This version of the page http://nsj.gov.ua/ (193.111.1.19) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-03-09. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


Київські рекомендації про зміст та методологію суддівської освіти з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини

Kyiv Recommendations on the Content and Methodology of Judicial Training on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


                      

ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 




У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи (навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 9-12 березня 2021 р.





Консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Розпочав роботу черговий з’їзд суддів України

9 березня 2021 року в місті Києві виконувачка обов’язків ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна взяла участь у XVIII черговому з’їзді суддів України. На з’їзд зарєструвалися 278 делегатів.

З вітальними словами до делегатів з’їзду звернулися Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та Голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко, які наголосили на необхідності проведення з’їзду суддів України та зазначили, що це конституційне право суддів збиратися на форум і вирішувати нагальні питання судової влади.

Головувати на з’їзді делегати довірили Голові Ради суддів України Богдану Монічу, а секретарем форуму обрали секретаря РСУ Олену Журавську.

Порядок денний чергового з’їзду суддів України: обрати чотирьох членів Вищої ради правосуддя за квотою з’їзду суддів; призначити суддю Конституційного Суду України; обрати новий склад Ради суддів України.

Співпраця з проєктами ОБСЄ

9 березня 2021 року в місті Києві виконувачка обов’язків ректора Національної школи суддів України Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Фулей та Тетяна Пустовойтова зустрілися з представниками Офісу Координатор проєктів ОБСЄ в Україні – національною менеджеркою програми верховенства права та прав людини Наталією Ступницькою і менеджеркою проєкту ОБСЄ “Підтримка професійного навчання суддів” Наталією Бецою.

У фокусі уваги сторін було обговорення планів реалізації проєкту “Підтримка професійного навчання суддів” на 2021 рік, а також напрямків співпраці в межах чотирирічного проекту ОБСЄ “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” (фаза ІІ).

Практична інформація та рекомендації з наставництва

9 березня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання групи розробників посібника для суддів, які передають свій практичний досвід кандидатам на посаду судді.

Онлайнове засідання, модератором якого був заступник начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Коротких, розпочав проректор Володимир Мазурок. Суддя Конституційного Суду України Галина Юровська, судді Михайло Вільгушинський, Ольга Шаповалова, начальниця юридичного відділу державної установи “Держгідрографія” Світлана Нечипорук, працівники Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова, Андрій Маслюк, Діана Сніцаренко, Тамара Закревська та Богдан Остудімов активно приєдналися до участі в редагуванні завершального варіанту посібника.

Зі святом 8 Березня


 Зі святом 8 Березня


Від імені колективу Національної школи суддів України та від себе особисто щиро вітаю вас, шановні жінки, 

з Міжнародним жіночим днем!

У цей день, особливо, відмічаємо ваші силу, рішучість і вагомий внесок у побудову суспільства, що керується верховенством права.

Дякуємо кожній з вас за те, що обрали саме цю сферу для свого професійного розвитку. 

Бажаємо вам завзяття та наснаги у спільній справі, міцного здоров’я, особистого щастя та досягнення поставлених цілей, а також рівних прав, можливостей, поваги та визнання!

Хай кожен день буде сповнений задоволенням!

 

З повагою

Ректор

Микола Оніщук


Захист прав та інтересів дитини

5 березня 2021 року в Національній школі суддів України відбулося онлайн–засідання групи розробників занять для суддів, які розглядають цивільні справи. На засіданні обговорювалися підготовлені матеріали дистанційного курсу для суддів місцевих загальних та апеляційних судів з питань захисту прав та інтересів дитини при розгляді сімейних спорів.

Усі новини