This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-nabu (130.211.39.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-03-02. The original page over time could change.
НАБУ

НАБУ

26 лютого 2021


Схема на 130 мільйонів: НАБУ передає до суду «земельну» справу одеських чиновників

Національне антикорупційне бюро України завершило розслідування справи про заволодіння 131 млн грн групою посадовців Одеської міськради та місцевих підприємців при викупі у комерційної структури понад 6 тис кв. метрів нежитлової нерухомості на 141 га для розширення площі міського кладовища «Західне».

24 лютого 2021


Ситник - про справу «ПриватБанку»: НАБУ дійшло до логічного етапу в розслідуванні

Подальше розслідування справи "ПриватБанку" залежить від того, наскільки погодяться прокурори з напрацюваннями Національного антикорупційного бюро.


Ситник каже, що понад рік не ходив на наради в ОП

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник каже, що не відвідував наради в Офісі Президента понад рік.


Частину «труби Медведчука» арештували - НАБУ

На частину нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» накладено арешт.


Конституційні зміни: вдосконалити НАБУ і ДБР чи Ситника зняти?

Лише незалежність антикорупційних органів, без прив’язки до осіб – запевняють співавтори. Критики ж не виключають політичну гру


У НАБУ наполягають, що повідомили про підозру Татарову законно

У Національному антикорупційному бюро наполягають, що повідомили про підозру заступнику керівника Офісу президента у законний спосіб.


У проєкті конституційних змін не міститься жодної норми щодо звільнення Ситника – Євгенія Кравчук

Зміни щодо призначення та звільнення очільників НАБУ і ДБР не передбачають конкретних осіб

23 лютого 2021


Проєкт змін до Конституції щодо керівників НАБУ і ДБР не має прив’язки до конкретних осіб – Совгиря

Про це в ексклюзивному коментарі заявила представник Верховної Ради у Конституційному Суді


У Раді пропонують призначати й звільняти очільників НАБУ та ДБР після згоди депутатів

У Верховній Раді пропонують передбачити необхідність дозволу парламенту на призначення та звільнення директорів Національного антикорупційного бюро України та Державного бюро розслідувань.


НАБУ оголосило нові підозри у справі ПриватБанку

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оголосило нові підозри у справі ПриватБанку.


НАБУ завершило слідство у справі отримання хабаря ексголовою Чернігівської РДА

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство у справі отримання хабаря ексголовою Чернігівської райдержадміністрації.

18 лютого 2021


НАБУ звинуватило Печерський суд у втручанні в «газове» розслідування

Національне антикорупційне бюро заявило, що Печерський районний суд м. Києва незаконно втрутився в розслідування бюро щодо розкрадання газу, що належав НАК «Нафтогаз України».


НАБУ заявляє, що урядовий законопроєкт позбавить бюро незалежності

Урядовий законопроєкт про внесення змін до закону "Про Національне антикорупційне бюро" позбавить відомство незалежності.


Вирішити ситуацію з приводом у суд голови ОАСК Вовка може лише генпрокурор – НАБУ

Ухвала про привід щодо голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка не дає права затримувати підозрюваного або проникати до його житла чи іншого володіння, вирішити цю ситуацію може лише генпрокурор.

17 лютого 2021


Суд дозволив Укрзалізниці стягнути з WOG 35 мільйонів за підвищення ціни на дизель

ВС залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позовні вимоги НАБУ та визнано недійсними додаткові угоди про підняття ціни на паливо для ТОВ «Вог Аеро Джет» (договір з ПАТ «Укрзалізниця») загалом на суму близько 35 млн грн.


ВАКС скасував постанову, що зупинила досудове слідство у справі Азарова

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання захисника колишнього Прем'єр-міністра України Миколи Азарова і скасував постанову детектива про зупинення досудового розслідування щодо нього.


На сайті Ради з’явився текст законопроєкту про НАБУ

У Верховній Раді з’явився текст урядового законопроєкту №5070 стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції.

16 лютого 2021


В НАБУ прокоментували звинувачення Степанова щодо розслідування закупівлі вакцин

Національне антикорупційне бюро відповіло на звинувачення міністра Охорони здоров’я Максима Степанова, який назвав справу щодо махінацій із закупівлями вакцин проти COVID-19 "вирішенням вузько політичних речей".


В НАБУ прокоментували звинувачення Степанова щодо розслідування закупівлі вакцин

Національне антикорупційне бюро відповіло на звинувачення міністра Охорони здоров’я Максима Степанова, який назвав справу щодо махінацій із закупівлями вакцин проти COVID-19 "вирішенням вузько політичних речей".


Новий законопроєкт про НАБУ: чим зарадить і які містить ризики

Автори кажуть: документ позбавить “дірок” в законодавстві. Експерти ж застерігають від спроб “шматувати антикорупційну систему по живому”


Голова ОАСК Вовк запевняє, що не грається з НАБУ – сидить на роботі

Голова окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк заявив, що знаходиться на робочому місці й не грає у схованки.


У Раді з’явився законопроєкт Кабміну про НАБУ

У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції.


Степанов каже, що інтерес НАБУ до вакцин - політична гра

Міністерство охорони здоров'я отримало вимогу від Національного антикорупційного бюро про надання інформації про перемовини з виробниками вакцин проти коронавірусу.


Стефанішина: Уряд запросив позицію міжнародних партнерів щодо законопроєкту про НАБУ

Кабінет міністрів попросив міжнародних партнерів висловити консолідовану позицію щодо законопроєкту про приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність з вимогами Конституції України.

15 лютого 2021


Малюська розповів про новий законопроєкт, що дозволить звільнити Ситника

Кабінет Міністрів розробив проєкт закону, що надає Національному антикорупційному бюро (НАБУ) статус органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора.


НАБУ просить Венедіктову замінити процесуального керівника у справі Роттердам+

Національне антикорупційне бюро просить генпрокурора Ірину Венедіктову замінити процесуального керівника у справі Роттердам+.

13 лютого 2021


Допити керівників НАБУ скасовуються – Венедіктова

Допити директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника і очільника підрозділу детективів відомства Андрія Калужинського скасовуються.

10 лютого 2021


Продаж електроенергії: Енергоатом обіцяє сприяти розслідуванню НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять слідчі дії у приміщенні відокремленого підрозділу «Енергоатом-Трейдинг» з метою перевірки інформації про ймовірні порушення під час аукціонів з продажу електроенергії.


Дієвість реформ в Україні прямо залежить від боротьби з корупцією – проєкт доповіді ЄП

Євросоюз вітає суттєві успіхи України у впровадженні реформ у межах імплементації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС, наголошуючи, що їх стійкість і послідовність прямо залежить від ефективної боротьби з корупцією та дотримання принципів верховенства права.


Печерський райсуд може забрати у НАБУ справу ПриватБанку — Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що Печерський райсуд столиці може ухвалити рішення, яким забере у НАБУ справу Приватбанку.


НАБУ проводить розслідування щодо закупівлі вакцин

Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування стосовно закупівлі вакцин.


Ситник заявив, що проєкти підозр Грановському та Кононенку вже готові

Національне антикорупційне бюро підготувало проєкти підозр екс-народним депутатам Олександру Грановському та Ігорю Кононенку.


НАБУ проводить обшуки в Енергоатомі - Ситник

Працівники Національного антикорупційного бюро у середу, 10 лютого, проводять обшуки у центральному офісі Енергоатома.

08 лютого 2021


У Венедіктової відповіли НАБУ, що справу Татарова має розслідувати СБУ

Кримінальне провадження, у якому фігурує заступник глави Офісу Президента Олег Татаров, має розслідувати Служба безпеки.


НАБУ вимагає від Офісу генпрокурора повернути йому справу Татарова

Національне антикорупційне бюро направило до Офісу генпрокурора постанову, в якій витребовує кримінальну справу відносно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.


Голова ОАСК Вовк заявляє, що рішення про його примусовий привід на суд незаконне

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк заявляє, що рішення Вищого антикорупційного суду, яким дозволено застосувати до нього примусовий привід на судове засідання, незаконне, і він не збирається його виконувати.

06 лютого 2021


ВАКС заборонив будівництво на території Дачі Маразлі в Одесі

НАБУ та САП запобігли знищенню пам’ятки архітектури в Одесі, а саме домоглися заборони на проведення будівельних робіт на території пам’ятки архітектури, відомої як «Дача Маразлі».

04 лютого 2021


Татаров каже, що ВАКС не зобов'язував скасувати рішення про передачу його справи СБУ

Заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров стверджує, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду не приймала рішення щодо зобов'язання Генерального прокурора скасувати рішення про передачу його справи до СБУ.


ВАКС зупинив рішення суду, яким справу Татарова забрали з НАБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила рішення Печерського райсуду від 14 грудня минулого року, яким справу щодо заступника голови Офісу Президента Олега Татарова забрали з НАБУ.

03 лютого 2021


НАБУ завершило слідство у справі екскерівника аеропорту «Бориспіль»

Національне антикорупційне бюро України завершило слідство у справі стосовно колишнього керівника міжнародного аеропорту «Бориспіль», підозрюваного у зловживанні службовим становищем, що завдало збитків підприємству на 16,5 млн грн.

02 лютого 2021


Підозрюваний голова ОАСК Вовк продовжує ігнорувати детективів НАБУ

Підозрюваний голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк продовжує ухилятися від виконання процесуальних обов’язків, зокрема, 1 лютого він відмовився отримувати клопотання про відсторонення його від посади.


«Плівки Деркача»: ВАКС залишив без змін рішення про закриття справи

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін рішення слідчого судді щодо закриття детективом НАБУ кримінального провадження стосовно так званих “плівок Деркача”.


Ексголову податкової Верланова кличе на допит НАБУ

Національне антикорупційне бюро викликає на допит на 11 лютого на 11:00 ексголову Державної податкової служби Сергія Верланова.

01 лютого 2021


САП направила до суду справу про відчуження 20 мільйонів, які підлягали конфіскації

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду справу проти 4 осіб за обвинуваченням у незаконному відчуженні 20 млн гривень, які підлягали конфіскації в дохід держави.


САП оскаржила рішення Печерського суду щодо справи «ВіЕйБі Банку» - НАБУ

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оскаржили рішення Печерського районного суду міста Києва від 21 січня 2020 року, яке стосується справи «ВіЕйБі Банку», до Апеляційної палати ВАКС.

29 січня 2021


НАБУ заявляє, що Офіс генпрокурора хоче вивести «справу Татарова» з їх підслідності

У Національному антикорупційному бюро вважають, що Офіс Генпрокурора має на меті вивести з їх підслідності справу за підозрою заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова.

28 січня 2021


АРМА пояснило, чому не може оголосити конкурс на управління «Межигір’ям»

Агентство з розшуку та менеджменту активів не може передати в управління резиденцію “Межигір’я”, оскільки Офіс генпрокурора іще не передав до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для подальшого розслідування усі матеріали справи, які налічують 2 тис. томів.

27 січня 2021


НАБУ підтвердило поновлення справи «Роттердам+» і звернулося до Венедіктової

В.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук 25 січня поновив розслідування у справі "Роттердам+", НАБУ закликає генпрокурора Ірину Венедіктову змінити старшого групи прокурорів для ефективного та неупередженого розслідування справи.


Ексначальник детективів НАБУ «заробив» на фейковому лікарняному 30 тисяч – ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в шахрайстві колишньому начальнику відділу детективів Національного антикорупційного бюро.


Директор харківського комунального підприємства завдав громаді збитків на мільйон - НАБУ

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру директору харківського комунального підприємства у нанесенні збитків на мільйон гривень.


Ексглава податкової Верланов про оголошення у розшук дізнався у Німеччині

Колишній голова Державної податкової служби Сергій Верланов заявив, що не ховається від НАБУ і проживає в Німеччині за адресою, яка відома детективам.


Хабар у $400 тисяч: НАБУ завершило слідство у справі голови Чернівецької облради

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили слідство стосовно голови Чернівецької облради Івана Мунтяна, підозрюваного у вимаганні 400 тисяч доларів.

22 січня 2021


Хабар у $6 мільйонів: ексменеджеру Burisma продовжили зобов'язання

ВАКС продовжив процесуальні обов’язки колишньому менеджеру Burisma, який є фігурантом провадження щодо надання хабаря керівникам САП і НАБУ у розмірі 6 мільйонів доларів, тож ця особа зобов’язана до 12 лютого повідомляти слідчого та прокурора про зміну місця проживання.

21 січня 2021


НАБУ: прокурор САП вдруге закрив справу Роттердам+

Прокурор Спеціазілованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко вдруге закрив справу «Роттердам+», проте Національне антикорупційне бюро оскаржить це рішення.

19 січня 2021


Татаров спростовує підготовку законопроєкту для його «порятунку» від НАБУ

Заступник керівника Офісу Президента Олег Татаров спростовує інформацію про те, що ОП чи будь-яке інше відомство начебто готує законопроєкт заради його "порятунку" від антикорупційних органів.

15 січня 2021


«Плівки ОАСК»: Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання НАБУ

Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжив розслідування справи щодо так званих плівок ОАСК на два місяці - до 17 березня.


Татаров спростовує заяву НАБУ щодо його справи

Заступник глави Офісу Президента Олег Татаров спростував інформацію про те, що кримінальне провадження щодо нього передано від Служби безпеки до Національного антикорупційного бюро.


НАБУ домагається повернення справи Татарова і посилається на рішення ВАКС

Справу за підозрою заступника керівника Офісу Президента має розслідувати НАБУ – рішення ВАКС (доповнено) Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення, відповідно до якого кримінальне провадження стосовно заступника керівника Офісу Президента має бути повернуте до Національного антикорупційного бюро для подальшого розслідування.

13 січня 2021


ВАКС відмовився продовжувати слідство у справі Окружного адмінсуду

Вищий антикорупційний суд не задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро стосовно продовження строку досудового розслідування у справі Окружного адмінсуду Києва.

05 січня 2021


В Україні за тиждень нарахували 16 кібератак на сайти НАБУ та Держспецзв'язку

В Україні з 30 грудня по 5 січня система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 16 DDoS-атак на сайти НАБУ і Держспецзв'язку.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2021 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-