This version of the page http://zhokl.com.ua/ (185.253.218.209) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-14. The original page over time could change.
Комунальне некомерційне підприємство "Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського" Житомирської обласної ради
   

Інсульт. Інфаркт. Телефонуйте - 103 !

Комунальне некомерційне підприємство "Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського" Житомирської обласної ради

      Комунальне некомерційне підприємство «Обласна клінічна лікарня ім.О.Ф.Гербачевського» Житомирської обласної ради є центром надання спеціалізованої висококваліфікованої медичної допомоги населенню Житомирщини. Це заклад, який забезпечує практично всі види високоспеціалізованої сучасної медичної допомоги, має вищу акредитаційну категорію і, за оцінкою Міністерства охорони здоров’я України, входить в першу п’ятірку кращих обласних лікарень України. Колектив лікарні налічує 1780 чоловік – 317 лікарів, 759 середніх працівників з медичною освітою, 479 осіб молодшого обслуговуючого персоналу, 173 інших працівників. 76,3% лікарів і 54,2% середніх медичних працівників мають вищу та першу кваліфікаційну категорії.

 

В лікарні працюють 8 кандидатів медичних наук, 16 Заслужених лікарів України; 6 Заслужених працівників охорони здоров’я України, 8 лауреатів обласної медичної премії                     ім. О.Ф. Гербачевського.

Функціонує приймальне відділення з розділенням потоків поступлення планових та ургентних пацієнтів. У відділенні гемодіалізу з п’ятьма його філіями в Житомирі, Новограді-Волинському, Коростені, Овручі та в Бердичеві приймають замісну ниркову терапію 220 жителів області, а 20 пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю V ступеню постійно лікуються методом перитонеального діалізу.

На базі відділення мікрохірургії ока багато років працює і довів свою ефективність обласний очний травматологічний пункт.

Належне діагностичне забезпечення здійснюється потужною централізованою клініко-діагностичною та експрес-лабораторіями, відділенням променевої діагностики з кабінетами магнітно-резонансної та комп’ютерної спіральної томографії, які працюють цілодобово, рентгенографії та флюорографії, відділенням рентген-ендоваскулярної хірургії та інтервенційної радіології, ендоскопічним та функціональної і ультразвукової діагностики відділень.

Консультативно-діагностична поліклініка потужністю 1000 відвідувань на день здійснює прийом пацієнтів за 42 лікарськими спеціальностями. Стаціонар лікарні представлений 14 хірургічними та 9 терапевтичним відділеннями.

Ліжковий фонд КНП обласна лікарня складає 9,6% від загального ліжкового фонду медичних закладів Житомирської області, при цьому питома вага кількості пролікованих в лікарні пацієнтів дорівнює 11,0% від всіх стаціонарних хворих в області.

Щороку в стаціонарі лікарні проводиться до 16000 операцій за всіма хірургічними профілями, включно із операціями на відкритому серці із застосуванням штучного кровообігу та біля 2500 амбулаторних хірургічних втручань. Зазвичай це складні та високотехнологічні втручання, які не виконуються в інших лікарнях Житомирщини. Третина виконаних операцій є малоінвазивними, тобто здійсненими із застосуванням мікрохірургічної та ендоскопічної апаратури, які дозволяють звести операційний ризик до мінімуму і забезпечують швидке відновлення працездатності після операції. Питома вага всіх хірургічних втручань, проведених в КНП обласна лікарня складає 24,4% від загальної кількості операцій, виконаних в усіх разом взятих лікувально-профілактичних закладах області, а планових - 40%.

Постійно удосконалюється структура стаціонару лікарні із урахуванням соціальної значущості основних хвороб, які спричиняють інвалідизацію та передчасну смертність населення. Так, в останні роки докорінно змінена робота кардіологічного відділення, в якому проведена реконструкція і розгорнутий реперфузійний блок інтенсивної терапії, де надається адекватна сучасна медична допомога пацієнтам із гострим коронарним синдромом.

Відкрите неврологічне відділення для лікування пацієнтів із гострим порушенням мозкового кровообігу з блоком інтенсивної терапії, в якому за медичними показаннями проводиться лікування методом системного тромболізису.

Враховуючи, що Житомирщина є однією із найбільш постраждалих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС територій, відкрите терапевтичне відділення для лікування пацієнтів із числа осіб, які мають статус постраждалих. Крім комфортних умов перебування у відділенні, пацієнти мають можливість отримувати в ньому необхідні лікарські засоби та вироби медичного призначення безкоштовно за рахунок обласного бюджету та «чорнобильського» фонду.

Лікарі КНП обласна лікарня постійно беруть участь в європейських клінічних багатоцентрових дослідженнях, активно впроваджують нові методи діагностики та лікування (150 – 200 на рік), публікуються в профільних наукових медичних часописах, беруть участь в наукових конференціях в т.ч. з міжнародною участю, ефективно займаються раціоналізаторством та винахідництвом.

Від заходів з контролю за якістю лікувально-діагностичного процесу КНП обласна лікарня перейшла до системи управління якістю надання медичної допомоги та послуг і з 2018 року ця робота відповідає вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 «Системи управління якістю. Вимоги».

Політика обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського орієнтована на удосконалення діяльності по наданню медичних послуг та високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області, на основі доступності, безпечності, поважливого та гуманного ставлення до пацієнта, задоволення його потреб в медичних послугах, підвищення іміджу закладу та персоналу.

Місія:

Задоволення потреб замовника (пацієнта) кваліфікованою медичною допомогою, надання високоспеціалізованої медичної допомоги, проведення великого спектру лабораторних, рентгенологічних та інших досліджень, що задовольняє потреби населення.

Бачення:

Створення єдиної команди однодумців - керівників та спеціалістів з професіоналами-робітниками, що працюють в сучасному закладі охорони здоров'я європейського рівня, результатом роботи якого є надання якісних медичних послуг із застосуванням нових технологій.

Реалізація місії та бачення досягається за рахунок наступних кроків нашої діяльності:

  • удосконалення процесів надання медичної допомоги;
  • постійне удосконалення системи управління якістю;
  • задоволення потреб пацієнтів шляхом освоєння та впровадження нових методів діагностики і лікування;
  • створення ефективної організаційної структури, раціонального використання кадрового потенціалу та уніфікованих медичних процесів;
  • аналіз діяльності в порівнянні зі спорідненими закладами охорони здоров'я;
  • встановлення однозначних вимог до якості роботи;
  • дотримання етичних та деонтологічних норм професійної діяльності, прав пацієнтів;
  • підтримання стабільного фінансового стану;
  • удосконалення системи заохочення для задоволення потреб персоналу;
  • підвищення рівня професійної кваліфікації персоналу, постійне навчання.

Виконання політики відбувається з урахуванням основних цінностей:

  • висока якість надання медичних послуг в обласній клінічній лікарні  ім. О.Ф. Гербачевського - наша гарантія. Задоволення потреб пацієнтів в безпечних, надійних, високоякісних медичних послугах;
  • ми розраховуємо на діалог з відвідувачами і пацієнтами - споживачами наших послуг, бо кожне їхнє зауваження — предмет нашого самовдосконалення;
  • наші співробітники - джерело наших успіхів. Вони забезпечують інтелектуальний потенціал обласної клінічної лікарні                   ім. О.Ф. Гербачевського та зумовлюють нашу репутацію і життєздатність;
  • наші послуги повинні удосконалюватись та служити на благо споживачів, суспільства і держави. Нас оцінюють за результатами нашої роботи;
  • зростання економічного добробуту нашого закладу ми пов'язуємо з добробутом усіх тих, для  кого та з ким працюємо;
  • ми всі - одна родина. Ми разом долаємо перешкоди і разом перемагаємо. Ми бережемо свою родину і допомагаємо один одному. Ми хочемо щоби всі працівники були щасливими, впевненими і задоволеними.

Керівництво комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна лікарня      ім. О.Ф. Гербачевського» Житомирської обласної ради бере на себе зобов'язання та несе відповідальність за впровадження політики в сфері якості, забезпечує її всіма необхідними ресурсами.

 

 

Наша лікарня знаходиться за адресою:

 

м. Житомир, вул. Червоного Хреста, 3.

 

 

 

Електронна адреса:

 

medisazt@gmail.com

 

medisa@meta.ua

 

 

Контактні телефони:

приймальна генерального директора (0412) 43-87-40;

приймальне відділення (0412) 48-87-52;

реєстратура поліклініки (0412) 43-87-34.

 

 

Реквізити благодійного рахунку лікарні:

UA143117440000026006055821935

Код ЕДРПОУ 01991406

 АТ КБ "Приватбанк" код банку 311744

 

 

 

Фотографії