Вітання ректора зі 100-річчям університету

 

          Шановні далівці!

          Ми з вами стоїмо на порозі другого століття з дня заснування найстарішого вищого навчального закладу Луганщини – Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля,  27 березня йому виповнюється 100 років.

          Протягом сторіччя університет розвивався, змінюючи статус і назву, але незмінною залишалась бездоганна репутація нашого освітнього закладу. Вона формувалась кропіткою, а іноді подвижницькою працею різних поколінь талановитих вчених, викладачів, фахівців. Крокуючи через епохи, університет давав можливість тисячам молодих людей здобувати фах, пропонуючи спеціальності, затребувані суспільством. Їх перелік змінювався від суто технічних до широкого спектру, характерного для класичних університетів.

          За ці 100 років більше 150 тисяч випускників отримали дипломи і працюють в різних куточках нашої планети інженерами, економістами, юристами, перекладачами, вчителями, державними діячами… І цей перелік можна продовжувати, бо спеціальності і спеціалізації університету за період його існування нараховують не одну сотню назв.

          За свою історію університет пройшов через різні періоди становлення, були часи стрімкого розвитку і періоди важкого відновлення після кризових струсів, пов’язаних з війною. Саме на такий період припав цей сторічний ювілей. Після переміщення у 2014 році з Луганська до Сєвєродонецька внаслідок збройного конфлікту на сході нашої держави університет пережив складні часи, але зміг відновитися, переосмислити концепцію своєї діяльності в нових умовах і розпочати новий етап розвитку. Основний наш пріоритет на сьогодні – якість і прагнення до досконалості в усіх процесах.  Це стало можливим завдяки консолідованим зусиллям потужного колективу та підтримці міжнародних партнерів. Після непростих випробувань, я впевнена, університет готовий до всіх викликів, які неминучі в світі, що так стрімко змінюється.

          Я дякую всім співробітникам за їхні стійкість, громадянську позицію, завзяття і натхненну працю. Я вітаю всіх далівців – студентів, співробітників, всіх, хто працював або навчався в нашій alma mater, хто допомагав нам в скрутні часи і поділяв радість перемог – зі 100-річчям Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

          Святкування століття переноситься, але не скасовується – тож бажаю всім вам ніколи не здаватися та завжди знаходити у собі сили доводити справу до кінця.

          Зустрінемо визначну дату в історії університету так само, як і наші колеги минулих років, – натхненною працею і новими досягненнями, успішним подоланням будь-яких труднощів, які тільки загартовують нас і роблять сильнішими!

          Шануймося, бо ми того варті!

 

                                                                             Ректор Ольга Поркуян