This version of the page http://juscutum.com/juscutum-pro-bono (77.87.194.145) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-02-18. The original page over time could change.
Juscutum Pro Bono | Юскутум
вимкнути дудлвключити дудл
Juscutum Pro Bono

Juscutum Pro bono (від лат. Pro bono publico – заради суспільного блага) – це програма нашої компанії з надання юридичної допомоги організаціям у сфері науки, культури та мистецтва, а також приватним особам, які не можуть подібну допомогу оплатити.

Ми з повагою ставимося до культурної спадщини нашої країни та вважаємо своєю соціальною відповідальністю підтримувати її збереження та сприяти подальшому розвитку.

Так, завдяки зусиллям команди Juscutum було захищено право Національного ботанічного саду ім. Н.Н.Гришка на землю та не допущено її відчуження.

підтримало ідею збереження творчості Великого Кобзаря, зокрема юристи компанії забезпечили юридичний супровід процедури конкурсних торгів на закупівлю робіт для здійснення капітального ремонту флігеля Національного музею Тараса Шевченка. Зараз юридична підтримка надається музею на постійній основі.

Фахівці Juscutum забезпечили оскарження Акта перевірки Головного контрольно-ревізійного управління по відношенню Національного технічного університету «КПІ», завдяки чому було доведено відсутність порушень з боку Інституту.

Також, правовою допомогою нашої компанії заручилося Товариство червоного хреста України. У 2013 році було підписало договір на юридичне обслуговування, зокрема, щодо захисту символіки Червоного Хреста на всій території України, інформаційної та претензійно-позовної роботи, представництво інтересів Товариства при взаємодії з органами державної влади. Крім цього, враховуючи ситуацію, що склалася в нашій країні, ми розробили пам’ятку для волонтерів Товариства, які активно надавали медичну допомогу постраждалим під час масових протестів в Україні.

Крім цього, в рамках pro bono АО “Юскутум” захищає представників громадських організацій та рухів у боротьбі за їхні законні права проти свавілля правоохоронних органів, намагаючись в міру можливостей змінити ситуацію в країні на краще. Одним з прикладів таких справ став захист ініціатора Врадіївського руху Василя Любарця, якого заарештували під час мирного протесту та посадили на 10 діб. Адвокати Juscutum створили прецедент, який підтверджує, що відсутність законодавчого врегулювання – це фактор, що виключає склад адміністративного правопорушення. Таким чином, тепер ми маємо один з механізмів захисту громадян від неправомірних затримань і неправомірної заборони проводити мирні зібрання.