This version of the page http://www.leosvit.com/686 (91.222.139.134) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-02-26. The original page over time could change.
Помилки, які ви робите в SMM - Блог сайту - Leosvit Marketing — розробка та проведення рекламних кампаній

Помилки, які ви робите в SMM

Помилки, які ви робите в SMM


  • Короткий URL: leosvit.com/686
10.Sep.2019 Любов Гринів Коментарів: 0

Помилки, які ви робите в SMM

Соціальні мережі - не тільки вагома частина нашого життя, а й потужний канал для просування вашого бренду та комунікації з аудиторією.

Якщо ви досі думаєте, що основна задача в соц.мережах - накопичувати підписників та робити 3 публікації в день, то в мене для вас погані новини! 99% підприємців неправильно ведуть бізнес в соціальних мережа, а половина з них скаржаться на безрезультативність просування в соціальних мережах.

Спробуємо разом розібрати основні проблеми та помилки, а також зрозуміти як можна їх запобігти.

Ніша не підходить для соц.мереж

Звісно, є складні ніші, які не розраховані на масове використання продукту. Це вилочні навантажувачі, труби ППУ ізоляції і обслуговування поліграфічних верстатів. Але і в цьому випадку у вас є своя ЦА.

Якщо у вашій компанії «нудний» продукт, то і цілі для SMM просування повинні бути неординарними.

  • PR для потенційних співробітників. Можна розповісти про діючих працівників вашої команди, про курси додаткової профорієнтації, про ваш класний офіс, про корпоративи та тренінги. 
  • PR для «адвокатів бренду». Продумуйте цікавий контент будь-якого типу для «середньої» ланки, для посередників, які зможуть «привести за руку» своїх начальників та інших великих покупців.
  • Підтримка поточних клієнтів. Якщо ваші продукти і послуги дійсно складні в плані вибору потрібної версії або експлуатації, створіть спільноту в дусі служби підтримки. Лояльність клієнтів безцінна. З їх боку ви зможете розраховувати на повторні покупки та рекомендації.
  • Робота з негативними відгуками. Все невдоволення клієнтів буде централізовано, отримає увагу, вашу підтримку, пояснення і вибачення. Так ви підвищите лояльність, знизите репутаційні ризики, покажете свою зацікавленість і дізнаєтеся слабкі місця своєї продукції, над якими варто попрацювати.

В результаті у вас може не бути декількох тисяч підписників, будуть кілька сотень, але цільових (теперішніх та майбутніх замовників)


Немає миттєвих результатів

Компанія вже другий місяць вкладає гроші в SMM, а заявок, трафіку і продажів все ще немає, і ви розчаровані? Це не говорить про нерентабельність SMM, це говорить про ваше невірне уявлення щодо ефективості цього каналу просування.

Головний принцип соцмереж, який не хочуть розуміти і приймати більшість компаній: люди приходять в соцмережі не для того, щоб щось купити! Люди приходять, щоб спілкуватися і відпочити. 

Дайте їм безкоштовні видовища і лише потім ненав'язливо запропонуйте купити хліб)

Головна ціль і завдання SMM - привернути увагу клієнтів до бренду, виявити потреби ЦА і оперативно працювати з негативом. Це довготривала робота на формування позитивної репутації бренду. 

Перегляньте місце SMM в ланцюжку залучення клієнтів. Якщо ви готові вкладатися в довгостроковий розвиток і взаємодію з клієнтами, не зупиняйте цей канал.

Немає ідей, де можна брати контент

Контент з картинок і актуальних світових новин - це, звісно чудово, але його на довго не не вистачить. Натхнення приходить нерегулярно,тому покладатися лише на нього не найкраща ідея.

Рішення ж дуже просте - почніть мислити ширше, підключіть більше каналів корисної та цікавої інформації. наприклад:

  • Проаналізуйте найчастіші  питання клієнтів. Це шикарна основа для серії освітніх і корисних постів.
  • Візьміть інтерв'ю у головних фахівців компанії, висвітліть процеси виробництва і функціонування вашої організації зсередини.
  • Штурмуйте галузеві видання і форуми, знаходьте свіжі новини, редагування та додавайте коментарі ваших експертів.
  • Залучайте фрілансерів. Шукайте і заохочуйте кращих, чітко ставте ТЗ і давайте багато інформації.
  • Серйозна робота над контентом - це трата часу, сил і енергії, яка при правильно збудованих форматах і тестуваннях обов'язково окупиться.

Немає часу на ведення SMM

Виділити кілька співробітників-ентузіастів.(такий підхід можна назвати аматорським).  Якщо ви плануєте отримати всі вигоди з просування в соціальних мережах, варто замовити ведення SMM у професіоналів. 

Вивчення ЦА, тісний контакт з аудиторією і своєчасна публікація постів -  ланцюжок постійної роботи. Перекладіть її на чужі плечі та зекономте багато часу!

Як бонус згадаю ще декілька частих помилок

Оверпостінг

Люди підписуються на сторінки бренду в соціальних мережах тому, що їм подобається те, що ви робите. Однак це зовсім не означає, що вони хочуть бачити в стрічці ваші пости постійно.

Лояльність може легко зникнути через надто активне онлайн-життя вашого бренду 

Використовуйте соціальні канали стримано і не перестарайтеся з частотою публікацій. Тестуйте різні типи і графіки публікації контенту: це допоможе зрозуміти, коли і що краще постити, щоб залишатися цікавими.


Купівля лайків і фоловерів

Хто ж не мріяв про мільйонну армію підписників та тисячі лайків під кожним постом?! 

Але це не привід купляти онлайн-популярність. Досягти зростання можна і легальними способами: використовуючи цікавий контент, платні інструменти просування. А ось покупка так званих «мертвих душ» нічого доброго не дає.

Купівля лайків і фоловерів на біржах - гроші на вітер, які приносять більше шкоди, ніж користі для бренду. По-перше, така аудиторія взагалі не зацікавлена ​​в товарі чи послузі, а значить буде висіти мертвим вантажем на сторінці. А по-друге, залучити її в комунікацію буде дуже і дуже складно, що може викликати недовіру реальних підписників. Крів того, надто різке зростання аудиторії є легко помітним і негативно впливає на сприйняття бренду!

Наостанок - ще одна рекомендація

Аналізуйте результати активностей в соціальних мережах.

Вивчайте показники сторінок, переглядайте поставлені цілі, досліджуйте рівень залучення в контент, приріст фанів, охоплення.

Це дозволить оперативно виправляти проблеми і тримати руку на пульсі соціального життя бренду.

Поділитись цим постом


Автор: Любов Гринів

головний маркетолог Leosvit Marketing

Помилки, які ви робите в SMM
Джерело: Leosvit Marketing
https://leosvit.com/blg/SMM%20problemy

Увага! Усі права на опубліковані матеріали належать їх авторам, право на переклад - Компанії Leosvit Marketing.

Дозволяється републікування матеріалів сайту в Інтернеті українською мовою тільки з обов'язковим зазначенням незакритого активного посилання на сайт Компанії Leosvit Marketing (https://leosvit.com) і з посиланням на авторів статей, публікацій та інших матеріалів опублікованих на даному сайті (з зазначенням автора і його сайту).

ЗАПРОШУЄМО ДО НАС В ОФІС

Ви завжди можете приїхати
і отримати консультацію з приводу Вашого проекту

пр. В. Чорновола, 45а, 8 корпус, офіс 1 (200 метрів від Forum Lviv)


ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ ВЖЕ ЗАРАЗ


Відправити повідомлення

093 356-9000


Відправити заявку

Контактуйте з нами

  • пр. В.Чорновола 45а, 8 корпус, Львів 79000 UA

  • +38 093 356-9000

  • info@leosvit.com

Будьте з нами