This version of the page http://www.velton.ua/ua/drugoe/ (85.90.192.196) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-03-09. The original page over time could change.
Питання-відповідь | Velton
0 800 10 00 10безкоштовно по Україні
Питання-відповідь
Інформація про Компанію і послуги, що надаються
Що таке УТМК?
Універсальна телекомунікаційна мережа Компанії (УТМК) дозволяє абоненту отримати по одній оптичній лінії весь спектр сучасних телекомунікаційних послуг: Інтернет, телефонія і ряд інших послуг.
Як перевірити технічну можливість надання послуги підключення до УТМК?
Перевірити технічну можливість підключення УТМК можна:
- за допомогою сайту;
- звернувшись в Центр обслуговування абонентів Компанії;
- зателефонувавши до Центру обробки викликів по телефону 0-800-10-00-10.
Який термін і процедура підключення до УТМК ?
Термін підключення до УТМК - протягом 7 (семи) днів з моменту укладення договору.
Після укладення договору представник Компанії погоджує з абонентом дату і час підключення до УТМК.
При підключенні абоненту необхідно підписати:
для фізичної особи:
- договір;
- наряд на підключення;
- акт підключення;
- інструкцію з користування УТМК;
- замовлення універсальних послуг.
для юридичної особи:
- наряд на підключення;
- акт підключення.
Яке обладнання необхідне для підключення до УТМК?
Для успішної експлуатації доступу до УТМК абоненту необхідно мати в наявності комп'ютер (модем не потрібний) і телефонний апарат (в разі замовлення послуги телефонії).
Як викликати технічного дилера?
Необхідно звернутися до одного з дилерів, координати якого вказані на сайті Компанії.
Чи можна при підключенні до УТМК отримати глобальну статичну IP - адресу?
Так можна. Детальна інформація на сайті .
Яка максимальна кількість телефонних номерів при підключенні до УТМК?
Максимальна кількість телефонних номерів, що надаються по одній точці доступу, становить 24 номери. При необхідності більшої кількості телефонних номерів, технічна можливість надання послуг розглядається Компанією додатково.
Для чого потрібен сайт самообслуговування?
За допомогою сайту самообслуговування абонент може отримати детальну інформацію про спожиті послуги, стан рахунку, проведені платежі, а також змінити перелік замовлених послуг.
Для входу на сайт необхiдно вказати персональний код i пароль.
Де можна отримати персональний код?
Персональний код і пароль містяться на персональній карті, яка видається при укладенні договору.
У разі втрати персональної картки, абонент може відновити дані, необхідні для доступу на сайт самообслуговування, звернувшись в Центр обслуговування абонентів .
Які існують види правовстановлюючих документів про право власності на приміщення?
Основними документами, що підтверджують право власності, є:
- Свідоцтво про право власності.
- Свідоцтво про право на спадщину.
- Договір купівлі-продажу квартири (житлового будинку).
- Договір дарування.
- Договір міни.
- Договір довічного утримання (догляду).
Хто має право розпоряджатися телефонним номером: подавати заяви, отримувати розшифровки, переоформляти телефонний номер на іншу особу, розривати договір про надання послуг зв'язку за номером телефону?
Розпоряджатися телефонним номером має право безпосередньо абонент (при наявності документа, що засвідчує його особу - паспорт) або довірена абонентом особа (при наявності оригіналу нотаріально завіреної довіреності і документа, що посвідчує особу довіреної особи - паспорт). Якщо абонентом є юридична особа, то в обов'язковому порядку заяву необхідно завірити підписом керівника і печаткою організації.
Як проводиться надання iндексу телефонного номеру, що легко запам'ятовується?
Вартість iндексу, що легко запам'ятовується, варіюється в залежності від кількості співпадаючих цифр в індексі і їх розташування. Оформлення послуги здійснюється в ЦОА Компанії. Там же абонент може ознайомитися з переліком наявних вiльних індексів, що легко запам'ятовуються.
Як проводиться заміна індексу телефонного номеру?
Абоненту необхідно особисто звернутися з паспортом в ЦОА (для фізичних осіб) або з листом про необхідність надання послуги (для юридичних осіб), підписати відповідні документи про заміну номера і здійснити оплату вартості послуги. Термін виконання робіт - протягом 1-го місяця.
Який порядок надання послуги доставки рахунків і розшифровок?
У кур'єрську доставку кореспонденції входить щомісячна доставка абоненту рахунків за надані йому в минулому звітному періоді послуги зв'язку. За попередньою письмовою заявою абонента і за додаткову оплату, згідно діючих в Компанії тарифів, з кур'єрською кореспонденцією можуть доставлятися розшифровки дзвінків по міжміському, міжнародному та місцевому телефонному зв'язку. Кур'єрська доставка здійснюється протягом 10 робочих днів з моменту формування кореспонденції. Адреса доставки кур'єрської кореспонденції вказується абонентом і може відрізнятися від фактичної адреси надання послуг. Якщо до 20 числа абонентові не була доставлена кур'єрська кореспонденція, її можна забрати в ЦОА за дорученням і за наявності документа, що посвідчує особу. Безкоштовно отримати детальну інформацію про проведені телефонні переговори абонент може за допомогою сайту самообслуговування .
Чи можна закрити доступ сторонніх осіб до вихідного зв'язку з телефонного номеру?
Для обмеження доступу сторонніх осіб до лінії телефонного номеру Компанія рекомендує абонентам користуватися безкоштовною послугою "Кодоване обмеження вихідного зв'язку".
Замовити послугу абонент може звернувшись особисто з паспортом в ЦОА Компанії або за допомогою сайту самообслуговування.
Яка процедура відновлення договору, розірваного з ініціативи Компанії / абонента?
Щоб відновити договір, розірваний в односторонньому порядку з огляду на невиконання його умов, необхідно в повному обсязі погасити існуючу на поточний момент заборгованість і оформити в ЦОА письмову заяву, до якої додати копію платіжного документа. При наявності технічної можливості Компанія укладає новий договір на загальних підставах.
Терміни усунення пошкодження абонентської лінії
Пошкодження абонентської лінії, якщо воно не носить кабельний характер, усувається протягом доби з моменту надходження заявки абонента до бюро ремонту. Нормативний термін усунення кабельного пошкодження - протягом п'яти діб.
Протягом якого терміну даються відповіді на листи абонентів до Компанії?
Відповідно до законодавства України (ст. 20 Закону України «Про звернення громадян» ) відповідь на письмове звернення споживача надається протягом 30 днів з моменту його отримання Компанією.
Який порядок надання послуг філії організації без прав юридичної особи?
Договір оформляється на головне підприємство. Представництво без прав юридичної особи послуги, що надаються, cплачує самостійно. Компанія може оформити договір на головне підприємство в особі директора філії, що діє на підставі довіреності. В цьому випадку стороною за договором виступає головне підприємство, а в рахунках і податкових накладних, за бажанням абонента, поряд з головним підприємством може згадуватися і філія.
Питання про оплату послуг
Як можна з'ясувати стан рахунку?
Стан рахунку можна з'ясувати наступними способами:
- за телефоном *901;
- за телефонами *900 і 0-800-10-00-10, набравши в меню IVR цифру 1;
- на сайті самообслуговування .
Увага !!! Інформація про стан рахунку недоступна під час закриття розрахункового періоду.
На які реквізити проводити оплату?
ТОВ "ВЕЛТОН.ТЕЛЕКОМ" - код ЄДРПОУ 35074228
п/р 26004001314403 в АТ "ОТП Банк" в м. Києві, МФО 300528
IBAN: UA343005280000026004001314403
Чи існують ліміти на послуги, що надаються?
Щоб уникнути утворення у абонентів великої дебіторської заборгованості, Компанією введено поділ на категорії за розмiром ліміту заборгованості за послуги зв'язку, що надаються в кредит. Для фізичних осіб розмір ліміту складає - 100 грн. для юридичних осіб - 500 грн. на 1 телефонний номер. Максимальний ліміт заборгованості для фізичних осіб становить 1000 грн., для юридичних - 3000 грн.
Який термін зняття встановлених Компанією обмежень?
Згідно п. 54 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, відновлення доступу до послуг зв'язку Компанія здійснює протягом 2 (двох) діб з моменту погашення заборгованості, пені.
Який порядок надання пільг на оплату послуг зв'язку?
Для оформлення пільги абоненту необхідно звернутися з письмовою заявою до ЦОА , приклавши до нього ксерокопію посвідчення, що підтверджує пільгу, і паспорта. Терміни розгляду заяви - 30 днів з моменту подачі заяви. Згідно зі статтею 38-2 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» абонент може користуватися пільгою тільки по одній з категорій, починаючи з моменту подачі заяви. Пільга надається в разі збігу адреси встановлення телефону та реєстрації абонента.
Чи можлива оплата послуг зв'язку третіми особами?
Так, можлива. Для цього необхідно оформити тристоронній договір поручительства між Кредитором (ТОВ «Велтон.Телеком»), Поручителем (організація, яка буде здійснювати оплату) та Боржником (абонентом). Бланки договорів знаходяться в ЦОА. При цьому організація Поручитель не отримує податкові накладні по факту оплати тому, що вони виписані на Боржника.
Чи стягується абонентна плата за період, коли не працював телефон?
Якщо телефон не працював у зв'язку з відключенням за заборгованість, то згідно з п. 54 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, абонентна плата нараховується в повному обсязi за період, протягом якого послуги не надавалися з вини абонента.
Якщо телефон не працював через ушкодження, то згідно зі ст. 40 Закону України «Про телекомунікації», у разі неусунення пошкодження протягом однієї доби з моменту його фіксації, абонентна плата за весь період пошкодження не нараховується.
У разі неусунення пошкодження більше п'яти діб, Компанія cплачує абоненту штраф у розмірі 25 % від добової абонентної плати за кожну добу перевищення п'ятиденного терміну, за винятком випадків розкрадання зловмисниками лінійних споруд, що використовуються для надання послуг.
Чи нараховується абонентна плата, якщо телефон відключений з iнiцiативи абонента?
Згідно з п. 54 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, абонентна плата за період відключення телефонного номеру з ініціативи абонента сплачується у повному обсязі.
Який порядок видачі рахунків, актів здачі-приймання, актів звірок за послуги зв'язку?
Рахунок на оплату послуг зв'язку є актом здачі-приймання послуг. Абонент може отримати пакет документів за розрахунковий період в ЦОА або замовити платну послугу доставки кореспонденції. Під час закриття розрахункового періоду видача документів за попередній місяць не проводиться (орієнтовно з 01-го по 06-й робочий день місяця, наступного за звітним).
Чому обмеженo місцевий зв'язок, якщо не перевищено ліміт заборгованості?
Згідно з п. 40 Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг, плата за надані телекомунікаційні послуги повинна бути внесена абонентом щомісячно не пізніше 20-го числа місяця, наступного за розрахунковим періодом. Розрахунковим періодом вважається календарний місяць.
Чому прийшло письмове повідомлення, незважаючи на відсутність поточної заборгованості?
За умовами договору надані Компанією послуги повинні сплачуватися до 20 числа місяця, наступного за розрахунковим. У разі порушення терміну оплати послуг зв'язку абоненту надсилається письмове повідомлення. Ймовірно, оплата боргу, зазначеного у повідомленні, проведена в період, коли воно перебувало в поштовій розсилці. Рекомендуємо своєчасно сплачувати послуги зв'язку.
Чому в квитанції не вказуються напрямки дзвінків, а за цю інформацію (розшифровку) абонент повинен сплачувати додатково?
Чинним законодавством не передбачена форма квитанції, що видається, яка повинна містити інформацію про напрям дзвінків.
За бажанням абонента, за додаткову плату, йому може бути надана інформація про здійсненi телефонні переговори у вигляді роздруківок або у електронному вигляді. Ця інформація містить дані про дату, час, номери телефонів, що викликаються, тривалiсть і вартiсть переговорів. Безкоштовно отримати детальну інформацію про спожиті послуги абонент може за допомогою сайта самообслуговування.
Який порядок оскарження нарахувань, порядок перерахунку?
Абоненту необхідно особисто звернутися в ЦОА і оформити письмову заяву, в якiй обов'язково повинні бути вказані: персональний код або номер телефону, період нарахувань, вид послуги, підстави для перерахунку. Терміни розгляду заяви - 30 днів з моменту подачі заяви.
Який порядок надання послуг зв'язку нерезиденту країни?
Для користування послугою міжміського і міжнародного зв'язку абоненту необхідно мати на рахунку аванс не менше 400 грн., для користування послугами місцевого телефонного зв'язку - не менше 1 грн.
Залишилися питання про наші послуги / тарифи?Наші менеджери проконсультують Вас, для цього заповніть форму нижчеЗаполните все обязательные поля