Положення в області охорони здоров'я (COVID-19) Дізнатися більше

Група PSA представляє нову платформу eVMP

ГРУПА PSA ПРЕДСТАВЛЯЄ НОВУ УНІВЕРСАЛЬНУ ПЛАТФОРМУ eVMP

До 2025 року концерн поступово перейде від двох платформ, що підтримують різні силові установки, до використання двох 100% електрифікованих платформ з метою підтримки розвитку електромобільності.
Нова платформа eVMP ляже в основу самого широкого ряду електромобілів сегментів C і D.

Платформа буде відрізнятися вражаючими характеристиками, зможе забезпечити запас ходу до 650 км (по циклу WLTP) і запропонувати вражаючу місткість акумуляторних батарей - 50 кВт/год на метр простору всередині колісної бази.

Група PSA твердо впевнена, що відповідність тенденціям розвитку ринку електромобілів є визначальним фактором актуальності пропозицій концерну. У зв'язку з цим, починаючи з 2023 року Група планує випустити на ринки різних регіонів світу ряд нових моделей в сегментах C і D - від седанів до позашляховиків, які будуть побудовані на новій базовій платформі концерну - eVМP. Ця абревіатура розшифровується як Electric Vehicle Modular Platform - «Модульна платформа для електромобілів».

Платформа eVMP отримає всі інженерні ноу-хау Групи PSA і буде відрізнятися сукупною ємністю АКБ від 60 до 100 кВт/год за рахунок оптимізованої архітектури, що використовує для розміщення батареї весь простір під підлогою автомобіля. Ємність до 50 кВт/год на метр колісної бази автомобіля забезпечить моделям запас ходу на електротязі від 400 до 650 км (по циклу WLTP) в залежності від типу кузова. Для гарантії максимального задоволення потреб мобільності у всьому світі, в майбутньому на низці ринків також будуть запропоновані модифікації тих чи інших моделей, створених на новій високотехнологічній платформі, оснащені гібридними силовими установками.

На додаток до відмінних технічних характеристиках нова платформа eVMP також буде забезпечувати високий рівень ефективності завдяки оптимізації витрат на науково-дослідницьку діяльність та виробництво. Цього вдалося досягти за рахунок вузлової зборки і використання існуючих надпотужних модулів акумуляторних батарей. Крім того, ретельний аналіз виробничих процесів дозволив домогтися максимальної синергії з існуючими засобами виробництва заводів Групи, в результаті чого, необхідний обсяг нових інвестицій був істотно знижений. Розвиваючи стратегію власного виробництва електричних компонентів, ця платформа зможе в повній мірі використовувати переваги деталей і електромоторів, розроблених і виготовлених Групою PSA або спільним підприємством ACC.

«Завдяки платформі eVMP Група PSA знову підтверджує свої можливості по розробці інновацій, створюючи для своїх клієнтів надсучасні і доступні технології при істотному скороченні необхідних обсягів інвестицій в науково-дослідну роботу і виробництво. Ця глобальна платформа дозволить нам запропонувати клієнтам - у повній відповідності з їх мінливими очікуваннями - ряд максимально екологічних транспортних засобів, що гарантують задоволення за кермом і безпеку - фундаментальні цінності, що лежать в основі бездоганної репутації Групи», – заявив директор з науково-дослідної роботи Групи PSA Ніколя Морель.