This version of the page http://internews.ua/project/dss380-ukraine (185.104.45.29) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-15. The original page over time could change.
DSS380 | Internews Ukraine
Про нас Наша команда Вакансії Можливості Проекти Контакти
ENG УКР

Школа цифрової безпеки в Україні

DSS380

виклик

Небезпеки цифрового світу

У сучасному цифровому світі стежити за журналістами та громадськими активістами стало як ніколи просто. За умов необережної поведінки користувачів зловмисники отримують доступ до мобільних телефонів, електронної пошти та повідомлень. Заражені вірусами комп'ютери передають третім особам інформацію про паролі та дані облікових записів.

«Три головні загрози цифрової реальності: Росія, Росія і ще раз Росія», – ще 2016 р. написав у своїй статті головний редактор цифрового відділу німецького видання Bild. Російське втручання у вибори США та референдум в Британії, масштабні кібератаки проти України лише підтвердили тезу автора.

У 2016 р. міністри оборони країн – членів НАТО визнали кіберпростір п’ятим виміром ведення війни разом із суходолом, морем, повітрям та космосом. В умовах гібридної війни Росії проти нашої країни навички цифрової гігієни стали життєво необхідними.

рішення

Тренінги, цифрові аудити та консультації

У вересні 2015 р. ми відкрили першу в Україні Школу цифрової безпеки DSS380 (Digital Security School Ukraine) для правозахисників, громадських активістів, представників неурядових організацій та ЗМІ. Школа стала надійним містком між двома світами – технологічним та гуманітарним.

У 2018 р. команда фахівців з цифрової безпеки підтримує 5 українських редакцій з поглибленими консультаціями та аудитом. Під час цифрового аудиту організації експерти DSS380 ідентифікують ключові ризики співробітників щодо цифрових загроз та надають практичні рекомендації.

Протягом 2018-го року 125 журналістів та громадських лідерів на тренінгах школи отримують корисні цифрові навички щодо захисту електронних пристроїв, облікових записів пошти, соцмереж та конфіденційного онлайн-листування.

результат

Знання – безпека

«Нарешті розібрався з двофакторною аутентифікацією у Фейсбуці», «Отримав конкретні інструменти керування паролями та шифрування, встановив програму безпечного VPN і відстеження свого смартфона» – учасники тренінгів DSS380 своїми відгуками підтверджують актуальність та практичність отриманих знань.

Школа стала майданчиком для постійних консультацій та навчання громадського сектору і ЗМІ. У найближчих планах DSS380 – комплексна допомога для організацій, розширення аудиторії, запуск онлайн-курсу та безкоштовне навчання для всіх охочих.

Події та новини

Подія
Тренінг з цифрової безпеки для журналістів

24–25 січня запрошуємо журналістів до Києва для участі у дводенному тренінгу. Участь безкоштовна, організатори покривають витрати на проїзд, проживання та харчування.

Подія
7 порад , як уберегти свої дані і гроші в Інтернеті

ГО «Інтерньюз-Україна» та Школа цифрової безпеки DSS380 запрошують на дискусію про захист своїх цифрових активів в рамках Friday Security Nights – 13 березня у Києві.

Новина
Конкурс з підтримки редакцій у цифровій безпеці
Подія
Проєкт DSS380 надасть підтримку з цифрової безпеки трьом редакціям

ГО «Інтерньюз-Україна» запрошує українські медіа до участі в конкурсі, в якому команда фахівців DSS380 (Digital Security School Ukraine) проведе аудит та поглиблені консультації з цифрової безпеки. Дедлайн подачі заявок — 19 грудня 2019 року.

Подія
Тренінг з цифрової безпеки для журналістів, 14–15 березня

Як змінити поведінку та почуватися безпечно в цифровому світі? Запрошуємо журналістів на дводенний тренінг у Києві. Участь безкоштовна.