This version of the page http://media.mabila.ua/ua/reviews/alcatel_s621/ (195.206.238.21) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-22. The original page over time could change.
Огляд мобільного телефону Alcatel S621 / Мабіла.Медіа
Мабіла Мабіла.Маркет Мабіла.Медіа Мабіла.Форум Мабіла.Софт Мабіла.Енциклопедія Мабіла.MMS Мабіла.Пошта
Четвер, 22 жовтня 2020 Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

Мабіла.Медіа / Огляди / Огляд мобільного телефону Alcatel S621

Новини


Статті


Огляди


Мобільні телефони
Смартфони
Комунікатори
GPS-навігатори
Bluetooth-гарнітури
Цифрові фото-відеокамери
Інші пристрої
Відеоогляди
RSS
Підписка на новини
Липень, 2008 р.
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Огляд мобільного телефону Alcatel S621

Этот материал на русском языке
Коментарі 14.07.2008
Експертні оцінки:
Дизайн
Ергономіка
Функціональність
Якість зборки
Вартість

Загальна
   
Зміст:
  • Загальна інформація
  • Порівняння з
    аналогом
  • Ергономіка і якість зборки
  • Меню й мультимедійні функції
  • Зразки фотографій
  • Пам'ять і передача даних
  • Висновок
  • Плюси і мінуси
  • Ціни на апарат

Мобільні телефони Alcatel раніше були відомі як продукт французької телекомунікаційної компанії. Але от уже три роки як під цим брендом у продаж надходять апарати від китайського виробника TCL. Якщо не брати до уваги такі нюанси як відсутність реклами й скептичне ставлення споживача, а неупереджено оцінити якість цього продукту,  то перед нами виявиться цілком пристойний девайс у плані поєднання функціональних можливостей і зовнішнього вигляду.

Загальна інформація

S621 працює в мережах GSM (900, 1800) і оснащений підтримкою технології Bluetooth,  повноцінним MP3-плеєром і слотом для карт пам'яті microSD. Модель S621 виконана у формі-факторі моноблока й відрізняється ультратонким дизайном — товщина корпуса в цього апарата всього 10,9 мм. Та й у цілому, телефончик досить мініатюрний, його довжина становить трохи більше 10 см., а ширина 4,5 см. Однак настільки витончені габарити не позначилися ні на працездатності, ні на витривалості цього маляти.

Оснащений Li-Ion акумуляторною батареєю ємністю 750 mAh, він впевнено тримає заряд протягом п'яти днів. Мовою виробника це звучить як робота в режимі розмови  до 10 годин, і до 16 днів у режимі очікування.

Порівняння з аналогом
до змісту

У виді мініатюрності апарата й бюджетної спрямованості це моделі, ми порахували доречним порівняти її з анонсованої не так давно бюджетною Nokia 5000.

На наш погляд, S621 виграє у фінського виробника за всіма параметрами, крім двох нюансів — технології виконання дисплея й можливості запису відео. Але про це в наступних розділах.

 


Alcatel S621


Nokia 5000

Габарити 103.5x44.9x10.9 мм. 106x46x11
Вага 69 г. 74 г.
Дисплей STN, 1.8" 128x160 пікселів TFT, 2" 240 x 320 пікселів
Bluetooth Є Є
GPRS Є Є
FM-приймач Є Є
Музичний програвач Є Є
Камера 1.3 Megapixels роздільна здатність 1280x1024 1.3 Megapixels роздільна здатність 1280x1024
Можливість запису відео Немає Є
MiniUSB Є Немає
Пам'ять 10 Mb, підтримка карт  microSD 12 Mb
Середня вартість (липень 2008) 500 грн.

1000 грн.

Ергономіка і якість зборки
до змісту

Дзеркальна поверхня верхньої панелі телефону ризикує повсюдно свідчити про наявність відбитків пальців у свого власника

Полірована дзеркальна поверхня верхньої панелі корпуса тестованої моделі припускає її бездоганну маркість. Відбитки й розводи будуть переслідувати власників цього телефону, однак й і цьому можна знайти деяку перевагу – розводи можна вимальовувати фігурно й у такий спосіб у процесі протирання дисплея ще й розвивати свої художні здібності.

Трохи менше половини передньої панелі займає невеликий 1,8 дюймовий  STN-дисплей з роздільною здатністю 128x160 пікселів. Мабуть, дисплей й є єдиним істотним  недоліком цієї моделі і слугує до того ж поясненням невисокої вартості телефону.

Тоді як практично всі виробники вже давно використовують технологію TFT, Alcatel Mofile Phones продовжує використовувати менш презентабельну й більше дешеву технологію. Однак у більш дорогих моделях, як, наприклад OT-V770, дисплей виконаний з використанням TFT.

Soft Touch покриття задньої панелі телефоні забезпечує винятково приємні тактильні відчуття

Картинка дисплея в тестованої моделі досить бідна за кольорами і чіткістю, однак цілком достатня, якщо використовувати телефон винятково за його первинним призначенням — дзвонити, набирати\читати SMS. Для роботи з музичним програвачем й e-mail-клієнтом можливостей дисплея теж цілком вистачає.

Під дисплеєм розташовані клавіші швидкого доступу до меню, п’ятипозиційний навігаційний джойстик, кнопки прийому й відбою дзвінка й клавіатура.

Зовнішній вигляд клавіш нагадує виконання клавіатур Nokia N82 й Sony Ericsson K850, тільки в ще більш тонкій реалізації. У тонкій жіночій руці такі клавіші не викличуть незручностей, а от чоловікам така реалізація клавіатури, напевно, здасться незручною. Останньою деталлю передньої частини корпуса залишився динамік, розташований над дисплеєм у правій частині корпуса.

У випадку, якщо ви захоплюєтеся прослуховуванням музичних треків на вулиці, то гучності динаміка для цих цілей цілком вистачає. Якість звучання так само цілком стерпна, наскільки взагалі доречно говорити про якість звуку динаміка мобільного телефону.

Корпус телефону не обтяжений додатковими кнопками й роз’ємами. На правій бічній панелі розміщено тільки miniUSB роз’єм для підзарядки-синхронізації із ПК.

На задній Soft Touch-панелі розташувалася 1,3 МП камера, при знятті панелі  відкривається слот для карти пам'яті.
Якість зборки телефону —  відмінна, всілякі скрипи й люфти відсутні, всі деталі чітко підігнані. Апарат чудово лежить у руці, полірована поверхня з одного боку й покриття Soft Touch — з іншого, забезпечують максимально приємні відчуття при роботі з S621.

Меню й мультимедійні функції
до змісту

Бюджетна технологія реалізації дисплея, відсутність FM-приймача й підтримки технології EDGE може негативно позначитися на популярності Alcatel S621

Меню телефону стандартне, так само як і навігація по ньому. Ніяких особливостей і, як результат, ніяких проблем при роботі. Стандартні інструменти, ігри, камера, телефонна книга, налаштування, музичний програвач.

Спочатку встановлено 2 ігри, але оскільки в апарату є Java, власник цього девайсика обов'язково знайде, чим себе розважити.

Музичний плеєр працює справно, і надає можливість змінювати звучання за 7 позиціям еквалайзера.

Наявністю слота для карти пам'яті й miniUSB-гарнітури, що йде в комплекті з телефоном,  S621 може скласти повноцінну заміну MP3-плеєру, однак варто врахувати, що ця модель, на жаль, позбавлена FM-приймача.

1,3 МП камера, якою оснащений тестований зразок, природно, нічого більшого,  крім знімків для телефонної книги запропонувати своєму власникові не зможе. Ставити максимальну роздільну здатність знімків навіть нема рації, оскільки вони просто будуть займати зайве місце в пам'яті телефону.

У налаштуваннях камери можна змінювати баланс білого й використовувати стандартний набір ефектів, однак можна сказати, що камера в цьому апарату — це винятково данина моді. Як уже було зазначено в таблиці, ще одним відносно істотним недоліком є відсутність можливості запису відео. Хоча, якщо судити об'єктивно, корисність і необхідність цієї функції, як втім, і функції фотокамери в мобільному телефоні (а тим більше в бюджетній моделі), залишається під великим сумнівом. Але, у кожному разі, якщо вам потрібна фото, або відеокамера в телефоні, то якщо перша тут хоч і присутня, але дозволить робити знімки дуже умовної якості, а другої й зовсім немає.

Зразки фотографій
до змісту

Приклади знімків відкриваються в новому вікні з максимальним розміром кадру

Пам'ять і передача даних
до змісту

Як уже було сказано раніше, пам'яті, доступної користувачеві в телефоні 10 МБ, однак через наявність роз’єму для карт пам'яті можна сміливо при покупці телефону придбати й додаткові гігабайти (до 2ГБ) у вигляді флешки стандарту microSD. Комунікаційні можливості тут представлені підтримкою технологій Bluetooth й GPRS, технологія EDGE, на жаль, не підтримується.


Висновок
до змісту

Звичайно ж, у моделі Alcatel S621 є багато «але». Однак на те цей телефон і представлений у бюджетному сегменті. Якщо б не було цих «але», ця модель була б заявлена як представник бізнес-класу й коштувала б утричі дорожче.

А під час вибору оптимального варіанта мобільного супутника, як відомо, завжди варто шукати компроміс між ціною й функціональністю. Alcatel S621 — це гарний, витривалий і надійний компроміс.


Плюси апарата
до змісту
  • Ультратонкий дизайн
  • Невисока вартість
  • Тривалий час роботи без підзарядки
Мінуси апарата
  • Технологія реалізації дисплея
  • Мінімальна функціональність


Ціни на апарат
до змісту

Джерело: Мабіла
Автор: Антон Пархоменко
Додати коментар
Коментарі
Sano 14.07.2008 00:42

Чёй-то я недопонял: при сравнении Алькатела с Нокией FM-приемник есть, а в самом обзоре его уже нет. Непонятка... И если я не ошибаюсь, стратегия фирмы Алькател будет построена на изготовлении и продвижении на рынок бюджетных телефонов.


Olyashka 15.07.2008 13:17

Если внимательно присмотреться к модельному ряду Алкатель - приверженность к моделям бюджетного сегмента очевидна.Ну, максимум средний ценовой... они не делают ставку на премиальность. соотношение цена - качество. Здесь у них НА 99,9% все ОК.


Ви хочете залишити коментар?
Тільки зареєстровані й авторизовані користувачі можуть залишати коментарі
Зареєструйте «Мабіла.Паспорт» або авторизуйтесь, якщо Ви вже зареєстровані.
Этот материал на русском языке Підписатися RSS
Читайте також:
Огляд стильних Bluetooth-гарнітур. «Головне, щоб красиво...», 10.07.2008
Огляд Samsung G810: «Мильниці на мило!», 07.07.2008
Огляд Sanyo Xacti HD2: Кишенькова HD-відеокамера — майстер мініатюр, 04.07.2008
Огляд Samsung D780 Duo: «Двічі мобільний», 30.06.2008
Nokia 6267: «Еволюція до третього покоління», 26.06.2008
Якщо у вас є зауваження, доповнення, побажання, або ви виявили неточність у цьому матеріалі — повідомте редакцію.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Пошук
+ розширений пошук
 

Останні новини

29.12.2008
«Яндекс.Карти» для абонентів «Київстар»
26.12.2008
Мережа МТС-Україна підготовлена до навантаження в новорічні і різдвяні свята
26.12.2008
Роадмап компанії RIM вказує на нові пристрої
26.12.2008
Флагманський комунікатор Mobinnova ICE
26.12.2008
Додаток Virtua Mouse принесе віртуальний курсор на всі пристрої з Windows Mobile
26.12.2008
Автомобільна Bluetooth-гарнітура Iqua Vizor SUN
26.12.2008
Lenovo OPhone між iPhone й iPhone 3G
26.12.2008
Незабаром у продажу недорога електронна книга eSlick
26.12.2008
Тачфон LG KS660 з підтримкою функції Dual-SIM
Актуальні теми
— Новинки на українському ринку
— Нові тарифи
— Apple iPhone
— Symbian OS
— Windows Mobile & Phone
— Нові акції операторів
— DualSIM телефони
gagadget.com новости:
31.10.2012 14:52
«Умные» разноцветные лампочки Philips Hue (видео)
31.10.2012 13:32
Обновился сервис Smart Кіно для телевизоров Samsung Smart TV
31.10.2012 11:27
Intel работает над 48-ядерным процессором для смартфонов и планшетов
31.10.2012 10:43
Первые результаты синтетических тестов iPad 4
31.10.2012 08:55
Первое видео геймплея Angry Birds Star Wars
31.10.2012 05:00
Обзор Android-планшета Samsung Galaxy Tab 2 7.0
31.10.2012 02:10
ARM Cortex-A57 и Cortex-A53: первые 64-битные процессорные ядра с архитектурой ARMv8

Мабила.Маркет.Рейтинг

Рейтинг мобильных телефонов по версии торговой системы «Мабила.Маркет»

1.

Про проект · Зворотній зв`язок · Експорт новин · Архів новин · Підписка на новини · Правова інформація

Русскоязычная версия |  Україномовна версія 

© «Мабіла», 2006—2011.
Усі права захищено.