This version of the page http://diit.edu.ua/faculty/vp (212.3.96.98) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-16. The original page over time could change.
Головна - Кафедра Військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби

Кафедра Військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби

Кафедра військової підготовки спеціалістів
Державної спеціальної служби транспорту

Кафедра військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту є структурним підрозділом Держспецтрансслужби, навчально-науковим підрозділом Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна. Кафедра військової підготовки з питань військової підготовки, комплектування офіцерськими кадрами підпорядковується Голові Адміністрації Держспецтрансслужби, а у організації навчального процесу - ректору Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, і у своїй діяльності керується чинним законодавством України, Положенням про військову підготовку студентів та курсантів вищих навчальних закладів України, військовими статутами, наказами та директивами Міністра оборони України та Міністра освіти і науки, молоді та спорту України, Голови Адміністрації Держспецтрансслужби, а також статутом університету та Положенням про кафедру військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби.

Кафедра військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби здійснює підготовку офіцерів для структурних підрозділів Держспецтрансслужби та органів військових сполучень Збройних Сил України за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» з терміном навчання чотири роки на основі конкурсного відбору з найбільш підготовленої до навчання молоді за спеціальностями:

- Галузеве машинобудування

спеціалізація – експлуатація та ремонт техніки Держспецтрансслужби

- Будівництво та цивільна інженерія

спеціалізації:
– відновлення та будівництво штучних споруд на об`єктах національної транспортної системи;
– будівництво та експлуатація будинків і споруд спеціального та загальновійськового призначення

- Транспортні технології (за видами)

спеціалізація – організація військових перевезень і управління на залізничному транспорті

- Залізничний транспорт

спеціалізації:
– відновлення та будівництво об`єктів національної транспортної системи;
– морально-психологічне забезпечення підрозділів Державної спеціальної служби транспорту

Історія створення кафедри

Згідно наказу Міністра оборони України і Міністра освіти України №039/1 від 04.05.1993р. створена кафедра військової підготовки Дніпропетровського державного технічного університету залізничного транспорту та розпочалася підготовка офіцерів контрактної служби для залізничних військ і органів військових сполучень. Відповідно до наказу від 14 вересня 2004 року №3т Міністра транспорту та зв’язку України кафедра військової підготовки реорганізована в кафедру військової підготовки Держспецтрансслужби.

Кафедра військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби є навчальним закладом Державної Спеціальної Служби Транспорту Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна та проводить навчально-виховну, методичну та наукову діяльність з військово-професійної підготовки курсантів (студентів) для проходження ними військової служби за контрактом, а також підготовки офіцерів запасу з числа студентів, бере участь у науковій діяльності університету, у тому числі з підготовки науково-педагогічних працівників та підвищення кваліфікації фахівців Держспецтрансслужби і органів військових сполучень.

За період з 1993 по 2020 рік кафедрою було підготовлено 708 лейтенантів за чотирма ВОС. Мостовиків — 197 чоловік, механіків — 221 чоловік, колійників — 152 чоловіка та фахівців військових сполучень — 178 чоловік.

На сьогоднішній день курсанти кафедри військової підготовки Держспецтрансслужби приймають активну участь в житті нашого міста в урочистих заходах, які проводяться міською та обласною адміністрацією. Випускники кафедри, продовжуючи службу в лавах Державної спеціальної служби транспорту, з початку військових дій на сході країни щоденно виконують поставлені завдання в зоні проведення ООС – спочатку на будівництві захисних споруд для особового складу, відновлювали пошкоджені в ході бойових дій будівлі шкіл в Слов’янську, а сьогодні охороняють діючі та відновлюють зруйновані об’єкти інфраструктури на підконтрольній території Луганської та Донецької областей.

Оголошення

Останні новини

Кафедра військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту запрошує на навчання!

Кафедра військової підготовки спеціалістів Державної спеціальної служби транспорту запрошує на навчання!

23/12/2020

Відкриття оновленої навчально-матеріальної бази та курсантської їдальні

Голова Адміністрації Держспецтрансслужби генерал-лейтенант Микола Мальков під час робочої поїздки до Дніпропетровщини відвідав кафедру військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби Дніпровського національного університету залізничного транспорту.

16/10/2020

Військова Присяга на вірність українському народові 2020

18 вересня 2020 року на кафедрі військової підготовки спеціалістів Держспецтрансслужби ДНУЗТ пройшла надзвичайно урочиста подія – складання курсантами-першокурсниками Військової Присяги на вірність українському народові.

22/09/2020

Присяга майбутніх офіцерів запасу

31 серпня 2020 року 275 юнаків та дівчат склали Військову Присягу на вірність українському народові.

03/09/2020

Урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року

01 вересня 2020 року пройшли урочисті заходи з нагоди початку нового навчального року та Дня знань.

03/09/2020

Підсумкові збори на кафедрі військової підготовки

На кафедрі розпочались та тривають підсумкові збори громадян що навчаються за програмою підготовки молодших лейтенантів запасу.

14/08/2020

Вступна компанія 2020 року

З 3 по 14 серпня на кафедрі військової підготовки проходить вступна компанія 2020 року.

14/08/2020