This version of the page http://vn.20minut.ua/Zhmerynka (31.41.220.92) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-12-27. The original page over time could change.
Жмеринка - 20 хвилин Вінниця

Жмеринка

«Стріляй у прапор!» У Жмеринці вшанували Чорновола і згадали, як створювали Рух

Єдина в області меморіальна дошка у пам'ять про В’ячеслава Чорновола є у Жмеринці. Хто і як її створював? Чому колишній політв’язень приїжджав до міста залізничників? Як жмеринчани згадували патріота України у день його народження 24 грудня?

Подарунок під ялинку: Жмеринка виграла грант у сто тисяч євро. Яку будівлю одягнуть у "кожушок"?

Проект Жмеринської міськради став переможцем європейського гранту з енергоефективності. Про це повідомили міську владу партнери проекту. Новина приємна ще й тому, що надійшла до міста залізничників напередодні Новорічного свята.

«Копнули ковшем, а там купи сміття приховані». Львівський сморід дотепер чути в Демидівці

Львівське сміття досі не вивезли з Демидівки Жмеринського району. Смердюча історія має нове продовження. Підприємець повідомив громаді, що на полі вже чисто. Люди вирішили перевірити: найняли екскаватор, той копнув ковшем, а там — купи прихованого сміття. Як розгорталися події далі?

photo_camera «Жодної машини нема, тільки сморід». Куди везуть з Демидівки львівське сміття — секрет

Сміття зі Львова, яке привезли у Демидівку Жмеринського району, вивозять, але куди — не кажуть. Робить це підприємець, який прийняв його. Обіцяв справитися до 1 вересня. Відвантажив 15 машин, а там тисяча тонн відходів. Жителі села мали намір перекривати залізницю, автомобільну трасу і Соборну. Акцію відклали на тиждень. Чому?

photo_camera play_circle_filled Пригоди львівського сміття: звідки та скільки фур привезли на Жмеринщину

У Жмеринському районі виявили п'ять фур з львівським сміттям. Одну машину встигли висипати, ще чотири — арештували. Однак, сміття там висипали й до цього. Його уже зібралося чимало. До речі, привезли відходи не напряму з Львова. Сміття встигло помандрувати Україною.

photo_camera Новосілля у Жмеринці. Хлопець-сирота отримав власну квартиру

Квартиру придбали за кошти держбюджету для Олександра Пастушенка. Хлопець уже створив свою сім'ю та заїхав до нового помешкання з молодою дружиною.

play_circle_filled Мер Жмеринки Кушнір повернув собі посаду через Верховний суд

Міськрада Жмеринки достроково звільнила Анатолія Кушніра з посади голови. Він через Верховний суд повернув собі мерське крісло.

photo_camera Дочка фронтовика: «Тато ніколи не ходив на свято Перемоги і не дивився фільми про війну»

Любов Голубенко щороку приходить до пам’ятника односельцям, яких забрала війна і зачитує їхні прізвища. Написала книгу про своє село Стодульці, у ній є сторінки про солдатські листи і похоронки. У її батька було четверо братів, з війни повернувся тільки він один. Чому він ніколи на ходив святкувати День Перемоги і не дивився фільми про війну?

95 внуків і 40 правнуків. Як живе в умовах карантину багатодітна родина зі Жмеринки

В Андрія Павлюка зі Жмеринки 11 дітей, стільки ж у його батьків. Дружина Андрія Надія теж з багатодітної сім’ї — у них 14 дітей. Нині у родині Надії 185 найрідніших людей, у її чоловіка таких 83. Як живуть багатодітні в умовах карантину?   

play_circle_filled В обсервації нині 16 жмеринських лікарів, які контактували з хворою на коронавірус

У Жмеринці пацієнтка з коронавірусом контактувала із 16 медиками. Їх нині помістили на обсервацію на території лікарні.

Свіжий випуск

№ 51 від 23 грудня 2020

Читати номер
Всі номери >
Стокові зображення від
Правила користування сайтом
Умови і правила надання платного доступу

Незалежний новинний портал з оперативним висвітленням подій у Вінниці та області. Сайт новин №1 у Вінниці за розміром аудиторії. Новини створюються для Вас мультимедійною редакцією RIA та 20minut.ua. Ми висвітлюємо важливі та цікаві події, людей, життя Вінниці. Редакція запрошує читачів додавати власні новини в розділ "Від читачів". Сайт 20minut.ua входить до видавничої групи RIA Media, яка також є частиною Медіа корпорації RIA © 20minut.ua. Усі права захищені. Будь-яка публiкацiя, передрук чи наступне поширення матеріалів сайту у друкованих або електронних засобах масової інформації можлива винятково у разі письмового дозволу правовласника.

keyboard_arrow_up