This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (83.218.242.227) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-11-01. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів


Микола Оніщук: «Одна справа — нормативна ідеологія судоустрою, інша — практики, які склалися на виконання цієї ідеології. Тут у нас утворився розрив, і доволі суттєвий»…


Міжнародна регіональна конференція високого рівня “Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів


Київські рекомендації

про зміст та методологію суддівської освіти

з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини


Kyiv Recommendations

on the Content and Methodology of Judicial Training

on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


Дистанційні курси як форма підготовки суддів


ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 





ОГОЛОШЕННЯ


У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Тимчасові труднощі – не перепона для отримання якісної освіти 


До уваги суддів!

Загальноукраїнський семінар, який запланований на 01 жовтня 2020 року на тему: “Актуальні питання використання суддею обов’язків щодо захисту прав людини, передбачених ст. 206 КПК України”, переноситься на 03 грудня 2020 року.


4 листопада 2020 року вебінар “Усвідомленість та зниження стресу при здійсненні правосуддя”


6 листопада 2020 р. Дніпровське РВ НШСУ.  Підготовка працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних судів

2 – 6 листопада 2020 р. м. Київ підготовка господарських судів 

2 – 6 листопада 2020 р. Харківське РВ НШСУ підготовка помічників суддів, консультантів, головних та провідних спеціалістів окружних та апеляційних адміністративних судів

5 листопада 2020 р. Дніпровське РВ НШСУ. Періодичне навчання суддів місцевих загальних та апеляційних судів 

9 – 13 листопада 2020 р. м. Київ. Підготовка окружних адміністративних судів

9-13 листопада 2020 р. Дніпровське РВ НШСУ. Підготовка помічників суддів і консультантів місцевих (окружних) та апеляційних господарських судів

16–18 листопада 2020 р. До уваги спеціалістів із питань персоналу місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду

20 листопада 2020 р. Одеське РВ НШСУ. Загальноукраїнський семінар для суддів апеляційних та окружних адміністративних судів

До уваги помічників суддів та секретарів судових засідань 

До уваги спеціалістів судів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ

До уваги працівників апарату Верховного Суду!


До уваги секретарів судового засідання місцевих загальних, апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду!


Дистанційний курс для суддів “Суддівська етика. Доброчесність судді”


13 листопада 2020 р. Чернівецьке РВ НШСУ Загальноукраїнський семінар для суддів апеляційних та місцевих загальних судів

До уваги працівників апаратів судів, які бажають підвищити свій рівень у сфері застосування Європейської конвенції з прав людини! 


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи

(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 26-30.10.2020 р.





Безкоштовна консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Розпочата програма підготовки суддів Верховного Суду

30 жовтня 2020 року Національна школа суддів України розпочала програму п’ятиденної онлайн підготовки суддів Верховного Суду, участь у якій беруть судді як Великої Палати, так і усіх касаційних судів у складі Верховного Суду. Перший день підготовки проходив у пленарному режимі із залученням провідних українських та міжнародних експертів завдяки співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” і Офісом Координатора ОБСЄ в Україні.

З вітальними словами до учасників звернулися ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та Голова Верховного Суду Валентина Данішевська.

Розпочався навчальний курс “Модельні рішення для комунікації українських судів”

30 жовтня 2020 року розпочався навчальний курс для суддів-спікерів, прес-секретарів суду Модельні рішення для комунікації українських судів”, розроблений міжнародними та національними експертами Проєкту Європейського Союзу Право-Justice” в межах реалізації Ініціативи “Модельні суди”. Тренерами та лекторами стали міжнародні й національні експерти зі значним практичним досвідом комунікацій.

Оновлені правописні норми сучасної української мови ділового стилю

30 жовтня 2020 року Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для суддів місцевих та апеляційних судів на тему: “Мова української ділової сфери”.

Вітальними словами семінар відкрив в. о. директора Дніпровського регіонального відділення Володимир Поплавський, який ознайомив учасників з метою і регламентом навчального заходу та звернув увагу на актуальність теми семінару.

Особливості розгляду корпоративних спорів

30 жовтня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації провела тренінг для суддів апеляційних господарських судів “Особливості розгляду корпоративних спорів”.

Вітальним словом навчальний захід відкрила модератор – начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник ректора Національної школи суддів України, кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України Ольга Шаповалова. У виступі вона зазначила, що метою тренінгу є поглиблення знань та практичних навичок суддів, необхідних для ефективного вирішення судових спорів, що виникають із корпоративних правовідносин.

Підготовка до проведення апробації навчального курсу щодо порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами

29 жовтня 2020 року в режимі відеоконференції на платформі Zoom Національна школа суддів України провела засідання групи розробників з підготовки до апробації навчального курсу у формі тренінгу для кандидатів на посаду судді на тему: “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ст. 286 КК). Особливості кваліфікації та сукупність злочинів”, яким модерували керівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Шаповалова та Олександр Коротких.

Усі новини