This version of the page http://afisha.mediaport.ua/articles (104.27.166.237) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2021-01-07. The original page over time could change.
Публікації | MediaPort

Публікації

«Зелений змій» червоного кольору: повчальні історії з партійного архіву

Пожовклий від часу документ бив наповал. З розмаху і межи очі: «Объявить строгий выговор за встречу Нового года с беспартийными».

Кернес и Кушнарёв: такие разные и похожие

Кернеса похоронили на втором городском кладбище. Напротив Кушнарёва. На первый взгляд, сложно найти двух более разных людей. Кушнарёв стартовал в большую политику с должности, на которой Кернес обосновался лишь в последние 10 лет жизни. 

Геннадій Кернес: архівне відео

Невідомо, чи були серед найближчих соратників Кернеса, які останніми днями пишуть про безмежну любов до мера, ті, хто в умовах епідемії коронавірусу закликав його берегтися. І якщо були, чому не змогли переконати, наскільки хибними були його віра у безсмертя та теорія про «картоплю й сало». Зрозуміло, що він був упертим. Зрозуміло також і те, що його боялися. Пам'ятаю оплески сесійного залу, коли Кернес когось публічно принижував — це був захват, помножений на страх. З іншого боку, він був у цьому чесним. З собою і з нами. Що він такий. І йому — хоч би що.

Чекістський моніторинг: що турбувало харківців наприкінці 1920-го

Подорожі у минуле за маршрутом «мінус сто» — звичайна справа для історичної публіцистики. Та незвичайним був рік, у який ми сьогодні пірнемо: 1920-й став першим в історії Харкова від початку і до кінця радянським.

Шило з мішка: «Харківський пролетар» про Великий голод

Давно побутує думка, що трагедію 1932-1933 років радянські газети «не помітили». Небезпідставна, начебто. І ще й авторитетними свідченнями підперта. На кшталт спогадів письменника Артура Кестлера.

І червоним, і коричневим: житіє святого отця як дзеркало епохи

«Лист покликав у дорогу!» — казали радянські журналісти, збираючись у відрядження для перевірки чергового «сигналу». «Лист покликав у дорогу!» – казали радянські журналісти, збираючись у відрядження для перевірки чергового «сигналу».

«Ситуація істерично роздута»: як суддя КСУ пояснив рішення щодо антикорупційного закону

Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Конституційного Суду щодо окремих положень закону «Про запобігання корупції» демаршем і публічним проявом змови частини старих еліт і олігархів проти президента і країни. Він пропонує Верховній Раді визнати рішення нікчемним і розпустити КСУ, відновивши «довіру суспільства до конституційного судочинства». В КСУ заявляють про тиск правоохоронних органів, зокрема — Державного бюро розслідувань. Суддя-доповідач у справі Ігор Сліденко, який готував основну частину рішення, розповів про тиск з боку Офісу президента та подав у відставку.

Путівник по пеклу: харківське жахіття очима полтавця

Сто років тому, наприкінці жовтня 1920-го, до слідчої тюрми губчека прибув черговий етап.

До глибини кишені: як харківський купець Україну любив

Втискувати епічну трагедію у рамки нарису — справа важка і марудна. Але вкрай необхідна, коли хочеш ознайомити читачів з біографією непересічної людини.

Місцеві вибори-2020: кандидати у Харкові — інфографіка

На посаду Харківського міського голови на місцевих виборах 2020 року претендують чотирнадцять кандидатів. Кандидати від яких партій висунулися в міськраду та облраду — списки. 
  • більше
Орфографическая ошибка в тексте:
Чтобы сообщить об ошибке автору, нажмите кнопку "Отправить сообщение об ошибке". Вы также можете отправить свой комментарий.