This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=1 (185.104.45.20) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-28. The original page over time could change.
Конфедерація будівельників України
(044) 200 04 52

Новини

27 січня 2021

Зворотна оренда – нові можливості для власників торговельної нерухомості

В Україні з'явилися нові можливості для структурного фінансування інвестицій. Продаж з подальшою орендою (sale-leaseback, скор. SLB) – це вид інвестиційної угоди, за якої об'єкт нерухомості після продажу залишається в продавця в довгостроковій оренді. В ЄС відомі оператори супермаркетів активно вдаються до подібних угод для отримання необхідних коштів для розвитку.

27 січня 2021

ПРОГНОЗ НА 2021 РІК ВІД FIEC: будівельна галузь почне відновлення

Згідно даним European Construction Industry Federation, вплив СOVID-19 привів до зниження активності будівельної галузі у більшості країн-членів FIEC.

26 грудня 2021

КБУ Connect CLUB. Анонс вебінару «Доступно про шпаклівку»

3 лютого 2021 року об 11.00 відбудеться вебінар «Доступно про шпаклівку».

22 січня 2021

ЛІЦЕНЗУВАННЯ МОЖУТЬ ПОВЕРНУТИ ВЖЕ У ЛЮТОМУ

Відбувся Круглий стіл "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону" (в рамках реформи ДАБІ).

22 січня 2021

ЯК ЗРОБИТИ ЖИТЛО ДОСТУПНИМ?!

Наразі для більшості українців отримання іпотечного кредиту - неможливе. Це питання обговорювалося на зустрічі Президента Конфедерації будівельників України з Головою Української фінансової житлової компанії Василем Шкураковим, Головою Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Тимуром Хромаєвим і представниками будівельного сектору Ігорем Ніконовим, Володимиром Зубиком.

15 січня 2021

Анонс круглого столу "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону"

18 січня 2020 року об 11.00 відбудеться круглий стіл "Удосконалення діяльності органів держархбудконтролю: пропозиції Мінрегіону" (в рамках реформи ДАБІ). Захід відбудеться в online-форматі.

13 січня 2021

Кабмін пропонує повернути ліцензування та ввести чек-листи перевірки суб’єкта містобудування

Кабінет міністрів України пропонує повернути ліцензування та ввести чек-листи перевірки суб’єкта містобудування.

29 грудня 2020

Що робити, коли держава не може здолати корупцію в ДАБІ

Якщо держава не може впоратися з будь-якою функцією, її необхідно передавати в приватні руки. Зараз найгострішою проблемою для будівельної галузі є корупція в ДАБІ.

23 грудня 2020

Нова концепція реформи ДАБІ. Коротко з перших вуст

Нову концепцію архітектурно-будівельного контролю та нагляду презентував перший заступник Міністра регіонального розвитку громад та територій України Василь Лозинський під час круглого столу «Реформа ДАБІ: Нова концепція», організованого Конфедерацією будівельників України (КБУ).

22 грудня 2020

КБУ пропонує передати Мінрегіон повноваження замовника будстандартів

Конфедерація будівельників України звернулась до Мінрегіону та МЕРТ з пропозицією удосконалити процес формування вимог будівельних актів, а саме передати повноваження замовника будстандартів до Мінрегіону.

18 грудня 2020

Анонс круглого столу «Реформа ДАБІ: Нова концепція»

22 грудня 2020 об 11.00 відбудеться круглий стіл «Реформа ДАБІ: Нова концепція».

18 грудня 2020

Член Ради директорів КБУ - ПБГ «Ковальська» збудує бізнес-парк у центрі Києва

Член Ради директорів КБУ - ПБГ «Ковальська» разом із девелоперською компанією KDD Ukraine збудують перший бізнес-парк у центрі Києва.

14 грудня 2020

IBUILD-2020: світові тренди, якість регіональних проектів та вибір споживача

Вже восьмий рік поспіль Конфедерація будівельників України проводить Всеукраїнську будівельну премію IBUILD. Цьогоріч, представники будівельної галузі, будівельні і девелоперські компанії, а також кращі об’єкти обиралися у трьох категоріях: Кращий серед рівних, Вимір успіху, Відкриття року – це більше 500 номінантів, серед яких обрано 55 переможців.

7 грудня 2020

Прозора експертиза - необхідна умова для роботи професійного будівельного ринку

Без прозорої системи експертизи неможливе створення збалансованої та ефективної системи держархбудконтролю. Стан та гострі питання діяльності експертних організацій обговорювали більше 60 учасників Круглий стіл «Прозора діяльність експертних організацій», який був організований КБУ.

3 грудня 2020

ОЛЕКСАНДР ПИЛИПЕНКО: «ЩОБ ЗАЛИШАТИСЯ ПЕРШИМ, ТРЕБА ПОСТІЙНО ВДОСКОНАЛЮВАТИСЯ»

Президент ПБГ «Ковальська» Олександр Пилипенко поділився міркуваннями про те, як криза 2020 року може вплинути на будівельну галузь і чому деякі компанії ризикують не пережити її.

27 листопада 2020

Учасники круглого столу визначили умови, за яких отримаємо зростання житлового будівництва в Україні

Іпотечне кредитування – це дієвий інструмент для розвитку будівельного ринку. Про це дискутували більше ста професіоналів, під час круглого столу «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!», організованому КБУ. Захід пройшов у онлайн та оффлайн-форматах.

25 листопада 2020

Анонс круглого столу «Прозора діяльність експертних організацій»

27 листопада об 11.00 відбудеться кругий стіл «Прозора діяльність експертних організацій». Захід проходитиме online-форматі.

25 листопада 2020

Анонс. У січні 2021 стартує курс «Девелопмент нерухомості»

Курс «Девелопмент нерухомості» стартує 28 січня 2021 року та триватиме до 29 травня 2021 року. Графік навчання – 3-4 дні на місяць.

26 листопада 2020

Анонс круглого столу «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!»

26 листопада об 14.00 відбудеться круглий стіл «Житлове будівництво як інструмент підтримки економіки України: оподаткування чи іпотека?!».

17 листопада 2020

Законопроєкт Мінкульта замість чітких та прозорих інструментів збереження історичної спадщини пропонує обмеження прав бізнесу та немотивоване втручання у бізнес-процеси

Відкрите звернення будівельної спільноти щодо законопроєкту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо збереження традиційного характеру середовища та протидії хаотичній забудові», розробленого Мінкультом.

17 листопада 2020

Яким має бути житло бізнес-класу: ЖК Creator City

Сьогодні навіть ті, хто не цікавиться покупкою нерухомості, прекрасно знають, що новобудови поділяються на різні класи. «Комфорт», «бізнес», «преміум» — ці слова, мабуть, чув кожен.

13 листопада 2020

Підрахували збитки. Орендарі ТРЦ втратять 12−15 млрд грн через карантин вихідного дня

Через карантин вихідного дня роздрібний товарообіг по країні може скоротитися на 30−40%.

6 листопада 2020

START. БУДІВЕЛЬНА ПРЕМІЯ IBUILD 2020

Вже розпочато прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття VІII Всеукраїнської будівельної премії IBUILD 2020.

5 листопада 2020

ХРУЩОВКИ. ЩО БУДЕ З ЗАСТАРІЛИМ ЖИТЛОВИМ ФОНДОМ УКРАЇНИ?

Гостра проблема – зношеність житлового фонду. В Україні більше 80% житла є застарілим і це пора змінювати. Всі інструменти для цього Є. Їх потрібно провести на законодавчому рівні.

2 листопада 2020

Анонс семінару «Нещасні випадки на будівництві – межі юридичної відповідальності»

10 листопада 2020 року об 11.00 відбудеться круглий стіл «Нещасні випадки на будівництві – межі юридичної відповідальності».

30 жовтня 2020

РЕФОРМИ МАЮТЬ ВПРОВАДЖУВАТИСЯ ПІСЛЯ КОНСУЛЬТАЦІЙ ІЗ БУДІВЕЛЬНОЮ СПІЛЬНОТОЮ

Реформування ДАБІ гальмує будівельну галузь. Це стало ключовою темою першої дискусійної панелі Building & Construction Forum, що відбувся 29 жовтня.

21 жовтня 2020

Urban Experts у складі Ради директорів КБУ

8 жовтня на розширеному засіданні членів КБУ архітектурне бюро Urban Experts та консалтингова компанія NAI Ukraine приєдналися до складу Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ).

9 жовтня 2020

РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ РАДИ ДИРЕКТОРІВ / ПОЗАЧЕРГОВІ ЗАГАЛЬНІ ЗБОРИ КБУ: нові учасники та проблемні питання галузі!

Учасники заходу обговорили проблемні питання галузі та інструменти їх вирішення.

Засідання відбулося у міксовому форматі - онлайн та оффлайн, за участю гостей: заступник Голови Комітету ВР України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський, керівник юридичного напряму Офісу простих рішень та результатів Семен Кривонос, президент Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC) Томас Бауер та виконавчий директор FIEC Доменіко Капогранде.

Василь Лозинський привітав присутніх: «Перед усіма галузями стоїть питання: як ми будемо працювати, враховуючи виклики ковіду. Я впевнений, що будівництво витримає, залишиться драйвером розвитку економіки. Головний виклик цього року – завершити реформу ДАБІ. Є декілька її варіантів. Ми маємо знайти компроміс, щоб реформа запрацювала. Якщо на початку року у нас були для реформи місяці, то зараз вже часу на розкачку нема, мова йде про дні. Держава та бізнес мають бути спільно відповідальні, лише тоді буде результат».

Керівник юридичного напряму Офісу простих рішень та результатів Семен Кривонос представив присутнім пропозиції експертів Офісу щодо реформування ДАБІ та лібералізації підключення до електромереж.

«Передача частини функцій контролю третім особам – надійний інструмент боротьби з монополією та корупцією. Цей метод показав добрі результати у експертизі та БТІ, допоможе він у вирішенні питання контролю та нагляду у будівництві», - наголосив Кривонос.

Одноголосно проголосували за переобрання Лева Парцхаладзе Президентом КБУ, Александр Ротов головою Ради директорів КБУ та оновленого складу віце-президентів КБУ.

«Вдячний за довіру та підтримку. Разом ми багато робимо для будівельної галузі і разом продовжуємо працювати далі для її розвитку»,— зазначив Лев Парцхаладзе.

Олександр Ротов зазначив, що до лав КБУ постійно долучаються нові учасники та представив їх.

«До Ради директорів КБУ вступили - ТОВ «ІМПЕРАТИВ ЮА», ТОВ «УРБАН ЕКСПЕРТС», ТОВ «РІВЕР ТАУН ДЕВЕЛОПМЕНТ», ТОВ «ДІМ ДІМ УКРАЇНА», ТОВ «КРЕАТОР БУД» та ТОВ «ГРІНХАБ». А ПрАТ «АБ СТОЛИЧНИЙ» увійшов до звичайних членів конфедерації. Всіх вітаю в нашій команді», - поінформував голова Ради директорів КБУ.

9 жовтня 2020

ЛЕВА ПАРЦХАЛАДЗЕ ПОВТОРНО ОБРАЛИ ПРЕЗИДЕНТОМ КБУ

Позачерговими зборами Конфедерації будівельників України (КБУ) повторно обрано Президентом КБУ Лева Парцхаладзе.

6 жовтня 2020

Sayenko Kharenko: Антидемпінгові розслідування – інструмент захисту внутрішнього ринку від імпорту

5 вересня 2020 р. в Україні було ініційовано антидемпінгове розслідування щодо імпорту цементу походженням з Туреччини. Нагадаємо, що це вже друга подібна ініціатива національних виробників, які у травні 2019 р. добилися застосування антидемпінгових мит щодо імпорту цементу походженням з Молдови, Білорусі та Росії у розмірі від 57,03% до 114,95%. Цей інструмент дослідила Анжела Махінова, партнер практики міжнародної торгівлі члена КБУ - юридичної практики Sayenko Kharenko.

6 жовтня 2020

Керівник проєктів Perfect Group: «Надійний забудовник – той, у кого на будмайданчику крутиться кран»

У межах роботи над Рейтингом надійності українських забудовників Mind продовжує серію інтерв'ю з керівниками провідних девелоперських компаній.

6 жовтня 2020

Британська архітектура: чому має успіх на ринку України?

Уже чотири роки команда Urban Experts не тільки створює висококласні проєкти, а й поширює британську архітектуру на ринку України. Разом із найкращим архітектурним бюро Leslie Jones ми реалізували проєкти житлової, транспортної, офісної та торгової нерухомості.

30 вересня 2020

Лев Парцхаладзе: Нацрада реформ підтримала передачу функції контролю у будівельній сфері третім особам

Національна рада реформ підтримала передачу функції контролю у будівельній сфері третім особам. Про це на своїй Fb-сторінці поінформував президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе.

25 вересня 2020

Експерти КБУ обговорили спільні будівельні проєкти між польськими та українськими бізнес-партнерами

Експерти КБУ виступили спікерами у панельній дискусії «Будівельні та інфраструктурні проєкти, пошук синергії та ланцюга доданої вартості польських та українських бізнес-партнерів» на XII Міжнародному форумі «Польсько-українські дні бізнесу».

25 вересня 2020

Як змінюється будівельний ринок у період цифрової трансформації

На Державному порталі відкритих даних доступні дані про декларативні та дозвільні документи з нового Реєстру будівельної діяльності, який запрацював 6 липня цього року в межах реалізації Єдиної державної електронної системи у галузі містобудування України. Також уперше опубліковано звіт про вплив застосування відкритих даних Державної архітектурно-будівельної інспекції України (далі – ДАБІ) на містобудівну галузь.

24 вересня 2020

«Ковальська» інвестує в UNIT.City $70 млн

Промислово-будівельна група розпочинає будівництво нових кампусів на території інноваційного парку.

Член ради директорів КБУ ПБГ «Ковальська» та UFuture оголошують про співпрацю та розпочинають будівництво нових бізнес-кампусів на території UNIT.City.

18 вересня 2020

Які обмеження діють для будівельної галузі у різних карантинних зонах?

Карантин в Україні, що встановлений з 16 березня 2020 року у зв'язку з запобіганням поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, було нещодавно модифіковано.

28 серпня 2020

КОРУПЦІЯ В НЕРУХОМОСТІ. АНАЛІЗ ОПИТУВАННЯ ПРОВЕДЕНОГО ЗА ПІДТРИМКИ КБУ

Інформуємо вас про результати щорічного дослідження рівня корупції в будівельній галузі України, проведеного партнером та членом Ради директорів Конфедерації будівельників України Українським клубом нерухомості за підтримки КБУ.

14 серпня 2020

АНОНС: виставка-демонстрація важкої техніки «HD Технополігон»

9–10 вересня 2020 року на території виставкового комплексу «КиївЕкспоПлаза» (с. Березівка, 37 км Житомирського шосе) вперше відбудеться міжнародна виставка-демонстрація важкої техніки та обладнання «HD Технополігон» - https://technopolygon.com

11 серпня 2020

Відтепер проєкти Urban Experts підтверджено сертифікатом BREEAM

Компанія Urban Experts – член КБУ, стала ліцензованим оцінювачем Із сертифікації проєктів та будівель за системою BREEAM INTERNATIONAL, як для нових об’єктів будівництва, так і для будівель, що експлуатуються.

10 серпня 2020

2 500 вентиляторів компанії "Вентс" встановлять в проекті Wadi Al Hadа

2 500 вентиляторів Вентс ВП 100 К Б, що виробила компанія "Вентс" - член Ради директорів КБУ, встановлять в архітектурно-будівельному проекті Wadi Al Hadа - гордості королівства Саудівська Аравія.

31 липня 2020

До КБУ увійшло 10 нових компаній-членів

Сьогодні відбулося засідання Ради директорів Конфедерації будівельників України у онлайн-форматі.

28 липня 2020

Ефективні інструменти для промислового будівництва

Український будівельний ринок витримав удар коронакризи, про те, які риси допомагають бізнесу бути в тренді і ставати сильнішими, розповів директор члена Ради директорів КБУ - ГК «Сталекс» Олександр Шатохін.

28 липня 2020

В «Інтергал-Буд» відсвяткували 17-річчя компанії

24 липня член Ради директорів КБУ - компанія «Інтергал-Буд» святкувала новосілля і День народження компанії! Наприкінці відбулась презентація нового мобільного додатку для мешканців MY IGB.

24 липня 2020

ОЛЕНА ДМІТРІЄВА: КУРС НА ЗДЕШЕВЛЕННЯ

«Іпотека на первинному ринку — це блакитний океан, де немає конкурентів, зате є великі можливості», - розповідає Олена Дмітрієва, Перша заступниця голови правління банку «Глобус».

23 липня 2020

Скорочення продажів первинного житла та інвестицій: що відбувається на будівельному ринку

Будівельна галузь та ринок нерухомості стали одними з тих сфер, які не оминули наслідки тривалого карантину.

22 липня 2020

Будівельний бізнес ознайомився з пропозиціями щодо передачі приватному сектору повноважень держархбудконтролю

Сьогодні розвиток будівельної галузі знаходиться в гальмівному стані. Тільки ціни на житло в Україні за останній рік зросли майже на 10%.

21 липня 2020

Анонс круглого столу «Реформування #ДАБІ. Пропозиції влади та офісу простих рішень і результатів»

22 липня о 10.30 відбудеться online круглий стіл «Реформування #ДАБІ. Пропозиції влади та офісу простих рішень і результатів».

14 липня 2020

Реформування #ДАБІ: Страховики надали свої пропозиції для будівельної спільноти

Виключно ДОБРОВІЛЬНЕ страхування, як альтернатива існуючій дозвільній системі та захисту прав майбутніх інвесторів - новий інструмент підвищення якості проектів будівництва.

7 липня 2020

ТПК: Застосування сталевих конструкцій при реконструкції перекриття будівель

На прикладі виконаного проекту по реконструкції історичної будівлі в Одесі член Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ) - компанія «ТПК», демонструє переваги застосування сталевих конструкцій.

6 липня 2020

У City One Development проаналізували стан ринку житлової нерухомості за перше півріччя 2020 року

Аналітичний відділ інвестиційно-девелоперської компанії City One Development, члена Ради директорів Конфедерації будівельників України (КБУ) підбив підсумки первинного ринку житлової нерухомості в столиці за перше півріччя 2020 року.

6 липня 2020

Персональна відповідальність експертів та чиновників - необхідна умова підвищення якості будівництва

Посилення відповідальності чиновників та експертів – важлива якісна зміна для реформування системи державного архітектурно-будівельного контролю.

3 липня 2020

За крок від прірви: топ-5 невідкладних кроків у порятунку будівельної галузі

Як уже писав Mind, будівельний ринок України перебуває на межі колапсу. Численні пертурбації у головному контролюючому органі – ДАБІ – призвели до того, що дозволи на будівництво майже не видаються. Отже, багато які будмайданчики завмерли, тож інвестори можуть не дочекатися обіцяних квадратних метрів вчасно.

3 липня 2020

Будівельники розглядають страхування як альтернативу дозвільній системі

Потрібно розширити практику страхування для проектів житлової нерухомості та лібералізувати отримання дозволів на будівництво. Це визначили представники будівельної галузі та страхового ринку під час online круглого столу «Страхування у будівництві: невід'ємна частина реформування #ДАБІ», організованого Конфедерацією будівельників України (КБУ).

2 липня 2020

КБУ запускає платформу для інвестпроектів

Конфедерація будівельників України розпочинає запуск платформи для інвестиційних проектів у будівництві.

1 липня 2020

Анонс круглого столу «Страхування у будівництві: невід'ємна частина реформування #ДАБІ»

2 липня 2020 року об 11.00 відбудеться круглий стіл «Страхування у будівництві: невід'ємна частина реформування #ДАБІ».

30 червня 2020

Анонс вебінару «Проектування ресторанів за новими ДБН: що варто знати архітекторам, проектантам, рестораторам та інвесторам»

9 липня 2020 року о 16.00 відбудеться практичний онлайн вебінар на тему «Проектування ресторанів за новими ДБН: що варто знати архітекторам, проектантам, рестораторам та інвесторам» - ексклюзивні роз’яснення від експертів і розробників.

25 червня 2020

До запуску Електронного кабінету забудовника необхідна он-лайн трансляція комісії ДАБІ - з обов’язковою участю представника замовника

Організація відкритого процесу розгляду дозвільних документів забезпечить ефективну та прозору діяльність системи державного архітектурно-будівельного контролю – до запуску повноцінної роботи Електронного кабінету забудовника.

24 червня 2020

Анонс online круглого столу «Реформування #ДАБІ». Пропозиції до нового законопроекту»

Дата та час проведення: 26 червня 2020 року, з 11.00 до 13.00.

24 червня 2020

БК "GEOS" вводить 3 проекти в експлуатацію

Пандемія стала випробуванням для вагомої частки українського та світового бізнесу. Рівно як і для тих, хто інвестував в нерухомість на стадії будівництва. Забудовники масово ставили будівництво на паузу та переносили терміни здачі проектів.

22 червня 2020

Страхування допоможе подолати корупцію ДАБІ та підвищити якість будівельних проектів

Альтернатива монопольній державній дозвільній системі - ще одна потрібна зміна для реформування системи архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

16 червня 2020

Децентралізація - необхідна умова ефективної реформи ДАБІ

Децентралізація системи архітектурно-будівельного контролю та нагляду – одна із потрібних, сьогодні, якісних змін для реформуванні ДАБІ.

12 червня 2020

Анонс вебінару «Важливі зміни в оподаткуванні та аспекти страхування у будівництві»

16 червня 2020 року о 14.00 відбудеться вебінар «Важливі аспекти страхування та оподаткування у будівництві».

11 червня 2020

Підсумки вебінару "Нові ДБН з 1 червня 2020 року. Практичні аспекти застосування"

З 1 червня 2020 року вступила в дію Зміна № 1 ДБН В.1.2-6-2008 «ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО БУДІВЕЛЬ І СПОРУД. МЕХАНІЧНИЙ ОПІР ТА СТІЙКІСТЬ».

9 червня 2020

Реформу ДАБІ не зупинить медійна дискредитація експертів КБУ

Сьогодні різними способами хочуть заблокувати ідею реформування ДАБІ. Про це на своїй Fb-сторінці написав президент Конфедерації будівельників України (КБУ) Лев Парцхаладзе.

5 червня 2020

Анонс online обговорення концепції публічного управління у сфері містобудівної діяльності

12 червня о 10.00 відбудеться online обговорення Проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України "Про схвалення Концепції публічного управління у сфері містобудівної діяльності та затвердження плану заходів з її реалізації".

4 червня 2020

AirVENTS забезпечуватиме енергоефективну вентиляцію столичного бізнес-центру

Обладнання команії-члена КБУ ВЕНТС не лише демонструє високі показники в роботі, але іноді й саме опиняється на висоті в прямому сенсі. Нещодавно ще один агрегат обробки повітря AirVENTS вдало злетів і приземлився на дах сучасного багатоповерхового бізнес-центру на вулиці Гоголівській у центрі Києва.

3 червня 2020

Онлайн обговорення проекту нового порядку присвоєння адрес об'єктами нерухомого майна

10 червня об 11.00 відбудеться онлайн обговорення проекту нового порядку присвоєння адрес об'єктами нерухомого майна.

3 червня 2020

Куріння у ресторанних закладах забороняється – нова зміна в ДБН

З 1 червня 2020 вступила у дію зміна №2 в ДБН В.2.2-25-2009 «Підприємства харчування (заклади ресторанного господарства)». Відтепер тютюновий дим не загрожуватиме здоров'ю відвідувачів.

2 червня 2020

Анонс вебінару "Нові ДБН з 1 червня 2020 року. Практичні аспекти застосування від розробників"

10 червня о 14.00 відбудеться вебінар "Нові ДБН з 1 червня 2020 року. Практичні аспекти застосування від розробників".

Об’єднуємо провідних девелоперів та будівельників України

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент КБУ, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Олександр Сергійович
Пилипенко

Віце-президент Конфедерації будівельників України, Президент
ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Володимирович
Лисов

Перший Віце-президент КБУ, Почесний Президент ТОВ «ТМО Ліко-Холдінг»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Ігор Миколайович
Кушнір

Віце-президент КБУ, Представник КБУ в м. Києві, Голова правління - президент
ПАТ «ХК «Київміськбуд»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Олександр Сергійович
Ротов

Віце-президент, Голова Ради директорів КБУ, Президент Групи компаній «ГЕРЦ»

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Дмитро Валерійович
Ісаєнко

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Анатолій Всеволодович
Беркута

Віце-президент КБУ

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Петро Степанович
Шилюк

Віце-президент КБУ, Голова Наглядової Ради ПАТ «ДБК-4»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Оксана Георгіївна
Кулагіна

Директор ТОВ «КК«ЗАРАЗ-1»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Олександр Михайлович
Харченко

Заступник Голови Ради директорів, Представник КБУ в Харківській області. Голова Ради Асоціації «Регіональне будівництво»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Микола Григорович
Толмачов

Заступник Голови Ради директорів КБУ, Генеральний директор
ТОВ «Т.М.М.»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Василь Володимирович
Зазуляк

Представник КБУ в Чернівецькій області, Директор ТОВ «БК»Водограй»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Леонід Якович
Крючков

Представник КБУ в Одеській області, Генеральний директор ТОВ «Стікон»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Руслан Олексійович
Вайман

Представник КБУ у Волинській області, Генеральний директор
ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Олександр Вікторович
Саюк

Представник КБУ в Житомирській області, Директор ПП «Компанія РОС»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Іван Лукич
Крутилко

Представник КБУ в Хмельницькій області, Генеральний директор
ТОВ «Будівельний Альянс Груп»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Андрій Олександрович
Моніч

Представник КБУ в Рівненській області, Директор
ТОВ «Реноме-Євробуд»

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Олександр Борисович
Адамов

Представник КБУ в Донецькій області

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Анна Валеріївна
Лаєвська

Комерційний директор
ТОВ «БК Інтергал-Буд»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Віталій Вікторович
Ганжа

Генеральний директор
ТОВ «Роял Хауз»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Олексій Володимирович
Кулагін

Генеральний директор ТОВ «ОМОКС»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Василь Васильович
Рахмайлов

Директор ТОВ «ЯГУАР»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Ігор Євгенійович
Далічук

Президент, Голова Спостережної Ради ПрАТ з ІІ «Слобожанська будівельна кераміка»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Георгій Ромеович
Цагареішвілі

Генеральний директор
ТОВ «Інвест Капітал Девелопмент»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Клавдія Володимирівна
Бондарева

Генеральний директор
ТОВ «Фінансово-будівельна компанія «Пагода»

Віктор Григорович
ЧОРНУХА

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Віктор Григорович
Чорнуха

Голова наглядової ради
ПАТ"ЛУЦЬКСАНТЕХМОНТАЖ №536"

Акцентуємо увагу на подіях ринку

АНОНС ФОРУМУ «ІПОТЕКА – ІНСТРУМЕНТ СТРІМКОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ»

Дата заходу: 4 березня 2020 року.

Місце проведення: President Hotel (вулиця Госпітальна, 12, Київ).

Організатори: PRO.Property та Конфедерація будівельників України.

До участі запрошуються представники органів державної влади: Кабінету Міністрів України, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, Міністерства розвитку територій, Національного банку України, Офісу Президента України, народні депутати України представники державних і комерційних банків, девелопери та представники страхових компаній.

Захід пройде за підтримки профільних об'єднань і за участю Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Мета проведення іпотечного форуму – створення дорожньої карти запуску іпотечного кредитування. Щоб кожен українець, який потребує житла, мав можливість його придбати.

Україна - єдина країна в Європі, де, фактично відсутнє іпотечне кредитування. Ставка кредитування на купівлю житла в 20% є найвищою серед європейських країн і однією з найвищих у світі. Для порівняння, в Болгарії це - 4%, в Іспанії - 2%, у Польщі - 3,8%. В Україні також має з’явитися дієвий інструмент іпотеки. І це дасть можливість не лише вирішити житлове питання для громадян, а й стимулюватиме економіку. Адже це – створення робочих місць, податкових платежів і позитивного впливу на міграційні процеси.

Мультиплікатор інвестицій в житлову нерухомість - 11,48. Тобто кожна гривня, вкладена в будівництво житла дає 11,48 гривень в економіку країни в цілому.

На форумі для відкритого діалогу разом зберуться: представники органів державної влади, банків, забудовників, профільних організацій, страхових компаній - щоб спільно сформувати вектори державної політики для доступного кредитування житла.

У програмі форуму заплановано:

1. Огляд стану фінансової системи, аналітика ринку (учасники – представники Органів державної влади та профорганізації);

2. Відбудеться підписання меморандуму про запуск іпотечного кредитування між Кабінетом міністрів України, Національним банком України та Конфедерацією будівельників України;

3. Презентація діючих інструментів для придбання житла (забудовники, банки);

4. Міжнародний досвід (Грузія, Білорусь, Польща).

17 січня 2020

ВІДБУЛАСЯ ГОЛОВНА БУДІВЕЛЬНА ПРЕМІЯ 2019 – IBUILD

11 грудня відбулася церемонія нагородження переможців VІI Всеукраїнської будівельної премії IBUILD-2019. Цьогоріч представники будівельної галузі, будівельні і девелоперські компанії, а також кращі об’єкти обиралися у трьох категоріях: Кращий серед рівних, Вимір успіху, Відкриття року – це більше 300 номінантів і біля 50 переможців.

Ця премія націлена на розвиток будівельної галузі України. Всі переможці Ibuild-2019 досягли найвищого результату діяльності у своїй роботі за минулий рік.

«Сьогодні вже сьома Всеукраїнська будівельна премія IBUILD-2019. За цей час Конфедерація Будівельників України встигла стати хабом для акумуляції ідей та реалізації справ для понад 700 компаній-учасників. Саме будівництво – один із ключових драйверів нашої країни. Недарма, за останні два роки Україна піднялась у рейтингу Doing Business за показником «Отримання дозволів на будівництво» з 140-го місця на 30-те – це вагомий аргумент. Давайте продовжувати будувати Україну разом», - привітав усіх гостей заходу Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

Кожного року підтверджується інноваційність підходів вітчизняного будівництва, спрямованість на створення комфортного та безбар’єрного простору для людей, підвищення якості матеріалів.

«Ми можемо пишатися якістю проектів переможців. Адже бачимо не просто використання новітніх технологій і підходів, ми бачимо, як створюється простір для життя, для щастя», - зазначив голова Ради директорів КБУ Олександр Ротов.

Церемонія нагородження відбулася на високому рівні. Цього разу захід пройшов Premier Palace Hotel, а на гостей премії чекала офіційна церемонія нагородження за участі перших осіб профільних державних установ, визначних діячів будівельної галузі та асоціацій - Перший заступник Міністра розвитку громад та територій України Дмитро Живицький, Голова Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков і представниця Європейської Бізнес Асоціації Валерія Кушнерчук.

«У Мінрегіону амбітні плани на 5 років і втілювати ми їх будемо в тісній співпраці з професійною спільнотою. Аристотель казав, що місто це простір між людьми. Хочу подякувати будівельникам за створення цього простору», - наголосив Дмитро Живицький.

Андрій Клочко сказав: «Будівельна галузь - важлива для української економіки, яка створює нові робочі місця. Бажаю успіху всім будівельникам та подальшого розвитку».

Під час концертної програми виступили - оркестр «Віртуози Києва» і солісти Київського національного академічного театру оперети - Заслужена артистка України Олена Арбузова та Олександр Чувпило.

Церемонію вручення премії вели профільні журналістки ринку нерухомості Яна Довгань і Катерина Нікітіна.

З переможцями VІI Всеукраїнської будівельної Премії IBUILD можна ознайомитися за посиланням: http://ibuild.ua/Переможці

12 грудня 2019

КБУ СТАЛА УЧАСНИКОМ НАЙПОТУЖНІШОГО ПРЕДСТАВНИЦТВА БУДІВЕЛЬНОЇ ГАЛУЗІ В ЄС

Конфедерація будівельників України (КБУ) приєдналася до Федерації європейської будівельної галузі (FIEC). Про це повідомив Президент КБУ Лев Парцхаладзе.

«Цей крок означає, що українська будівельна галузь – вже є частиною «будівельного Європейського Союзу». Ключове завдання КБУ, як флагмана української будівельної галузі - це сприяння впровадженню європейських цінностей на будівельному ринку України, гармонізація стандартів та підвищення інвестиційного клімату», - підкреслив він.

За словами Лева Парцхаладзе, членство у FIEC – взаємовигідний крок, що відкриває нові можливості для реалізації проектів європейських компаній в Україні - одному з найбільших європейських будівельних ринків із населенням майже 43 мільйонів громадян.

«А для нас вступ до Федерації європейської будівельної галузі надає нам низку потрібних можливостей – співпраця європейських і українських будівельних компаній, залучення інвестицій в Україну, любіювання технічної допомоги ЄС на гармонізацію стандартів», - зазначив Президент КБУ.

Лев Парцхаладзе виділив наступні переваги, які отримали члени КБУ, вступивши до FIEC: підвищення професійних стандартів; «промисловий безвіз» - можливість представлення європейської продукції в Україні та вихід на ринок ЄС для наших товарів; доступ до європейських будівельних технологій; доступ до 3-мільйонної контактної бази будівельних компаній і подальша співпраця з ними; лобіювання інтересів галузі у європейських структурах.

Довідка:

Федерація європейської будівельної галузі (FIEC) – представник інтересів будівельного бізнесу в ЄС, до неї входять 31 національні європейські федерації-учасники із 27 країн.

5 грудня 2019

МЕМОРАНДУМ ПРО ВПРОВАДЖЕННЯ ВІМ-ТЕХНОЛОГІЙ У БУДІВНИЦТВІ – ПІДПИСАНО!

ВІМ-технології (Building Information Model) —інформаційне моделювання будівельного об’єкта – дозволяють підвищити якість проєктів та безпеку зведення об'єктів, моделюватимуть і прогнозуватимуть потенційні впливи усіх вірогідних факторів на кожному етапі будівництва.

Учасниками підписання меморандуму "Дорожня карта впровадження інформаційного моделювання будівель (ВІМ) при створенні об’єктів будівництва, об’єктів архітектури" стали представники Мінрегіон, Офіс ефективного регулювання, Конфедерація будівельників України, УЦСС та Міждержавна гільдія інженерів консультантів.

Юліан Чаплинський, заступник міністра Міністерства розвитку громад та територій України виказав надію, що завдяки синергії професійних об’єднань вдасться впровадити нові підходи у найкоротший час. «Ми будемо працювати над тим, щоб у наступному році впровадити ВIM у законодавчому полі», - сказав замміністра.

«Конфедерація будівельників України завжди виступала майданчиком змін. Весь минулий рік на базі КБУ двічі в місяць проводились робочі групи по впровадженню інформаційного моделювання будівель. Ми раді, що головні стейк-холдери розробили спільними зусиллями і презентувати Дорожню карту, яка передбачає імплементацію європейських підходів і принципів у державні стандарти Україні і внесення відповідних змін до інших нормативних документів, - наголосив Олександр Ротов, голова Ради директорів Конфедерації будівельників України. - Важливо, що ми, фактично, розпочали на державному рівні формування засад, які є необхідні для успішного впровадження Єдиної електронної системи у сфері будівництва".

Вячеслав Колесник, виконавчий директор Асоціації УЦСБ, підкреслив, що саме впровадження на законодавчому рівні ВІМ підвищить не тільки якість проєктів у Україні, але й конкурентоспроможність наших архітекторів на міжнародному рівні.

«Від цього виграють усі. Це круто не тільки у короткостроковому періоді, на конкретних проєктах, це круто для кожного споживача. За ВІМ майбутнє, наше завдання – найшвидше принести його у українську нормативку», - сказав Олексій Дорогань, голова Офісу ефективного регулювання (BRDO).

Олександр Непомнящий, президент Міждержавної Гільдії інженерів-консультантів: «BIM допоможе максимально розкрити потенціал вітчизняних спеціалістів».

Будуємо Україну разом!

30 листопада 2019

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr1.kbu@gmail.com

Залиште Ваше повідомлення