This version of the page http://www.uapp.org/news_media_ua.htm (193.106.248.123) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-23. The original page over time could change.
Ринок преси України / Українська Асоціація Медіа Бізнесу

Інформація для членів УАВПП


 
Реєстрація
Забули пароль?
 


Підписка на новини УАВПП

 
Реєстрація
Забули пароль?
RSS 2.0    Версія для друку

Партнери УАВПП



Ринок преси України

  • 28 грудня 2020УАМБ закликає додати друковані ЗМІ до переліку товарів, які можно продавати під час локдауну

    Асоціація також закликає видавців терміново направити листи до МОЗ та Кабміну.


    Докладнiше
  • 28 грудня 2020Медіа-бізнес, журналісти і видавці просять дозволити продаж преси під час локдауна

    Українська Асоціація Медіа Бізнесу, Національна спілка журналістів та Асоціація незалежних регіональних видавців звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і міністра охорони здоров'я Максима Степанова щодо перешкоджання вільному доступу громадян України до інформації під час локдауна.


    Докладнiше
  • 21 грудня 2020Інформаційний локдаун: під час жорсткого карантину українці можуть залишитися без свіжих газет

    Під час так званого локдауна в Україні в січні 2021 року може бути порушене конституційне право громадян на вільний доступ до інформації. Вся справа в тому, що люди можуть бути позбавлені можливості купити свіжі випуски газет і журналів.


    Докладнiше
  • 11 листопада 2020Заява Комісії з журналістської етики щодо діяльності директора ІА «Таврія ньюс» Кирила Стрємоусова із масової роздачі посвідчень журналіста

    Протягом жовтня 2020 р. на платформі YouTube з’явилася низка відео, автор яких, мешканець Херсона Кирило Стремоусов, анонсував можливість будь-кому отримати посвідчення журналіста. Для цього, за словами автора, достатньо заповнити анкету і надіслати разом із фото.


    Докладнiше
  • 11 листопада 2020Дискусія екс-президента “Радіо Свобода” Томаса Кента і голови профільного комітету ВР Микити Потураєва про медіа

    Дискусія екс-президента “Радіо Свобода” Томаса Кента і голови профільного комітету ВР Микити Потураєва про медіа, протидію дезінформації та свободу підприємництва у цій сфері. Важливо, не пропустіть!


    Докладнiше
  • 24 січня 2020ЮРИДИЧНИЙ АНАЛІЗ ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації»

    20 січня 2020 року Міністерство культури, молоді та спорту України оприлюднило для громадського обговорення порівняльну таблицю проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації". Автори законопроекту зазначають, що законопроект «покликаний забезпечити реалізацію права громадян на доступ до достовірної збалансованої інформації через запровадження механізмів боротьби з дезінформацією в інформаційному просторі України та підвищення рівня медіаграмотності населення в умовах гібридної агресії РФ»


    Докладнiше
  • 23 січня 2020Міністерство культури проти фейків. Що не так із законопроєктом?

    Низка медійних організацій розкритикувала ініціативу Мінкульту, застерігаючи щодо можливих зловживань


    Докладнiше
  • 23 січня 2020Влада закручує гайки журналістам. Чи зірве різьбу?

    Журналістів ділять на сорти, погрожують штрафами та навіть кримінальною відповідальністю
     


    Докладнiше
  • 28 жовтня 2019В Україні започатковано антипремію «Це яйце!»

    Низка громадських організацій започаткувала некомерційну ініціативу “Це яйце!”. Антипремію вручатимуть публічним особам та загальнонаціональним медіа за сексистські висловлювання та публікації відповідно. Про це повідомляють організатори ініціативи, передає Zmina.


    Докладнiше
  • 16 вересня 2019У Держкомтелерадіо обговорили проект Концепції підтримки та сприяння розвитку місцевих ЗМІ

    У Держкомтелерадіо відбувся круглий стіл, на якому представники влади, ЗМІ і громадськості обговорили проект Концепції підтримки та сприяння розвитку місцевих засобів масової інформації.


    Докладнiше
  • 5 квітня 2019Про загрози для медіабізнесу та як об’єднання допомагають їм протистояти?

    На медіаринок України цього році впливає декілька факторів: насамперед політичні вибори, відповідно зростання цін на всі носії, подальша діджиталізація медіа, використання big data та розробки мультиплатформенних рішень. Динаміка та структура українського медіаринку стали об’єктом обговорення на Панельній дискусії «Огляд медіа ринку України 2019», яку нещодавно організували Робоча група з питань медіа та комунікацій Американської торговельної палати в Україні (далі Палата) та «Arena Media Expert». Основні висновки щодо ситуації спробую описати в цьому блозі.


    Докладнiше
  • 4 квітня 2019Чи втручалася Росія в українські вибори: коментарі від трьох експертів

    01 квітня 2019.

    Чи втручалася Росія в українські вибори під час першого туру? Чи присутні наративи російської пропаганди в українському медіапросторі?


    Докладнiше