This version of the page http://www.ukrinform.ua/tag-rosia (130.211.39.90) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-24. The original page over time could change.
Росія

Росія

24 жовтня 2020


Захід має посилити стратегію протидії РФ - ексрадниця президента США

Країни Заходу повинні обмежити вплив Росії на демократичні процеси в Україні.

23 жовтня 2020


Росія створює гуманітарні кризи як привід для інтервенції - генерал США

Росія для виправдання своїх інтервенцій за кордоном спочатку створює ситуацію, подібну до гуманітарної кризи, а потім "вимушено" втручається.


У Росії добовий приріст коронавірусу перевищив 17 тисяч

У Російській Федерації за минулу добу зафіксовано 17 077 нових випадків інфікування коронавірусом, це найбільша кількість з початку пандемії.


Україна очікує на повернення перших десяти осіб зі списку на обмін – Резніков

Україна подала списки на обмін утримуваними особами за чотирма категоріями та розраховує на можливість найскорішого звільнення перших десяти громадян, які потребують медичної допомоги.


Росія розробила новий метод отруєння «Новічком»

Російським ученим вдалося розробити нову систему доставки отрути групи "Новічок" в організм за допомогою нанокапсул.


Кулеба має питання до Радбезу щодо Росії, але вважає ООН надійним партнером

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба має багато питань до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй через поведінку Росії як держави-постійного члена, однак запевняє, що загалом ООН є надійним другом і партнером України.


Білорусь намагається вирватися з пут Лукашенка, якого підтримує РФ – Шушкевич

Сьогоднішня Білорусь намагається вирватися з пут Лукашенка, якого підтримує російська влада, що бажає відновлення своєрідної Російської імперії.


Російські хакери атакували десятки мереж місцевої влади США

В останні дні російські хакери атакували десятки мереж місцевої влади в Сполучених Штатах Америки, викравши дані як мінімум з двох серверів.


Будапештський меморандум: чи допоможе він повернути мир в Україну

У зв’язку з проведенням 25 жовтня 2020 року оголошеного Президентом України всеукраїнського опитування, актуальною стала тема Будапештського меморандуму


Окупанти за добу п’ять разів порушили «тишу», під Новолуганським – з гранатомета

Російські окупаційні війська Минулої доби, 22 жовтня, п’ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Наразі втрат та поранених серед українських захисників немає.


Євросоюз закликає Росію повернутися до СЦКК

ЄС закликає Росію повернутися до Спільного центру контролю й координації (СЦКК) з метою забезпечення дієвого механізму для дотримання режиму тиші на Донбасі.

22 жовтня 2020


РФ заборгувала до бюджету Ради Європи майже €9 мільйонів - постпред України

Росія заборгувала до бюджету Ради Європи майже 9 млн євро та продовжує ігнорувати свої зобов'язання.


Росії слід повернутися до СЦКК і не блокувати його роботу – Цимбалюк

РФ слід повернути своїх представників до Спільного центру з контролю й координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК).


В Україну не пустили книжки «Развиваем малыша» із танками РФ

Держкомітет телебачення і радіомовлення відмовив ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у ввезенні в Україну трьох дитячих книг російського видавництва «Азбука-Аттикус», що пропагують державу-агресора і комуністичний режим.


Окупанти чотири рази зривали «тишу» біля Новолуганського, Шумів і Артема

Російські окупаційні війська станом на 17.30 22 жовтня чотири рази порушили режим припинення вогню на Донбасі. Наразі втрат та поранених серед українських захисників немає.


Росія намагається вплинути на громадську думку перед виборами у США – розвідка

Іран та Росія отримали інформацію про американських виборців та намагаються вплинути на громадську думку напередодні президентських виборів у США, які відбудуться вже 3 листопада.


МЗС вимагає від Росії припинити незаконні археологічні розкопки в окупованому Криму

МЗС України звернулося до російської сторони з вимогою припинити усі незаконні археологічні розкопки та земляні роботи на території Альмінської долини та в місті Севастополі, а також забезпечити належне ставлення до усієї української історико-культурної спадщини на території тимчасово окупованого Криму.


Росія створює в окупованому Криму гуманітарну катастрофу - кримський активіст

Росія створює в окупованому Криму гуманітарну катастрофу, коли позбавляє населення води і спрямовує її на військові об'єкти.

21 жовтня 2020


Пентагон посилює “стримування” РФ і КНР. Що з того Україні?

У США оприлюднили нові плани з підтримки світового порядку, протидії Китаю й Росії та просування продажів продукції американського ВПК


Загроза ескалації на Донбасі з боку Росії існує постійно - Данілов

Українська сторона вважає перманентною можливість загострення військового конфлікту на Донбасі з російського боку, однак якщо Москва зважиться на це, дістане жорстку відсіч.


Україна не веде жодних переговорів щодо російських COVID-вакцин - МОЗ

Жодних переговорів на державному рівні стосовно закупівлі чи отримання російських вакцин проти коронавірусу SARS-CoV-2 сьогодні не ведеться.


Україна не постачатиме воду для російської армії в окупованому Криму – Джапарова

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова переконана, що Російська Федерація як держава-окупант штучно політизує питання водопостачання до Криму, й запевнила, що Україна не буде постачати воду на потреби російського військово-промислового комплексу.


У Росії розбився бомбардувальник Су-34

Російський бомбардувальник Су-34 розбився під час планового польоту в Хабаровському краї. 


Мінреінтеграції закликає не називати Крим анексованим - лише окупованим

Некоректне використання терміну "анексований" замість "окупований" щодо Криму може призвести до порушення прав кримчан у межах міжнародного гуманітарного права і до зміни суверенітету над АРК.


Росія «педалює» питання води в Криму, щоб змінити інформаційний фокус - Мінреінтеграції

Російська Федерація педалює питання постачання води в окупований Крим не через турботу про населення півострова, а прагнучи перекласти на Україну свою відповідальність як країни-окупанта.


У Росії зафіксували рекордну смертність від COVID-19 за добу

За вівторок у Російській Федерації від COVID-19 померло 313 осіб, і це максимальний показник за час пандемії.


Україна закликає світ посилити тиск на Росію через її порушення у кіберпросторі – МЗС

Україна повністю довіряє оприлюдненим США результатам розслідування та звинуваченням співробітників російського ГРУ у скоєнні низки кібератак і закликає світ посилювати тиск на Російську Федерацію задля припинення систематичного порушення нею міжнародного права.


Пентагон анонсував дві ініціативи, які допоможуть стримувати Китай та Росію

Міністр оборони США оголосив про запровадження Пентагоном двох ініціатив, які дозволять підтримувати встановлений світовий порядок, протидіяти Китаю та Росії, а також просувати продажі продукцію американського ВПК.


Танки та артилерія: ОБСЄ виявила невідведену російську техніку на Донбасі

Безпілотник СММ ОБСЄ виявив 18 жовтня 11 танків та 3 самохідні гаубиці, які були розміщені з порушенням ліній відведення поблизу Новоселівки на окупованій Донеччині.

20 жовтня 2020


Росія залишається серед головних противників США – глава Пентагону

Офіційний Вашингтон продовжує вважати Росію, а також Китай головними стратегічними противниками, які створюють загрозу для національної безпеки США, порушують суверенітет інших країн та намагаються підірвати єдність Західного світу.


На кордоні України завернули пропагандиста з «Росії-1» та заборонили в’їзд на три роки

Прикордонники не пропустили в Україну російського пропагандиста, ведучого телеканалу "Росія-1" Бориса Корчевнікова, бо він незаконно відвідував анексований Крим.


Окупанти в Криму забирають воду у населення для своїх військових баз - депутат

Водні запаси Криму є достатніми для забезпечення потреб його населення, але російська окупаційна влада свідомо обмежує доступ кримчан до води та переспрямовує її для використання на власних військових базах. 


Джапарова заявляє, що в окупований Крим переселили вже пів мільйона росіян

Після віроломної агресії проти України в 2014 році та незаконної анексії Криму російські окупанти перетворили півострів на військову базу та продовжують цілеспрямовану політику щодо зміни його демографічної структури – вони витісняють українське населення та заміняють його громадянами РФ.


Російський суд подовжив арешт журналісту Бекірову

20 жовтня Третій апеляційний суд загальної юрисдикції міста Сочі після розгляду апеляційної скарги на подовження запобіжного заходу цивільному журналісту Ремзі Бекірову залишив без зміни рішення щодо його арешту.


США скасували росіянам сотню віз через контрабанду в літаках Аерофлоту

Прокуратура Східного округу Нью Йорку висунула звинувачення десятку осіб за контрабанду електропристроїв в Росію на суму в 50 мільйонів доларів США.


Кількість випадків COVID-19 у Росії вперше перевищила 16 тисяч за добу

У Російській Федерації за минулу добу виявили 16 108 нових випадків зараження коронавірусом, це найбільша кількість із початку пандемії.


Померла кіноактриса Ірина Скобцева

Померла народна артистка РРФСР Ірина Скобцева, вдова Сергія Бондарчука. Їй було 93 роки.


Зеленський: Хочемо, щоб люди на Донбасі і в Криму знали про Україну не від Кісєльова

Президент Володимир Зеленський запевняє, що Україна не забуває про своїх громадян на тимчасово окупованих територіях Донбасу та Криму, й прагне, аби про Україну вони знали від України, а не з російських ЗМІ.


США викинули апарати ШВЛ, які прислав Кремль у ящиках «З Росії з любов’ю»

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (FEMA) утилізувало 45 несправних апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ), які навесні РФ передала до Сполучених Штатів Америки.

19 жовтня 2020


У російському сегменті МКС зламався туалет

Туалет на російському сегменті Міжнародної космічної станції вийшов з ладу.


Російські спецслужби планували кібератаки на Олімпіаду в Токіо – МЗС Британії

Російські хакери вели підривну діяльність проти цьогорічних Олімпійських ігор у Токіо з метою їх зриву, доки це спортивне свято не було перенесено на 2021 рік через пандемію.


США офіційно звинуватили офіцерів ГРУ Росії у хакерських атаках

Уряд США висунув офіційні обвинувачення офіцерам ГРУ Росії через причетність до організації міжнародних хакерських атак, у тому числі, проти України, а також поширення небезпечних вірусних програм, що спричинили мільярдні збитки.


Винищувач РФ біля Кіпру небезпечно зблизився з пасажирським літаком

Російський винищувач Су-27 небезпечно наблизився до ізраїльського пасажирського лайнера, який прямував із грецького острова Родос до Тель-Авіва.


Проросійські праві на виборах у Відні зазнали провалу

Виборці пам’ятають «Ібіца-гейт» і мало переймаються проблемою санкцій проти Росії


У Росії новий «COVID-рекорд» - майже 16 тисяч випадків за добу

За минулу добу в Російській Федерації зафіксовано 15 762 нові випадки зараження коронавірусом, і це найбільша кількість з початку пандемії.


У ПАРЄ розчаровані виходом Росії з переговорів про МН17

У Парламентській асамблеї Ради Європи розчаровані виходом Росії з перегорів із Нідерландами і Австралією щодо збиття літака рейсу МН17.


Прикордонники з'ясовують, чи збирається до Києва російська група НА-НА

Державна прикордонна служба заборонить в’їзд на територію України будь-якій особі, яка відвідувала окуповані території, зокрема це стосується і будь-яких гуртів.


Крим є лише перевіркою апетитів РФ у регіоні – Джапарова

Окупація Росією Криму, як і дії Москви у Сирії та Лівії, є лише доказом її «апетитів» у регіоні. 

17 жовтня 2020


НАТО застерігає Туреччину від використання російських систем С-400 – ЗМІ

У керівництві Північноатлантичного альянсу (НАТО) висловили стурбованість з приводу проведених Туреччиною пусків російської зенітно-ракетної системи С-400.


МЗС - генсеку РЄ перед її візитом до Москви: Тактика «умиротворення» Росії не працює

У Міністерстві закордонних справ України застрегли генерального секретаря Ради Європи Марію Пейчинович-Бурич напередодні її візиту до Москви 19 жовтня, що тактика її попередника щодо «умиротворення» Росії не дала результатів.

16 жовтня 2020


ФБР почало нове розслідування про можливе втручання Росії у вибори в США – CNN

Федеральне бюро розслідувань США розпочало нове слідство щодо можливого втручання РФ у президентські вибори у Сполучених Штатах, пов'язаного з публікацією начебто листів Гантера Байдена керівництву компанії Burisma.


США підтримують позицію України щодо виборів на окупованому Донбасі – Держдеп

США повністю підтримують позицію України, що вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу можуть проводитися тільки після повернення Києву контролю над українсько-російським кордоном та забезпечення відповідних умов безпеки в регіоні.


Лідери ЄС закликають Росію повернутися до консультаційної групи щодо MH17

Європейські лідери, які зустрічалися у Брюсселі 15-16 жовтня, закликали Російську Федерацію продовжити участь у тристоронніх переговорах за участю Австралії, Нідерландів та Російської Федерації стосовно збиття рейсу МН17.


Правозахисники заявляють, що окупанти застосовують каральну психіатрію до незрячого кримчанина

Шістнадцять правозахисних організацій України виступили зі спільною заявою з приводу застосування каральної психіатрії до незрячого кримчанина, інваліда I групи Олександра Сізікова.


США відкривають для авіації маршрути над Чорним морем, заблоковані з часу окупації Криму

Сполучені Штати Америки з 27 жовтня цього року більше не заборонятимуть польоти цивільної авіації в певних частинах Району польотної інформації (РПЛ) Сімферопольський, де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні.


Росія замінює старі танки на Донбасі - розвідка

Командування збройних сил РФ переозброює танкові підрозділи на окупованому Донбасі, а стару техніку використовуватиме для демонстрації начебто виконання Мінських домовленостей.


Австралія закликає РФ негайно повернутися до консультацій щодо МН17

Міністр закордонних справ і торгівлі Австралії Маріз Пейн закликала російську владу негайно повернутися до консультацій щодо МН17.


Влада Білорусі оголосила Тихановську в міждержавний розшук

Білорусь оголосила лідера білоруської опозиції Світлану Тихановську в міждержавний розшук за статтею про заклики до повалення конституційного ладу. 


Ми постійно нагадуємо Росії, що сепаратисти не входять до ТКГ - посол Німеччини

Росія останнім часом почала активніше просувати у Тристоронній контактній групі в Мінську і на інших майданчиках свою стару тезу, що вона не є стороною конфлікту на Донбасі.


У Росії новий «рекорд» випадків COVID-19 - майже 15 тисяч інфікованих

За минулу добу в Російській Федерації виявлено 14 937 нових випадків зараження коронавірусом, і це найбільша кількість з початку пандемії.

Рубрики

Агентство

  • Про нас
  • Контакти
  • Передплата
  • Послуги
  • Правила користування
  • ДОМ
  • Тендери
  • Запобігання та протидія корупції
  • Політика конфіденційності та захисту персональних даних

При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання не нижче першого абзацу на «ukrinform.ua» — обов’язкові, крім того, цитування перекладів матеріалів іноземних ЗМІ можливе лише за умови гіперпосилання на сайт ukrinform.ua та на сайт іноземного ЗМІ. Цитування і використання матеріалів у офлайн-медіа, мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди "ukrinform.ua". Матеріали з позначкою «Реклама» та «PR», а також матеріали в блоці «Релізи» публікуються на правах реклами, відповідальність за їхній зміст несе рекламодавець.

© 2015-2020 Укрінформ. Усі права застережені.

Дизайн сайту — Студія «Laconica»

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-