This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-medzlis (130.211.39.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-03-27. The original page over time could change.
Меджліс

Меджліс

19 березня 2021


Кулеба: Неможливо уявити деокупований Крим без кримських татар і без Меджлісу

Крим і кримськотатарський народ є наріжними каменями української державності, і це має засвідчити участь Меджлісу кримськотатарського народу в інавгураційному саміті Кримської платформи.

12 березня 2021


Не всі пропозиції Меджлісу увійшли до Стратегії деокупації Криму - Чубаров

Меджліс кримськотатарського народу був залучений до участі в обговоренні первісного тексту публічної частини Стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, але не всі внесені ним пропозиції і зауваження були враховані.


Окупанти у Криму викликають голову регіонального Меджлісу до «Центру протидії екстремізму»

У тимчасово окупованому Росією Криму "влада" викликала до так званого Центру протидії екстремізму голову регіонального Меджлісу Судака Ільвера Аметова і заявила позов про знесення його кафе в м. Судак.

02 березня 2021


Активіст Меджлісу пропонує створити уряд АР Крим в екзилі

Кримськотатарський активіст, голова Херсонського міського Меджлісу Ібрагім Сулейманов переконаний, що необхідно переглянути структуру тих інституцій, які опікуються темою Криму, створивши уряд АР Крим в екзилі.

26 лютого 2021


Сьогодні - День спротиву російській окупації Криму

Сім років тому, 26 лютого 2014 року, у Сімферополі відбувся багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України та проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.

24 лютого 2021


Прокуратура АРК оголосила підозру за незаконний обшук в одного з лідерів Меджлісу

За фактом незаконного обшуку в будинку дружини заступника голови Меджлісу повідомлено про підозру «слідчому», який представляє окупаційну владу в Криму.

19 лютого 2021


Меджліс засудив чергові масові обшуки й арешти в окупованому Криму

Меджліс кримськотатарського народу засудив чергові масові обшуки і арешти в окупованому Криму, які відбулися 17 лютого.

04 лютого 2021


Справа Джемілєва: жоден свідок окупантів не підтвердив «незаконний перетин держкордону»

Після більш як місячної перерви в так званому Армянському міському суді відбулося засідання у «справі Джемілєва», в ході якого два нові свідки обвинувачення не підтвердили висунуте Мустафі Джемілєву обвинувачення за статтею про «незаконний перетин держкордону».

02 лютого 2021


Справу кримського судді-зрадника передали до суду

Прокуратура АР Крим направила до суду обвинувачення у державній зраді судді, причетного до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

07 січня 2021


Голова Меджлісу привітав українців з Різдвом

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров привітав українців зі святом Різдва і побажав здоров'я та добробуту.

31 грудня 2020


Глава РНБО обговорив деокупацію Криму з представниками Меджлісу

У Київському офісі Меджлісу кримськотатарського народу провели нараду з секретарем РНБО Олексієм Даніловим, під час якої сторони обговорили шляхи деокупації Кримського півострова.

26 грудня 2020


Ясько не виключає можливості фальсифікацій під час зимової онлайн-сесії ПАРЄ

Керівниця Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи, народна депутатка із фракції «Слуга народу» Єлизавета Ясько не виключає можливості певних фальсифікацій під час роботи зимової сесії ПАРЄ в онлайн режимі.

22 грудня 2020


Кримську платформу представили Європарламенту

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова та депутати Верховної Ради представили Європейському парламенту Кримську платформу.

02 грудня 2020


У муфтія Польщі вибачилися за «російський» Крим у календарі, Меджліс вимагає згадки про Україну

Релігійне Об’єднання мусульман Польщі назвало “редакційною помилкою” напис "Російська Федерація” під зображенням кримських мечетей у релігійному календарі на 2021 рік.

12 листопада 2020


Кулеба обговорив створення Кримської платформи з представниками Меджлісу

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба обговорив з представниками Меджлісу кримськотатарського народу подальшу взаємодію у створенні Кримської платформи та деокупації Криму.

30 жовтня 2020


Меджліс ініціює збір допомоги хворим у Криму - Чубаров

Лікарів у Криму змушують приховувати справжні причини смерті пацієнтів - аби вони вказували замість COVID-19 супутні захворювання.

26 жовтня 2020


Меджліс закликає місії ОБСЄ й ООН відвідати Крим через ситуацію з коронавірусом

Меджліс кримськотатарського народу закликає Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні (СММ) і Моніторингову місію ООН з прав людини в Україні відвідати тимчасово окупований РФ Крим у зв’язку з коронавірусною інфекцією COVID-19.

08 жовтня 2020


ООН закликає Росію припинити тортури та арешти у Криму

ООН закликає РФ виконати свої зобов'язання на заборону застосування тортур, арештів, затримань, насильницьких зникнень в окупованому Криму, а також зняти заборону на незалежні засоби масової інформації і діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

05 жовтня 2020


Джемілєв вважає, що треба відновити інститут Уповноваженого з проблем кримських татар

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв назвав чинники, які сприяли б більш плідній взаємодії Президента України з Меджлісом кримськотатарського народу. 

02 жовтня 2020


Спеціальні органи працюють над поверненням українців із сирійського табору «Аль-Хол» - Банкова

В Офісі Президента запевняють, що в Україні шукають можливі шляхи повернення українців із сирійського табору для біженців «Аль-Хол», і закликали представників Меджлісу не політизувати роботу української розвідки, спецслужб і дипломатів у цьому питанні.

12 серпня 2020


Прокуратура АРК оголосила підозру екссудді, який виносив вирок Умерову

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру колишньому судді, який виносив вирок одному з керівників Меджлісу кримськотатарського народу.

20 липня 2020


Меджліс звернувся до світу щодо поїздок Путіна в окупований Крим

Поблажливе ставлення світової спільноти, у тому числі західних країн, до поїздок президента РФ Володимира Путіна в анексований Крим заохочує подальшу агресію Кремля проти своїх сусідів.

30 червня 2020


Меджліс називає злочином голосування в Криму щодо "обнулення" Путіна

Меджліс кримськотатарського народу зробив заяву у зв’язку зі злочином, здійснюваним Росією на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя – проведенням "загальноросійського голосування по поправках до Конституції РФ".

19 червня 2020


Чийгоз, Сенцов і Балух виступили проти політичних репресій

Колишні українські політв'язні Ахтем Чийгоз, Олег Сенцов, Володимир Балух, Микола Карпюк, Євген Панов, Микола Сізанович, Олександр Кольченко, Ігор Козловський і Володимир Жемчугов виступили проти політичних репресій.

13 травня 2020


Депортація кримських татар: у Меджлісі затвердили меморіальні заходи до 18 травня

У Меджлісі кримськотатарського народу затверджені меморіальні заходи, які проводитимуться в Україні, включаючи тимчасово окупований Крим, та в інших країнах світу, напередодні і в день 18 травня - Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

09 травня 2020


Світ має вжити заходів у відповідь на дії РФ, які несуть загрозу європейській безпеці - Меджліс

Меджліс кримськотатарського народу закликає міжнародне співтовариство вжити заходів у відповідь на дії Росії, які несуть загрозу виникнення нових катастроф на європейському континенті.

30 квітня 2020


Євросоюз закликає Росію виконати наказ суду ООН та зняти заборону з Меджлісу

Євросоюз закликає Росію виконати наказ Міжнародного суду ООН від 19 квітня 2017 року та скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу.


Україна в ОБСЄ закликає змусити Росію виконати наказ ООН щодо Меджлісу

Україна закликає держав-учасниць ОБСЄ здійснити тиск на РФ та примусити її до виконання наказу Міжнародного суду ООН про відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму.

26 квітня 2020


МЗС закликає світ тиснути на Росію, аби змусити її виконати наказ суду ООН щодо Меджлісу

МЗС закликає світову спільноту продовжувати чинити тиск на РФ та посилювати санкції з метою забезпечення виконання наказу Міжнародного суду ООН щодо неможливості заборони Меджлісу кримськотатарського народу в окупованому Криму.

23 березня 2020


На проведення "маршу на Крим" може вплинути лише коронавірус – Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що на проведення "маршу на Крим" може вплинути коронавірус, а не нова кримінальна справа, яку російські слідчі в Криму завели щодо нього.

16 березня 2020


Междліс кримськотатарського народу працюватиме дистанційно

Через загальнонаціональний карантин з приводу коронавірусу Меджліс кримськотатарського народу до 3 квітня працюватиме дистанційно, а особистий прийом здійснюватиметься лише в особливих випадках.

28 лютого 2020


Загострення в Сирії: Меджліс висловив співчуття у зв'язку із загибеллю турецьких військових

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив співчуття рідним і близьким турецьких військовослужбовців, загиблих у результаті військової агресії сирійського диктатора Асада і військового командування Росії.

26 лютого 2020


Крим від Києва чекає надії на свободу - Джелялов

Громадяни України в окупованому Криму чекають від Києва надії на завтрашній день і вірять в консолідацію зусиль і внутрішньополітичний діалог в країні.


Меджліс готовий добиватися деокупації Криму всіма законними способами

Меджліс кримськотатарського народу готовий і далі добиватися якнайшвидшої деокупації Криму всіма формами діяльності у межах законодавства України і міжнародного права.

25 лютого 2020


Прокуратура АР Крим повідомила про підозру 10 "суддям" за переслідування Меджлісу

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру десяти колишнім суддям автономії за фактом незаконного переслідування учасників мітингу на підтримку цілісності України 26 лютого 2014 року.

24 лютого 2020


На парламентських виборах в Ірані перемогли консерватори і незалежні депутати

На виборах в Меджліс (парламент) Ірану перемогли консерватори і незалежні депутати, при цьому більше ніж дві третини складу парламенту змінилася.

12 лютого 2020


Умеров пояснив, чому договір з Росією про воду для Криму - це пастка

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що фракції "Слуга народу" треба шукати не компроміси з Росією, а можливості для посилення санкцій проти країни-агресора.

31 січня 2020


Чубаров обурений діями міграційної служби біля мечеті у Києві

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обурений рейдом по затриманню нелегальних мігрантів, який у п'ятницю влаштували співробітники Державної міграційної служби на виході з мечеті Ісламського культурного центру "Альраїд" у Києві.

29 січня 2020


Марш гідності в Криму планується на травень — Джемілєв

Марш гідності, який Меджліс кримськотатарського народу анонсував в грудні, планується на 2 травня. Маршрут поки що не розголошується.

27 січня 2020


У Херсоні відбудуться Дні Криму

У Херсоні в березні планують провести Дні Криму.

23 січня 2020


Влада проведе консультації з Меджлісом щодо фінансування проєктів — Бородянський

Підтримка кримськотатарського народу як корінного народу України є для держави одним з найважливіших пріоритетів, зокрема це стосується розвитку та підтримки кримськотатарського телевізійного мовлення.

22 січня 2020


У Криму торік зафіксували 335 політично мотивованих арештів - Меджліс

В окупованому Криму упродовж 2019 року зафіксовано 335 політично мотивованих арештів, в тому числі 43 - за новими кримінальними справами.

10 січня 2020


Представник Зеленського обговорив із лідерами Меджлісу звільнення кримських татар

У представництві Президента України в АРК відбулася робоча зустріч його керівництва та лідерів кримськотатарського народу, членів Меджлісу, делегатів Курултаю та представників громадських організацій, де підбили підсумки роботи 2019 року та обговорили питання обміну політв’язнями.

06 грудня 2019


Меджліс пропонує організувати "Марш гідності" до окупованого Криму

Меджліс кримськотатарського народу виступив з ініціативою проведення міжнародної ненасильницької акції "Світ проти насилля і окупації. Марш гідності".

26 листопада 2019


Меджліс нагадав окупантам про незаконність рішень щодо вод Криму без його участі

Меджліс нагадав РФ про свою Заяву від 17 листопада про неприпустимість визначення статусу Криму та прилеглих до нього вод і неправомірність будь-яких угод та домовленостей у цій сфері, укладених без участі кримськотатарського народу.

22 листопада 2019


В ОБСЄ розповіли про утиски кримських татар окупаційною владою

Окупаційна російська влада Криму придушує будь-які форми реалізації права кримськотатарського народу на мирні зібрання.

21 листопада 2019


Заборона в РФ Меджлісу порушила колективне право кримських татар - Барієв

Заборона Меджлісу російською окупаційною владою порушила колективне право кримських татар на управління представницькими інституціями.

20 листопада 2019


Кримськотатарська автономія: Меджліс закликає внести законопроєкти до ВР

Меджліс кримськотатарського народу ухвалив заяву, в якій говориться про необхідність негайно внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти про кримськотатарську автономію і права корінних народів.

01 листопада 2019


Окупанти проводять "соцопитування" про лояльність до них кримських татар

У Криму серед кримських татар проводять «соціологічне опитування», під час якого під аудіозапис просять відповісти, чи спілкується респондент з членами Меджлісу, які проживають в Україні, і чи читає він «альтернативні» ЗМІ.

31 жовтня 2019


Меджлісу на Банковій передали документи про депортацію кримських татар

Офіс Президента передав Меджлісу кримськотатарського народу розсекречені документи радянського НКВС, які стосуються примусової депортації кримських татар у 1944 році.

28 жовтня 2019


Члени Меджлісу обговорили ситуацію в Криму з політиками Нідерландів

У Києві 27 жовтня відбулася зустріч Мустафи Джемілєва, Рефата Чубарова і членів Меджлісу кримськотатарського народу з депутатами та активом політичної партії Нідерландів "Демократи 66".

14 жовтня 2019


Меджліс назвав зустріч Ердогана з "кримськими депутатами" провокацією Кремля

Візит так званих кримських депутатів Наталії Поклонської та Руслана Бальбека до Туреччини та їхня участь в офіційних заходах за участю президента Туреччини Раджепа Таїпа Ердогана є черговою провокацією Кремля та "прикрим непорозумінням".

29 вересня 2019


Місія ООН з прав людини закликає Росію скасувати заборону Меджлісу

Моніторингова місія ООН з прав людини закликала владу Російської Федерації виконати постанову суду ООН і скасувати заборону Меджлісу.

28 вересня 2019


У Криму главі регіонального Меджлісу "шиють" справу про екстремізм

Голову регіонального Меджлісу кримськотатарського народу Ільвера Аметова в Судаку обвинувачують за трьома статтями Кримінального кодексу РФ, серед яких - "заклик до здійснення екстремістської діяльності".

27 вересня 2019


В Україні відкрили справу через обшуки ФСБ у члена Меджлісу

Поліція АРК відкрила кримінальне провадження за фактом незаконних обшуків у кримськотатарського активіста Ільмера Аметова в окупованому Судаку.

31 липня 2019


Бекірова примушують заявити, що лідери Меджлісу готували теракт - Чубаров

Незаконно заарештованого в окупованому Криму Едема Бекірова змушують свідчити проти Рефата Чубарова, Мустафи Джемілєва і Ленура Іслямова про те, що вони готували теракт у Криму.

03 грудня 2018


Член Меджлісу заявляє, що ФСБ тисне на нього через родичів у Криму

В анексованому Криму співробітники ФСБ прийшли у будинок, де живе дуже старий і хворий батько та інші родичі члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва, і викликали його сестер на допит.

30 листопада 2018


В Україні на допомогу полоненим морякам уже зібрали понад 400 тисяч

В окупованому Криму на допомогу українським морякам зібрали близько 265 тисяч рублів і понад 40 найменувань необхідних речей, які планується доправити заарештованим військовим у московське Лефортово.

24 грудня 2017


У Києві пройде конференція щодо сфери культури в анексованому Криму

Міжнародна конференція "Крим 2014-2017: анексована культура" відбудеться 27 грудня в Національному музеї історії України в Другій світовій війні.

23 листопада 2017


У Криму йде спецоперація проти Меджлісу - Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, аналізуючи сьогоднішні обшуки в будинках кримських татар і затримання активістів національного руху, назвав їх "широкомасштабною спецоперацією".

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2021 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-