This version of the page http://knukim.edu.ua/movo-ridna-slovo-ridne/ (195.242.161.214) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-29. The original page over time could change.
Мово рідна, слово рідне!
Ліцензія МОН України, наказ № 116-л від 02.06.2017 р.

Мово рідна, слово рідне!

Дата: 22.02.2019 | Рубрика: Новини

В Університеті культури відзначили Міжнародний день рідної мови, який організувала творча команда студентів і викладачів Кафедри зв’язків із громадськістю та журналістики, Наукової бібліотеки КНУКіМ і Кафедри міжнародного туризму.

На початку заходу, який проходив у бібліотеці, модератор, викладач Кафедри PR і журналістики Людмила Таран розповіла про історію свята та провела інтерактив із творчими конкурсами. Студенти з цікавістю взяли участь у мовній грі «Чорним по білому»: згадували маловідомі факти з історії української мови, пояснювали значення слів, редагували тексти. Переможці конкурсів отримали солодкі призи.

З нагоди Дня рідної мови до Університету культури завітав успішний випускник вишу, відомий український композитор і співак Ігор Якубовський, який подарував своє мистецтво співаної поезії під гітару.

Композитор зауважив, що кожна нація розпочинається з рідної мови, тому важливо її не забувати, а знати й використовувати в повсякденному мовленні. Зокрема, нам, українцям, – завжди любити й шанувати одну з наймелодійніших мов світу – українську.

До оригінального відтворення поезії Ігорем Якубовським приєдналась і творча молодь. Студенти читали власні твори, декламували вірші українських поетів.

Завершилося святкування неповторним виконанням пісень і романсів мовами різних національностей. Зокрема, звучали запальна молдавська пісня та чутлива композиція на ідиш.

Отримавши текст пісні українською, англійською, німецькою, французькою, всі учасники літературно-музичного перфомансу змогли відчути й спільно відтворити національну особливість багатої мовної палітри світу.

Контакти