 квітня 2021

Думки учасників другої дискусійної панелі “круглого столу” на тему «РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНОГО КОНТРОЛЮ В УКРАЇНІ»

Ми продовжуємо знайомити вас із думками учасників дискусійних панелей круглого столу- сьогодні розглядаємо другу панель: «Презентація реформування системи державного архбудконтролю та нагляду в Україні на прикладі законопроєктів № 5071 та № 5072»

1 квітня 2021

Точки зору учасників засідання «круглого столу» на тему «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні»

29.03 березня відбулося засідання «круглого столу» на тему «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні», організатором якого був Комітет держвлади, місцсамоврядування, регрозвитку та містобудування спільно з Мінрегіон, Конфедерацією будівельників України, асоціаціями органів місцевого самоврядування.

1 квітня 2021

100 тисяч українських сімей не отримали квартири

У зв'язку з невдало розпочатою реформою ДАБІ на початку минулого року - близько 100 тисяч українських сімей не отримали квартири.

26 березня 2021

25.03 відбувся спільний брифінг Конфедерації будівельників України та Офісу залучення інвестицій (UkraineInvest) “закон про інвестнянь”

На брифінгу поговорили про механізм реалізації положень Закону України "Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні" та отримали роз‘яснення

26 березня 2021

У Мінфіні відзвітували про перші тижні роботи пільгової іпотеки під 7%

У повідомленні зазначається, що станом на 18 березня банками з виконання державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 12 кредитних договорів на загальну суму 9,4 млн грн.

26 березня 2021

Виклики, що стоять перед архітекторами, архітектура зростання, інвестування в будівництво, нові технології та найголовніші тенденції 2021 року- про все це та навіть більше говорили в рамках ексклюзивної панелі КБУ «Архітектурні тренди»

Президент КБУ Лев Парцхаладзе розповів про концепцію законопроєкту реформування ДАБІ та запросив всіх присутніх взяти участь у засіданні круглого столу на тему: «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні», яке відбудеться 29.03 в онлайн-форматі.

26 березня 2021

Іпотека в Європі - статистика та факти

Іпотечний кредит входить до числа найдавніших банківських продуктів. На сьогоднішній день це галузь банківських операцій з кредитування, що швидко розвивається. Зазвичай воно характеризується або фінансуванням капітальних проектів (наприклад, для покупки будинку), або випуском та продажем іпотечних облігацій інституційними інвесторами на ринках капіталу.

19 березня 2021

Ексклюзивна панель Конфедерації будівельників України “Архітектурні тренди” відбудеться онлайн 24 березня о 14:00

Архітектор завжди працює заради комфорту людей, створює нове бачення простору. Ця сфера діяльності допомагає людям жити комфортно, користуючись тим, що ти будуєш. Архітектор завжди працює з майбутнім та причетний до глобальних змін.

19 березня 2021

Ексклюзивна панель КБУ “Архітектурні тренди” відбудеться в онлайн-форматі!

З метою убезпечення від масового поширення вірусної інфекції COVID-19 - панель КБУ “Архітектурні тренди”, проведення якої раніше було заплановано в рамках Smart Building Forum, наразі відбудеться окремо та переноситься в онлайн- формат.

18 березня 2021

Smart Building Forum ПЕРЕНЕСЕНО!

У зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та введенням карантинних заходів - Smart Building Forum відбудеться 21-22 квітня 2021 року.

18 березня 2021

Блоки “Розумний будинок” та “Енергоефективність” в рамках Smart Building Forum, за підтримки Конфедерації будівельників України!

24 березня о 15:00 за підтримки Конфедерації будівельників України, в рамках Smart Building Forum спікери-професіонали візьмуть участь у блоках “Розумний будинок” та “Енергоефективність” і розкажуть про найголовніші сучасні тенденції цих напрямів.

18 березня 2021

29 березня о 14:00 відбудеться круглий стіл на тему: «Реформування системи архітектурно-будівельного контролю в Україні»

До участі у заході запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, професійних громадських організацій, проектних інститутів, експертів.

18 березня 2021

Дверна промисловість 2021: підсумки 2020, виклики та нові тренди

Минулий рік став викликом для всіх підприємців. Дверна промисловість в Україні теж пройшла ряд змін аби вижити. Про це в своєму блозі розповів Сергій Панченко, директор з розвитку виробничої компанії ТОВ ТВК “Єкатеринославська Дверна Артель” і торговельної марки "Міністерство дверей" - член Ради Директорів КБУ.

17 березня 2021

24.03 о 13:35 зустрічаємось на Smart Building Forum в ексклюзивній панелі КБУ “Архітектурні тренди” !

Модератор панелі- народна депутатка України, заслужена архітекторка України Ганна Бондар.

17 березня 2021

Анонс вебінар КБУ Connect Club "Власник та директор будівельної компанії відповідають власним майном за її борги. Як не потрапити в халепу?"

24 березня 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар КБУ Connect Club "Власник та директор будівельної компанії відповідають власним майном за її борги. Як не потрапити в халепу?".

16 березня 2021

Анонс спільного брифінгу КБУ та Офісу залучення інвестицій (UkraineInvest)

Вже в наступну середу, 24 березня об 11.00, в рамках Smart Building Forum на спільному брифінгу Конфедерації будівельників України та Офісу залучення інвестицій (UkraineInvest) поговоримо та отримаємо роз’яснення про Закон України "Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями”, або, як його ще називають, “закон про інвестнянь”.

15.03.2021

Національний банк України повідомив, що ставки за іпотечними кредитами у січні продовжили знижуватися.

Частка укладених іпотечних договорів на купівлю житла на вторинному ринку становила близько 82% за обсягом від усіх нових видач. Таким чином, результати опитувань показали, що вторинний ринок продовжує суттєво переважати за кількістю й за обсягом кредитування.

12.03.2021

Виїзне засідання регіональних представників КБУ 2021 у Волинській області: актуальні питання будівельної галузі та діалог місцевої влади з бізнесом.

11 березня 2021 року відбулося виїзне засідання регіональних представників КБУ у Волинській області, на якому були обговорені актуальні питання будівельної галузі, поточна діяльність організації на території області та сформовано пріоритетні завдання на найближчий час.

11.03.2021

Президент Конфедерації будівельників України Лев Парцхаладзе відвідав члена КБУ- завод “Сталь-М” у м.Рівне

Олексій Муляренко, засновник компанії “Сталь-М” провів екскурсію приміщеннями заводу, ознайомив з його виробничими потужностями та розповів про досягнення і здобутки компанії.

11.03.2021

КБУ CONNECT CLUB٭ АНОНС ВЕБІНАРУ "СТВОРЕННЯ ЗАМІСЬКОГО ЖИТЛА БІЗНЕС-КЛАСУ"

17 березня 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар КБУ Connect CLUB "Створення заміського житла бізнес-класу".

10.03.2021

5 ключових функцій, які повинні містити системи розумного будинку

Від реклами до перегляду фільмів людям казали, що у майбутньому все буде зручнішим. Протягом багатьох років на екрані ми спостерігали, як можна віддалено керувати пральною машиною або за тим, як чашка гарячої кави чекала на кухні до того, як власник прийшов з роботи. Нарешті фантастика стає реальністю! Те, що ми бачили на екрані, є лише вершиною айсберга порівняно з тим, що пропонує нам сучасний “розумний дім”.

10.03.2021

Новий вид будівельних робіт- “термомодернізація”: ЗА чи ПРОТИ?

Сьогодні відбувся “круглий стіл”, метою якого було заслухати аргументи всіх залучених до процесу сторін та напрацювати спільне бачення вирішення наявних проблем у процесі термомодернізації будівель.

09.03.2021

Нові іпотечні кредити у Великобританії під 5%

Уряд країни оголосив план гарантування іпотечних кредитів із п'ятивідсотковими депозитами, заохочуючи банки кредитувати тих, хто має менші заощадження.

09.03.2021

КРУГЛИЙ СТІЛ "НОВИЙ ВИД БУДІВЕЛЬНИХ РОБІТ - «ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЯ»: ЗА ЧИ ПРОТИ?"

Фонд енергоефективності виступив із ініціативою введення нового виду будівельних робіт - «термомодернізація»!

09.03.2021

ВЕБІНАР "ДОСТУПНА ІПОТЕКА 7%: НОВІ МОЖЛИВОСТІ ТА ПЕРСПЕКТИВИ"

03.03.2021 відбувся вебінар КБУ CONNECT CLUB٭ на тему "Доступна іпотека 7%: нові можливості та перспективи"!

5 березня 2021

Вітаємо з 8 березня!

Дорогі жінки!

Прийміть сердечні вітання з нагоди прийдешнього свята Весни - 8 березня!

5 березня 2021

У КБУ відбулося свято жіночності!

В рамках “Press Brunch у КБУ” чарівних представниць медіа-спільноти привітав Президент Конфедерації Лев Парцхаладзе: «Шановні красуні, я щиро вітаю вас з прийдешнім святом чарівності і жіночності! Нехай кожен день буде таким, як цей: наповнений усмішками, захопленням, любов'ю, турботою і радістю. Будьте щасливі, почуваючись справжніми королевами!».

2 березня 2021

КБУ CONNECT CLUB٭ Анонс вебінару "Доступна іпотека 7%: нові можливості та перспективи"

3 березня 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар КБУ CONNECT CLUB٭ "Доступна іпотека 7%: нові можливості та перспективи".

1 березня 2021

Анонс вебінару "Подання заяв на видачу дозвільних документів для об'єктів СС2/СС3"

9 березня 2021 року відбудеться навчальний вебінар для представників Конфедерації будівельників України про особливості роботи з Єдиною державною електронної системи у сфері будівництва.

01.03.2021

Іпотека під 7%. В яких банках можна отримати?

Прес-служба Міністерства фінансів повідомила, що Фонд розвитку підприємництва та керівники семи комерційних банків підписали договори про участь у державній програмі "Доступна іпотека 7%".

26 лютого 2021

Глобус Банк став учасником держпрограми «Доступна іпотека 7%» зі здешевлення вартості іпотечних кредитів

Член Ради директорів КБУ Глобус Банк став учасником державної програми «Доступна іпотека 7%» зі здешевлення вартості іпотечних кредитів для широкого кола громадян України.

25.02.2021

24.02.2021 Кабінет Міністрів України ухвалив низку кадрових рішень

Уряд призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Сергія Галіцина

25.02.2021

У Польщі іпотечні кредити збільшились, а споживчі - зменшились

Центральний банк Польщі повідомляє, що загальна вартість іпотечних кредитів, наданих у грудні 2020 року, щомісячно зростала, тоді як загальна вартість споживчих позик падала.

24.02.2021

Обсяги іпотечного кредитування в США у 2021 році можуть перевищити 3 трлн.$

Ставки за іпотечними кредитами зараз є найнижчими в історії, що добре для покупців житла. Нинішня середня ставка 30-річної іпотеки з фіксованою ставкою не перевищує 2,7 відсотка, що на цілий процентний пункт нижче, ніж рік тому.

23 лютого 2021

ЛЕВ ПАРЦХАЛАДЗЕ: ІПОТЕЧНІ КЕЙСИ СВІТУ

Іпотека під 0% у Данії, збільшення обсягу позик до 3 трлн.$ у США, перевага іпотечного кредитування над споживчими кредитами у Польщі- світові тенденції іпотеки!

22 лютого 2021

Анонс Міжнародного Форуму Smart Building Forum

24 та 25 березня у виставковому центрі ACCO International, за підтримки КБУ відбудеться Міжнародний Форум «Smart Building».

18 люютого 2021

Засідання Ради директорів КБУ: діалог із Міністром, важливі реформи та нові учасники

«Будувати потрібно починати легко» - саме це стало ключовим гасло засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України, що відбулося 17 лютого в онлайн та офлайн форматах.

16 лютого 2021

Датчани мають можливість отримати 20-річну іпотеку під 0%

Країна з найдовшою історією від’ємних ставок пропонує власникам будинків 20-річні позики з фіксованою процентною ставкою, рівною нулю.

15 лютого 2021

Проєкт члена Ради директорів КБУ Urban Experts у номінації конкурсу Інтер’єр року 2021

Проєкт Urban Experts – ТРЦ Rive Gauche (Київ, Україна) потрапив до номінації “Нереалізований Інтер’єр суспільно-адміністративних будівель” конкурсу Інтер’єр року 2021.

15 лютого 2021

Видавництво CP PUBLISHING готує оновлений «Гід 2021»

«Гід» являє собою унікальний медіапроєкт з глибоким освітленням актуальної ситуації на ринку нерухомості України, що розповідає про всі сектори ринку, презентує портрети провідних компаній України, а також функціонуючих об’єктів та проєктів, що перебувають на стадії будівництва, на вітчизняній та міжнародній арені.

11 лютого 2021

ІПОТЕКА ТА ІПОТЕЧНА КОМПЕНСАЦІЯ? ЧОГО ОЧІКУВАТИ?

Збільшити обсяги будівництва вже в найближчі 2-3 роки можливо - шляхом створення зручних умов іпотечного кредитування для громадян! Сьогодні вже маємо кілька сценаріїв їх впровадження – це і іпотека, і іпотечна компенсація. Чого ж очікувати будівельному ринку та громадянам?

11 лютого 2021

КБУ CONNECT CLUB٭. Анонс вебінару «Як будівельним компаніям зняти ризиковість та зареєструвати податкові накладні – покроковий алгоритм»

24 лютого 2021 об 11.00 відбудеться вебінар «Як будівельним компаніям зняти ризиковість та зареєструвати податкові накладні – покроковий алгоритм».

10 лютого 2021

Оптимальна модель гібридного офісу: Cushman & Wakefield оприлюднила результати опитування

Член Ради директорыв КБУ - Міжнародна консалтингова компанія Cushman & Wakefield спільно з науковцями американського університету Джорджа Вашингтона провела опитування лідерів ринку комерційної нерухомості в різних країнах світу на тему трансформації офісного простору після пандемії.

9 лютого 2021

ЛУН: У Києві, Львові та Одесі запустили сервіс з ріал тайм цінами на житло

Однушка в столиці майже вдвічі дорожча за найменшу квартиру в Київській області, інформує член Ради директорів КБУ - ЛУН.

9 лютого 2021

Глобус Банк - номер 1 на первинному ринку іпотечного кредитування України

Член Ради директорів КБУ - Глобус Банк став №1 на первинному ринку іпотечного кредитування України.

2 лютого 2021

У БЕРЕЗНІ 2021 ВІДБУДЕТЬСЯ ДРУГИЙ ІПОТЕЧНИЙ ФОРУМ

18 березня 2021 року у готелі Hilton Kyiv відбудеться Другий Іпотечний Форум. Пройшов майже рік з того часу, як Конфедерація будівельників України, Український клубом нерухомості та Pro.Property провели Перший Іпотечний форум.

29 січня 2021

КБУ Connect Club. Анонс вебінар «Що робити, якщо ціна на метал перевищує 26 000 грн/тонну? Композитна альтернатива:)»

10 лютого 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар «Що робити, якщо ціна на метал перевищує 26 000 грн/тонну? Композитна альтернатива:)».

27 січня 2021

Зворотна оренда – нові можливості для власників торговельної нерухомості

В Україні з'явилися нові можливості для структурного фінансування інвестицій. Продаж з подальшою орендою (sale-leaseback, скор. SLB) – це вид інвестиційної угоди, за якої об'єкт нерухомості після продажу залишається в продавця в довгостроковій оренді. В ЄС відомі оператори супермаркетів активно вдаються до подібних угод для отримання необхідних коштів для розвитку.

27 січня 2021

ПРОГНОЗ НА 2021 РІК ВІД FIEC: будівельна галузь почне відновлення

Згідно даним European Construction Industry Federation, вплив СOVID-19 привів до зниження активності будівельної галузі у більшості країн-членів FIEC.

26 грудня 2021

КБУ Connect CLUB. Анонс вебінару «Доступно про шпаклівку»

3 лютого 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар «Доступно про шпаклівку».

22 січня 2021

ЛІЦЕНЗУВАННЯ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ВЖЕ У ЛЮТОМУ

Відбувся Круглий стіл "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону" (в рамках реформи ДАБІ).

22 січня 2021

ЯК ЗРОБИТИ ЖИТЛО ДОСТУПНИМ?!

Наразі для більшості українців отримання іпотечного кредиту - неможливе. Це питання обговорювалося на зустрічі Президента Конфедерації будівельників України з Головою Української фінансової житлової компанії Василем Шкураковим, Головою Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимуром Хромаєвим і представниками будівельного сектору Ігорем Ніконовим, Володимиром Зубиком.

15 січня 2021

Анонс круглого столу "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону"

18 січня 2020 року об 11.00 відбудеться круглий стіл "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону" (в рамках реформи ДАБІ). Захід відбудеться в online-форматі.

13 січня 2021

Кабмін пропонує повернути ліцензування та ввести чек-листи перевірки суб’єкта містобудування

Кабінет міністрів України пропонує повернути ліцензування та ввести чек-листи перевірки суб’єкта містобудування.

29 грудня 2020

Що робити, коли держава не може здолати корупцію в ДАБІ

Якщо держава не може впоратися з будь-якою функцією, її необхідно передавати в приватні руки. Зараз найгострішою проблемою для будівельної галузі є корупція в ДАБІ.

23 грудня 2020

Нова концепція реформи ДАБІ. Коротко з перших вуст

Нову концепцію архітектурно-будівельного контролю та нагляду презентував перший заступник Міністра регіонального розвитку громад та територій України Василь Лозинський під час круглого столу «Реформа ДАБІ: Нова концепція», організованого Конфедерацією будівельників України (КБУ).

22 грудня 2020

КБУ пропонує передати Мінрегіон повноваження замовника будстандартів

Конфедерація будівельників України звернулась до Мінрегіону та МЕРТ з пропозицією удосконалити процес формування вимог будівельних актів, а саме передати повноваження замовника будстандартів до Мінрегіону.

18 грудня 2020

Анонс круглого столу «Реформа ДАБІ: Нова концепція»

22 грудня 2020 об 11.00 відбудеться круглий стіл «Реформа ДАБІ: Нова концепція».

18 грудня 2020

Член Ради директорів КБУ - ПБГ «Ковальська» збудує бізнес-парк у центрі Києва

Член Ради директорів КБУ - ПБГ «Ковальська» разом із девелоперською компанією KDD Ukraine збудують перший бізнес-парк у центрі Києва.

14 грудня 2020

IBUILD-2020: світові тренди, якість регіональних проектів та вибір споживача

Вже восьмий рік поспіль Конфедерація будівельників України проводить Всеукраїнську будівельну премію IBUILD. Цьогоріч, представники будівельної галузі, будівельні і девелоперські компанії, а також кращі об’єкти обиралися у трьох категоріях: Кращий серед рівних, Вимір успіху, Відкриття року – це більше 500 номінантів, серед яких обрано 55 переможців.

7 грудня 2020

Прозора експертиза - необхідна умова для роботи професійного будівельного ринку

Без прозорої системи експертизи неможливе створення збалансованої та ефективної системи держархбудконтролю. Стан та гострі питання діяльності експертних організацій обговорювали більше 60 учасників Круглий стіл «Прозора діяльність експертних організацій», який був організований КБУ.

3 грудня 2020

ОЛЕКСАНДР ПИЛИПЕНКО: «ЩОБ ЗАЛИШАТИСЯ ПЕРШИМ, ТРЕБА ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ»

Президент ПБГ «Ковальська» Олександр Пилипенко поділився міркуваннями про те, як криза 2020 року може вплинути на будівельну галузь і чому деякі компанії ризикують не пережити її.

27 листопада 2020

Учасники круглого столу визначили умови, за яких отримаємо зростання житлового будівництва в Україні

Іпотечне кредитування – це дієвий інструмент для розвитку будівельного ринку. Про це дискутували більше ста професіоналів, під час круглого столу «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!», організованому КБУ. Захід пройшов у онлайн та оффлайн-форматах.

25 листопада 2020

Анонс круглого столу «Прозора діяльність експертних організацій»

27 листопада об 11.00 відбудеться кругий стіл «Прозора діяльність експертних організацій». Захід проходитиме online-форматі.

25 листопада 2020

Анонс. У січні 2021 стартує курс «Девелопмент нерухомості»

Курс «Девелопмент нерухомості» стартує 28 січня 2021 року та триватиме до 29 травня 2021 року. Графік навчання – 3-4 дні на місяць.

26 листопада 2020

Анонс круглого столу «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!»

26 листопада об 14.00 відбудеться круглий стіл «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!».

17 листопада 2020

Законопроєкт Мінкульта замість чітких та прозорих інструментів збереження історичної спадщини пропонує обмеження прав бізнесу та немотивоване втручання у бізнес-процеси

Відкрите звернення будівельної спільноти щодо законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження традиційного характеру середовища та протидії хаотичній забудові», розробленого Мінкультом.

17 листопада 2020

Яким має бути житло бізнес-класу: ЖК Creator City

Сьогодні навіть ті, хто не цікавиться покупкою нерухомості, прекрасно знають, що новобудови поділяються на різні класи. «Комфорт», «бізнес», «преміум» — ці слова, мабуть, чув кожен.

Об’єднуємо провідних девелоперів та будівельників України

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент КБУ, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент Конфедерації будівельників України, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент
ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Віктор Григорович
ЧОРНУХА

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Віктор Григорович
Чорнуха

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Акцентуємо увагу на подіях ринку

АНОНС ФОРУМУ «ІПОТЕКА – ІНСТРУМЕНТ СТРІМКОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ»

Дата заходу: 4 березня 2020 року.

Місце проведення: President Hotel (вулиця Госпітальна, 12, Київ).

Організатори: PRO.Property та Конфедерація будівельників України.

До участі запрошуються представники органів державної влади: Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Міністерства розвитку територій, Національного банку України, Офісу Президента України, народні депутати України представники державних і комерційних банків, девелопери та представники страхових компаній.

Захід пройде за підтримки профільних об'єднань і за участю Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Мета проведення іпотечного форуму – створення дорожньої карти запуску іпотечного кредитування. Щоб кожен українець, який потребує житла, мав можливість його придбати.

Україна - єдина країна в Європі, де, фактично відсутнє іпотечне кредитування. Ставка кредитування на купівлю житла в 20% є найвищою серед європейських країн і однією з найвищих у світі. Для порівняння, в Болгарії це - 4%, в Іспанії - 2%, у Польщі - 3,8%. В Україні також має з’явитися дієвий інструмент іпотеки. І це дасть можливість не лише вирішити житлове питання для громадян, а й стимулюватиме економіку. Адже це – створення робочих місць, податкових платежів і позитивного впливу на міграційні процеси.

Мультиплікатор інвестицій в житлову нерухомість - 11,48. Тобто кожна гривня, вкладена в будівництво житла дає 11,48 гривень в економіку країни в цілому.

На форумі для відкритого діалогу разом зберуться: представники органів державної влади, банків, забудовників, профільних організацій, страхових компаній - щоб спільно сформувати вектори державної політики для доступного кредитування житла.

У програмі форуму заплановано:

1. Огляд стану фінансової системи, аналітика ринку (учасники – представники Органів державної влади та профорганізації);

2. Відбудеться підписання меморандуму про запуск іпотечного кредитування між Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Конфедерацією будівельників України;

3. Презентація діючих інструментів для придбання житла (забудовники, банки);

4. Міжнародний досвід (Грузія, Білорусь, Польща).

17 січня 2020

ВІДБУЛАСЯ ГОЛОВНА БУДІВЕЛЬНА ПРЕМІЯ 2019 – IBUILD

11 грудня відбулася церемонія нагородження переможців VІI Всеукраїнської будівельної премії IBUILD-2019. Цьогоріч представники будівельної галузі, будівельні і девелоперські компанії, а також кращі об’єкти обиралися у трьох категоріях: Кращий серед рівних, Вимір успіху, Відкриття року – це більше 300 номінантів і біля 50 переможців.

Ця премія націлена на розвиток будівельної галузі України. Всі переможці Ibuild-2019 досягли найвищого результату діяльності у своїй роботі за минулий рік.

«Сьогодні вже сьома Всеукраїнська будівельна премія IBUILD-2019. За цей час Конфедерація Будівельників України встигла стати хабом для акумуляції ідей та реалізації справ для понад 700 компаній-учасників. Саме будівництво – один із ключових драйверів нашої країни. Недарма, за останні два роки Україна піднялась у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» з 140-го місця на 30-те – це вагомий аргумент. Давайте продовжувати будувати Україну разом», - привітав усіх гостей заходу Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

Кожного року підтверджується інноваційність підходів вітчизняного будівництва, спрямованість на створення комфортного та безбар’єрного простору для людей, підвищення якості матеріалів.

«Ми можемо пишатися якістю проектів переможців. Адже бачимо не просто використання новітніх технологій і підходів, ми бачимо, як створюється простір для життя, для щастя», - зазначив голова Ради директорів КБУ Олександр Ротов.

Церемонія нагородження відбулася на високому рівні. Цього разу захід пройшов Premier Palace Hotel, а на гостей премії чекала офіційна церемонія нагородження за участі перших осіб профільних державних установ, визначних діячів будівельної галузі та асоціацій - Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков і представниця Європейської Бізнес Асоціації Валерія Кушнерчук.

«У Мінрегіону амбітні плани на 5 років і втілювати ми їх будемо в тісній співпраці з професійною спільнотою. Аристотель казав, що місто це простір між людьми. Хочу подякувати будівельникам за створення цього простору», - наголосив Дмитро Живицький.

Андрій Клочко сказав: «Будівельна галузь - важлива для української економіки, яка створює нові робочі місця. Бажаю успіху всім будівельникам та подальшого розвитку».

Під час концертної програми виступили - оркестр «Віртуози Києва» і солісти Київського національного академічного театру оперети - Заслужена артистка України Олена Арбузова та Олександр Чувпило.

Церемонію вручення премії вели профільні журналістки ринку нерухомості Яна Довгань і Катерина Нікітіна.

З переможцями VІI Всеукраїнської будівельної Премії IBUILD можна ознайомитися за посиланням: http://ibuild.ua/Переможці

12 грудня 2019

КБУ СТАЛА УЧАСНИКОМ НАЙПОТУЖНІШОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ В ЄС

Конфедерація будівельників України (КБУ) приєдналася до Федерації європейської будівельної галузі (FIEC). Про це повідомив Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

«Цей крок означає, що українська будівельна галузь – вже є частиною «будівельного Європейського Союзу». Ключове завдання КБУ, як флагмана української будівельної галузі - це сприяння впровадженню європейських цінностей на будівельному ринку України, гармонізація стандартів та підвищення інвестиційного клімату», - підкреслив він.

За словами Лева Парцхаладзе, членство у FIEC – взаємовигідний крок, що відкриває нові можливості для реалізації проектів європейських компаній в Україні - одному з найбільших європейських будівельних ринків із населенням майже 43 мільйонів громадян.

«А для нас вступ до Федерації європейської будівельної галузі надає нам низку потрібних можливостей – співпраця європейських і українських будівельних компаній, залучення інвестицій в Україну, любіювання технічної допомоги ЄС на гармонізацію стандартів», - зазначив Президент КБУ.

Лев Парцхаладзе виділив наступні переваги, які отримали члени КБУ, вступивши до FIEC: підвищення професійних стандартів; «промисловий безвіз» - можливість представлення європейської продукції в Україні та вихід на ринок ЄС для наших товарів; доступ до європейських будівельних технологій; доступ до 3-мільйонної контактної бази будівельних компаній і подальша співпраця з ними; лобіювання інтересів галузі у європейських структурах.

Довідка:

Федерація європейської будівельної галузі (FIEC) – представник інтересів будівельного бізнесу в ЄС, до неї входять 31 національні європейські федерації-учасники із 27 країн.

5 грудня 2019

МЕМОРАНДУМ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ВІМ-ТЕХНОЛОГІЙ У БУДІВНИЦТВІ – ПІДПИСАНО!

ВІМ-технології (Building Information Model) —інформаційне моделювання будівельного об’єкта – дозволяють підвищити якість проєктів та безпеку зведення об'єктів, моделюватимуть і прогнозуватимуть потенційні впливи усіх вірогідних факторів на кожному етапі будівництва.

Учасниками підписання меморандуму "Дорожня карта впровадження інформаційного моделювання будівель (ВІМ) при створенні об’єктів будівництва, об’єктів архітектури" стали представники Мінрегіон, Офіс ефективного регулювання, Конфедерація будівельників України, УЦСС та Міждержавна гільдія інженерів консультантів.

Юліан Чаплинський, заступник міністра Міністерства розвитку громад та територій України виказав надію, що завдяки синергії професійних об’єднань вдасться впровадити нові підходи у найкоротший час. «Ми будемо працювати над тим, щоб у наступному році впровадити ВIM у законодавчому полі», - сказав замміністра.

«Конфедерація будівельників України завжди виступала майданчиком змін. Весь минулий рік на базі КБУ двічі в місяць проводились робочі групи по впровадженню інформаційного моделювання будівель. Ми раді, що головні стейк-холдери розробили спільними зусиллями і презентувати Дорожню карту, яка передбачає імплементацію європейських підходів і принципів у державні стандарти Україні і внесення відповідних змін до інших нормативних документів, - наголосив Олександр Ротов, голова Ради директорів Конфедерації будівельників України. - Важливо, що ми, фактично, розпочали на державному рівні формування засад, які є необхідні для успішного впровадження Єдиної електронної системи у сфері будівництва".

Вячеслав Колесник, виконавчий директор Асоціації УЦСБ, підкреслив, що саме впровадження на законодавчому рівні ВІМ підвищить не тільки якість проєктів у Україні, але й конкурентоспроможність наших архітекторів на міжнародному рівні.

«Від цього виграють усі. Це круто не тільки у короткостроковому періоді, на конкретних проєктах, це круто для кожного споживача. За ВІМ майбутнє, наше завдання – найшвидше принести його у українську нормативку», - сказав Олексій Дорогань, голова Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Олександр Непомнящий, президент Міждержавної Гільдії інженерів-консультантів: «BIM допоможе максимально розкрити потенціал вітчизняних спеціалістів».

Будуємо Україну разом!

30 листопада 2019

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr1.kbu@gmail.com

Залиште Ваше повідомлення