This version of the page http://service.panasonic.ua/easyService.php (212.82.220.51) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-04-02. The original page over time could change.
Підтримка - Panasonic

Panasonic продовжує термін гарантії на техніку на час карантину


Компанія «Панасонік Україна» впроваджує програму stop-the-clock з продовження гарантії на свою продукцію. Мета програми – підтримати клієнтів Panasonic, які через пандемію коронавірусу не можуть вчасно відвідати сервісні центри.


Усі власники техніки Panasonic, гарантійний термін якої спливає в період карантину, можуть скористатися гарантійними канікулами. Компанія заявляє, що гарантія на таку техніку автоматично продовжується до 30 червня 2020 року включно.


Для отримання послуги безкоштовного ремонту необхідно звернутися в будь-який офіційний сервісний центр Panasonic https://service.panasonic.ua/show_sc та надати заповнений гарантійний талон та/або документи, що підтверджують купівлю товару.


Додаткову інформацію можна отримати за телефоном гарячої лінії:

+380-44-490-38-98 – для дзвінків з Києва

0800-309-880 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України (095) 239-4241 – через повідомлення у Viber, Telegram, WhatsApp, Imo, WeChat, Line

Режим работи:

Пн-Пт с 9:00 до 19:00


Компанія наголошує, що програма stop-the-clock проводиться як єдиноразова ініціатива через обставини, пов’язані саме за пандемією коронавірусної інфекції, та закінчується 30 червня 2020 р.


Доступний сервіс



Шановний Власник техніки ТМ Panasonic!


Якщо в зазначеному списку Авторизованих Сервісних Центрів Ви не знайшли Ваше місто, пропонуємо Вам скористатися послугою "Доступний сервіс"!

"Доступний сервіс" - це можливість відправити техніку, що підлягає ремонту, через кур'єрську службу безпосередньо в Сервісний Центр компанії Panasonic. Послуга доступна на всій території України.

Послугою "Доступний сервіс" Ви можете скористатися наступним способом:

  • Зателефонувати до Інформаційного Центру Panasonic і залишити заявку про виклик кур'єра, надавши експерту всю необхідну для цього інформацію (ПІБ, адресу, поштовий індекс, контактний телефон, модель техніки, інформацію про гарантійну картку, дату придбання, заявлену несправність, електронну адресу) за телефоном 0-800-309-880, дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні.