This version of the page http://www.uba.ua/ukr/appeals/ (185.86.79.160) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-07. The original page over time could change.
UBA

Звернення та заяви Асоціації правників України

  • Відділення АПУ вимагає від Харківської міськради привести зміни до Регламенту VIII скликання

    Відділення АПУ в Харківській області звернулося з відповідною вимогою до секретаря Харківської міськради з вимогою усунути норми проєкту рішення, які не відповідають нормам чинного законодавства України.

  • Відділення АПУ вимагає від Харківської міськради привести зміни до Регламенту у відповідність законодавству

    Правники вважають, що деякі з прийнятих змін до Регламенту є такими, що не відповідають нормам чинного законодавства України, зокрема, Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

  • Відділення АПУ надало пропозиції щодо проєкту регуляторного акта Харківської ОДА

    Правники пропонують попереджувати викривачів корупції про особливості юридичної відповідальності за свідомо неправдиве повідомлення про корупцію та внести зміни до опитувального листа для прийому повідомлень.

  • АПУ закликала владу забезпечити фінансування бюджетних програм для здійснення судочинства в повному обсязі

    З відповідним зверненням правники звернулися до ВРУ та Кабміну. В АПУ наголосили — спільнота неодноразово наголошувала на важливості питання, проте наразі склалася критична ситуація з фінансуванням апеляційних і місцевих судів.

  • Відділення АПУ вимагає дотримання принципів гласності та законності діяльності Харківської міської ради

    Відділення АПУ в Харківській області звернулося до секретаря Харківської міської ради Олександра Новака з вимогою посприяти дотриманню принципу гласності та законності діяльності Харківської міської ради.

  • АПУ долучилася до Маніфесту розвитку юридичної освіти

    Асоціація звернулася до Голови Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака із закликом розглянути Концепцію розвитку юридичної освіти найближчим часом.

  • Відділення АПУ звернулося до депутатів Львівської міськради щодо дотримання законодавства

    Правники підкреслили, що політична доцільність не може слугувати єдиним мотивом для правозастосування — дотримання норм права має бути фактором творення політичної культури, а не провокування конфліктів.

  • Відділення АПУ звернулося до ВРП щодо нестачі суддівських кадрів у Харківській області

    Відділення АПУ в Харківській області звернулося до голови Вищої ради правосуддя з вимогою сприяти належному забезпеченню права на судовий захист та реалізувати повноваження ВРП, якими вона наділена відповідно до законодавства.

  • Комітети АПУ звернулися до ВС щодо неузгодженості практики господарських судів

    Комітети АПУ з конкуренційного права та процесуального права направив відкрите звернення заступнику Голови Верховного Суду, Голові Касаційного господарського суду Богдану Львову щодо підвищення ефективності роботи судових органів.

  • Комітет АПУ надав 11 пропозицій із вдосконалення антимонопольного законодавства

    Відповідний лист направив Комітет АПУ з конкуренційного права Голові Антимонопольного комітету України Ользі Піщанській.

Завантажити ще 10 новин

Важливі новини

  • Микита Полатайко — член Громадської ради при Мінцифрі

  • «Ключове — це люди»: інтерв’ю-посмішка з Олександрою Егерт

  • Самоізоляція, vol.3.0: карантин триває, Секретаріат на зв'язку

НАГАДАТИ ПАРОЛЬ

Я пам’ятаю пароль