Статьи

Фріланс для співробітників, чесні комунікації і нові проекти. Як працює компанія EVO під час карантину

30 апреля 2020

Юлія Новаченко, керівник команди комунікацій EVO, розповіла про карантинні трансформації в компанії.

EVO Freelance для співробітників, які не можуть виконувати прямі обов'язки онлайн

За один день ми перевели на віддалену роботу всіх — тисячу співробітників.

Втім, близько тридцяти з них не можуть виконувати свої безпосередні обов'язки онлайн — івент-фахівці, офіс-менеджери, асистенти.

Неможливо проводити конференції, коли не можна виходити з дому без крайньої необхідності. Або забезпечувати роботу офісу, коли в ньому немає співробітників.

Щоб підтримати їх, а також допомогти проектам EVO швидше виконувати важливі завдання, запустили проект EVO Freelance. Керівники, у яких стало більше завдань, і керівники, у яких недозавантажені співробітники, заповнюють форму. Одні — описують завдання, для яких бракує людей. Інші — якими навичками володіють тимчасово не завантажені співробітники. А People Team зводить цих людей.

Наприклад, команда організації заходів зараз на 30% займається своїми прямими завданнями - організацією заходів і курсів, але в онлайні. А 70% часу витрачає на допомогу іншим: дослідження, робота з відгуками, дзвінки постачальникам медтоварів, соцмережі, лендінги тощо.

Щоденні і щотижневі повідомлення про стан справ проектів

Невизначеність і стрес сильно впливають на самопочуття. Відсутність або брак інформації від перших осіб пригнічує. Ми хочемо максимально полегшити співробітникам цей період, тому приділяємо особливу увагу комунікаціям:

Говоримо з співробітниками, як з дорослими людьми — чесно і відкрито. Віримо, що тільки так отримаємо мотивованих однодумців, які будуть думати про те, як створити максимум цінності для клієнтів, а не про те, що їм чогось недоговорюють.

Запуск нових проектів і ініціатив

1. Доставка від Kabanchik.ua

З введенням карантину різко збільшився попит на доставку. Логісти не справляються - навантаження на поштові відділення та кур'єрів збільшилася багаторазово. Ми захотіли допомогти.

У нас немає своїх кур'єрів, але в екосистемі є онлайн-сервіс замовлення послуг Kabanchik.ua. Тут замовники знаходять фахівців для виконання будь-яких завдань: полагодити, відремонтувати, доставити. Тут же зареєстровані десятки тисяч людей, готових виконувати кур'єрські доручення.

За тиждень зробили окремий додаток «Доставка Kabanchik.ua: продукти, ліки, что завгодно», щоб допомогти людям швидше і зручніше отримувати покупки з магазинів і аптек

Запустили цей проект дві команди — IZI.ua і Kabanchik.ua

2. Онлайн-база постачальників медтоварів Zakupki.Prom.ua

Побачили проблему гострого браку масок, респіраторів, антисептиків, рукавичок. Лікарні не можуть швидко знайти якісну продукцію за адекватною ціною.

Створили на торговому майданчику Zakupki.Prom.ua відкриту онлайн-базу імпортерів, виробників медтоварів. Щоб ті, кому потрібно рятувати життя, не витрачали час на безглузді пошуки, і купували необхідне за ринковими цінами.

Почали збирати контакти в Facebook, по співробітниках, за відкритими джерелами - практично вручну. Потім всіх обдзвонювали і перевіряли, щоб переконатися, що:

Коли зібрали кістяк, підключили ЗМІ, і постачальники почали реєструватися самі.

У роботі ще кілька рішень. Їх роблять об'єднані команди різних проектів. Важливо бути гнучкими — перерозподіляти ресурси, коли це необхідно.

Допомагаємо тим, кому це необхідно

Ми, в EVO, за системні рішення. Як правило, ми робимо вудки, а не роздаємо рибу. Але ситуація з коронавірусом вимагає всього і відразу. Потрібні системні рішення, але також важлива цільова допомога.

У нас є внутрішня біржа добрих справ — EVO.Charity. Це онлайн-сервіс, за допомогою якого співробітники збирають гроші на допомогу тим, кому це необхідно, а EVO подвоює збір або додає відсутню суму.

Зараз співробітники об'єдналися для покупки респіраторів, масок, рукавичок, захисних костюмів для лікарів конкретних лікарень. Це важливо і, звичайно, ми підтримуємо їх у цьому.

/

EVO

http://evo.company/

Сферы деятельности

Информационные технологии, системная интеграция, интернет

Вакансии компании

Участники интервью
Скрыть подробности
Юлія Новаченко
Керівник команди комунікацій
EVO
Юлія Новаченко
Керівник команди комунікацій
EVO
Подробнее об участнике

Комментарии