This version of the page http://reactor.ua/ (89.184.67.95) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-16. The original page over time could change.
REACTOR.UA
Discuss

Резиденти

Резиденти платформи reactor.ua – компанії, відкриті до інновацій, акселератори, інкубатори, інноваційні хаби, лабораторії, продуктові технологічні команди. Разом ми знаходимо найкращі ідеї, проходимо трансформацію та будуємо майбутнє. Що дає резидентство? Ви зможете проводити відкритий пошук інноваційних ідей та спільно з резидентами вирішувати інноваційні виклики.

Ми – агенти інновацій. Ми взаємодіємо на платформі reactor.ua, адже маємо певний рівень зрілості і віримо у спільнi інновації та комунікацію

Олександр Ісаченко, CEO CoreTeca
Зв'язатися з нами

Платформа

На платформі є все для успішної роботи з інноваціями. Ми зібрали для вас банк технологічних команд і менторів. Ми регулярно публікуємо інноваційні рішення, тренди, унікальні кейси трансформації. Слідкуйте за практикою інновацій від резидентів платформи, будьте в курсі зміни ринків і можливостей.

Інновації створюють люди! Тому треба побудувати саме культуру інновацій у компанії та забезпечити її відповідною системою управління, процесами і моделлю прийняття рішень. І ми знаємо, як це зробити

Павло Рижій, керуючий партнер CICE Institute

RE:START

Компанії, які мають потребу в трансформації бізнесу за допомогою технологій та інновацій, можуть пройти безкоштовну менторську програму RE:START. Програма допоможе прийняти виважене рішення про те, який з існуючих підходів до роботи з інноваціями оптимально відповідає запитам і потребам компанії.

Сьогодні світ говорить про інновації як один з найдієвіших шляхів розвитку бізнесу. Але розібратися у розмаїтті моделей, інструментів, гнучких підходів та технологій стає дедалі складніше. Ми запустили програму RE:START, щоб ви та ваша команда за 18 годин отримали відповіді на ключові запитання та попрацювали з кращими менторами

Євген Саранцов, засновник reactor.ua
Докладніше

Інноваційний індекс

Як змінюються українські компанії? Основними драйверами змін залишаються зовнішнє середовище, конкуренція, поведінка споживачів, законодавство, природні катаклізми, форс-мажори. Ми проводимо щорічне опитування ТОП-50 українських компаній про те, як вони реагують на виклики сучасності і трансформуються. Незалежний BOARD платформи оцінює прогрес змін і відображає його в Індексі інновацій.

Не варто зупинятися у пошуку інноваційних ідей, їх тестуванні та подальшому масштабуванні. Кількість експериментів тільки підсилює інноваційний потенціал компанії

Олександр Ляшенко, віце-президент з технологій та процесів мережі ОККО
Дізнатися більше
50 публікацій
400 команд
27 резидентів
25 челенджів
Резиденти
На платформі з жовтня 2020
QRSmarty
Технологічне рішення для обліку та автоматичного відстеження життєвого циклу товарно-матеріальних цінностей – від складу до утилізації. Пропонує низку інструментів для оптимізації широкого спектру бізнес-процесів інвентаризації та складської логістики, запобігання шахрайству та зниження ризиків крадіжок, моніторингу ефективності використання ТМЦ.
На платформі з жовтня 2020
CASERS
Платформа для проведення кейс-чемпіонатів, онлайн-хакатонів та конкурсів відкритих інновацій. Допомагає компаніям розвивати HR бренд, залучати найсильніших кандидатів на свої вакансії та знаходити креативні рішення, а студентам, молодим спеціалістам, досвідченим фахівцям та усім охочим – знаходити завдання у цікавих їм сферах, поповнювати портфоліо, отримувати корисні зв’язки та цінні призи.
Артем Биковець
Один з найдосвідченіших практиків і тренерів Agile та Scrum в Україні. Має сертифікати CSM, CSPO, CSP, CSP-SM, CSP-PO, CAL-1 (ScrumAlliance), CLP by LeSS.works, PSM I (Scrum.org) & KMP1 (LKU). Допомагає з трансформацією процесів багатьом провідним українським компаніям. Викладає у kmbs.
Уляна Киричук
FMCG-експерт з 13-річним практичним досвідом на ринку України та Європи. Засновник міжнародної спільноти New Generation of International Trade. Спікер багатьох галузевих заходів та конференцій в Україні та за кордоном.
На платформі з серпня 2020
n.cubator
Навчальна платформа з розвитку усвідомленого підприємництва, заснована 2018 року. Об’єднує підприємців, бізнес, інвесторів та менторів з різних країн світу. Місія – розвивати громадянське суспільство через створення та розвиток нових усвідомлених та відповідальних бізнесів. Провадить навчання через дію, гейміфікацію, симуляцію реального бізнесу та менторство.
На платформі з серпня 2020
Craft Innovations
Консалтингове бюро, що спеціалізується на розробці нових та покращенні існуючих продуктів, послуг, процесів взаємодіі? між бізнесом та клієнтами. Надаємо послуги з дослідження клієнтів, проектування та тестування нових продуктів/сервісів, розробки моделей монетизації та ціннісних пропозицій, побудови процесів роботи з інноваціями в компаніях.
На платформі з серпня 2020
Fit Haus
Мережа інноваційних фітнес-клубів у Дніпрі та Запоріжжі. Максимальний комфорт із системою входу з технологією face id, розумне зонування тренажерного залу, система іонізації повітря. Великі зали для занять у групових програмах, ексклюзивна студія Disco Cycle із новітнім преміум-обладнанням, басейни з автоматичною станцією фільтрації води, спа-комплекси.
На платформі з серпня 2020
Blockchain Lab
Fullstack розробка Fintech-проектів під ключ та аутстаффінг – від найпростіших лендингів до мультиблокчейнових проектів. 7 років успішного досвіду у Fintech. Повний супровід – від формалізації ідеї до запуску – та постійне вдосконалення.
На платформі з серпня 2020
Be Tech
Студія CRM-проектів, спеціалізується на автоматизації бізнес-процесів. 11 років щоденного досвіду впровадження CRM під ключ у топових компаніях України та світу. Фахівці студії мають експертизу в автоматизації продажів, ведення проектів, служби підтримки та відділу маркетингу, повного циклу складського обліку.
Катерина Коваленко
Сертифікований тренер з методології Design thinking. Має 20 років стажу в управлінні маркетинговими проектами та стратегічними комунікаціями. Лауреат всеукраїнської премії HR Brand у 2016, 2017 роках.
На платформі з липня 2020
Kyiv Smart City
Ініціатива, що об’єднує киян, бізнес, активістів та владу столиці задля розвитку розумної міської інфраструктури. Базується на принципах відкритих даних, розумного використання цифрових послуг та прозорого управління.
На платформі з липня 2020
Quarter Partners
Компанія, що інвестує в бізнеси з високим потенціалом зростання для їх розвитку та подальшого продажу стратегічним інвесторам. Фокусується на пошуку і розвитку проектів у сфері IT (eCommerce, MedTech, FoodTech, Logistics), а також у фармацевтиці, інфраструктурі і нерухомості.
На платформі з липня 2020
SKYKILLERS
Провідна агенція цифрового маркетингу та digital-рішень. Більше 12 років досвіду у цифровому бізнесі, понад 200 реалізованих проектів на ринках України, ОАЕ, Великобританії і Європи.
На платформі з липня 2020
DevRain
Компанія досвідчених експертів у сфері розробки програмного забезпечення, хмарних рішень та рішень з використанням AI. Партнер Microsoft по AI та аналізу даних.
На платформі з червня 2020
EnCata
Інжинірингова компанія, яка спеціалізується на розробці інноваційних проектів та стартап-продуктів у різних технічних сферах. Об’єднує під одним дахом конструкторське бюро, R&D-центр, центр прототипування.
На платформі з червня 2020
DroneUA
Міжнародний системний інтегратор безпілотних рішень. У структурі компанії функціонують власні інженерні та виробничі підрозділи, відкритий центр з обробки даних.
На платформі з травня 2020
Шериф
Охоронний холдинг, заснований у 2003 році. Надає широкий спектр високопрофесійних охоронних послуг. Забезпечує захист понад 23 500 об’єктів. Неодноразовий володар «Української народної премії» в категорії «Краща приватна охорона».
На платформі з травня 2020
Triangu
Команда досвідчених експертів в області DevOps і Cloud-інфраструктури, надає широкий спектр послуг по всьому світу. Офіційний партнер Amazon Web Services, Atlassian і RedHat. Спеціалізується на консалтингу, інтеграції та роботі по моделі managed services.
На платформі з березня 2020
ChangeImpulse
Провідник організаційних змін в компаніях на всіх рівнях. Допомагає розвинути здатність і готовність співробітників компанії працювати по-новому. Сприяє прийняттю бізнес-трансформації без «ломки старого», з урахуванням історії компанії. У своїй діяльності спирається на Стандарт АСМР, USA та актуальний світовий досвід.
На платформі з березня 2020
HACKATHONHUB
Платформа для проведення IT-хакатонів та просування інновацій. Завдяки інструментам медіапромоціі та онлайн-стрімінгу компанія/стартап за кілька діб отримує публічну вагу проекту й готове MVP. Допомагає скоротити витрати на IT-аутсорсинг, протестувати гіпотезу в умовах ринку у стислі терміни, а за наявності прототипу – підвищити ймовірність отримання інвестицій.
На платформі з березня 2020
Braintuition
Допомагає організаціям усвідомити важливість трансформаційних змін та впровадити їх з максимальною цінністю для бізнесу, клієнтів, співробітників і суспільства. Модель Трансформації Braintuition включає у себе чотири фундаментальних компоненти: призначення, стратегічна гнучкість, клієнтоорієнтованість, інновації.
На платформі з березня 2020
YEP
Некомерційна організація, мережа академічних стартап-інкубаторів в Україні та Молдові. Створює екосистему молодіжного підприємництва у Східній Європі, яка сприяє персональному та професійному розвитку молоді. Дає молодим інноваторам можливість без ризиків спробувати себе у підприємництві та запустити власний стартап за 3 місяці.
На платформі з березня 2020
CICE Institute
Інституція, що займається розвитком суб'єктності громадян, громад, організацій, корпорацій та держав через просування та популяризацію корпоративного підприємництва, цілей сталого розвитку, самоуправління та «управління через призначення» в Україні та світі. Реалізовує навчальні та прикладні трансформаційні консалтингові проекти.
На платформі з березня 2020
CoreTeka
Продуктова студія, яка спеціалізується на розробці продуктів для стартапів/корпорацій, а також розвиває власні продукти. CoreTeka фокусується на трьох основних категоріях – Retail, Transportation, Automotive, але готова реалізовувати проекти будь-якої складності у різних сферах.
На платформі з березня 2020
Sales'Up
Full-service інтегратор повного циклу, надає готові рішення у галузях FMCG та Agro. Супроводжує проект від етапу збору вимог до запуску й забезпечує подальшу повну підтримку системи. Має 8-річну експертизу у сфері автоматизації бізнес-процесів.
На платформі з березня 2020
ОККО
Одна з найбільших мереж автозаправних комплексів в Україні. Власник – АТ «Концерн Галнафтогаз». Налічує понад 400 АЗК, 35 ресторанів, 10 нафтобаз, сучасну газонаповнювальну станцію на Львівщині та 19 стаціонарних та мобільних лабораторій контролю якості.
На платформі з березня 2020
БЕРТА груп
Національний дистрибутор продуктів харчування і товарів непродовольчої групи. Працює на ринку України з 1992 року. Забезпечує широким асортиментом товарів понад 30 тисяч торгових точок у 10 областях України. Дистрибуцію своїх брендів компанії довіряють понад 70 виробників.
Публікації
Видимість vs дійсність: як впроваджувати інновації, а не робити вигляд
Видимість vs дійсність: як впроваджувати інновації, а не робити вигляд
15 жовтня 2020, 10:30
Павло Рижій
Reactor і Mind стали стратегічними партнерами
Reactor і Mind стали стратегічними партнерами
9 жовтня 2020, 12:15
Mind UA
Незалежний бізнес-портал
Ідеальний пошук: як навчитися розуміти клієнта
Ідеальний пошук: як навчитися розуміти клієнта
8 жовтня 2020, 09:45
Губинський Андрій
більше
Видимість vs дійсність: як впроваджувати інновації, а не робити вигляд
Видимість vs дійсність: як впроваджувати інновації, а не робити вигляд
15 жовтня 2020, 10:30
Павло Рижій
керуючий партнер CICE Institute, резидент Reactor.ua
Ідеальний пошук: як навчитися розуміти клієнта
Ідеальний пошук: як навчитися розуміти клієнта
8 жовтня 2020, 09:45
Губинський Андрій
керуючий партнер консалтинг-дизайнерського бюро Craft Innovations, резидент Reactor.ua
Продається все: які рішення Amazon можуть спрацювати для українських маркетплейсів
Продається все: які рішення Amazon можуть спрацювати для українських маркетплейсів
1 жовтня 2020, 09:45
Олександр Ісаченко
CEO & founder CoreTeka і Wareteka, резидент Reactor.ua
більше
Innovation Index
Приватбанк83 Банкінг 83 Банкінг

Чисті активи, 01.01.2019 р.: 282 млрд грн

Основна інновація: оновлений застосунок Privat24 з функцією FacePay24 і можливістю персоналізувати інтерфейс.

ПриватБанк – один з найбільших банків країни. Його послугами станом на II 2019 року користувалося 55,3% населення України старше 16 років. У сервісу Privat24 – майже 10 млн користувачів. За версією британського The Banker, ПриватБанк увійшов до топ-10 успішних фінустанов світу. За дев'ять місяців 2019 року банк збільшив дохід до 27,4 млрд грн, що стало абсолютним рекордом для банківської сфери.

У 2019-му ПриватБанк показав банкомат з функцією розпізнавання особи, представив оновлений застосунок Privat24 з функцією персоналізації інтерфейсу, першим у світі запустив унікальний дизайн карт через застосунок, одним з перших у регіоні – біометричну оплату за допомогою розпізнавання обличчя FacePay24.

До кінця року банк планує впровадити пасивну біометрію. Разом з MasterCard запустив пілотний проект «безготівкового села» в с. Волоська, працює над рішеннями для бізнесу. У ПриватБанку найбільший IT-відділ серед банків країни, а функція внутрішніх інновацій виведена в окремий підрозділ, також є IT-підрозділ у кожному департаменті банку.

Сільпо Фуд80 Ритейл 80 Ритейл

Чистий дохід, 2018 р.: 57 млрд грн

Основна інновація: використання аналітики великих даних для створення персоналізованих пропозицій і емоційного клієнтського досвіду.

Одна з найбільших національних роздрібних мереж заснована у 2002 році. Входить у Fozzy Group Володимира Костельмана, Олега Сотникова і Романа Чигиря. Мережа налічує 240 супермаркетів у 61 місті України. Середня торговельна площа супермаркету складає 1440 кв. м. Мережа супермаркетів «Сільпо» лідирує в структурі продажів Fozzy Group. За 2018 рік оборот продуктових мереж роздрібного напрямку групи склав 78,8 млрд грн, що на 26% більше, ніж у 2017 році. «Сільпо» – єдиний у світіу ритейлер, який створює індивідуальний дизайн кожного магазину.

Агропросперіс78 Агро 78 Агро

Чистий дохід, 2018 р.: 16 млрд грн

Основна інновація: інноваційні методи навчання фермерів за допомогою ігор, проведення бізнес-тренінгів, інноваційна модель співпраці з фермерами, вихід за межі галузі з власним банком для кредитування фермерів, продаж IT-продуктів для фермерів.

«Агропросперіс» – другий за величиною рослинницький агрохолдинг України з земельним банком близько 400 000 га. Надає товари і послуги (в тому числі, фінансові) для вирощування зернових і олійних культур, а також зберігання та продажу за кордон. Щорічно експортує більше 2,5 млн тонн зерна в країни Північної Африки, Близького Сходу та Азії.

Керівництво ДК бачить майбутнє агрохолдингів у забезпеченні супутніх послуг для малих і середніх фермерів, які більш ефективні в роботі на землі і вирішенні локальних питань. Тому компанія співпрацює з фермерами в ланцюжку поставок на партнерських умовах: забезпечуючи їх зерном, добривами, доступом до фінансів і допомагаючи з експортом. Крім того, продає IT-продукти для фермерів: Smart Agri для планування бізнес-процесів і AP Agronomist для управління ресурсами і польовими роботами.

Нова Пошта76 Транспорт та логістика 76 Транспорт та логістика

Чистий дохід, 2018 р.: 10,8 млрд грн (оцінка)

Основна інновація: запуск інноваційних терміналів для обробки пошти, запуск міжнародної доставки NP Shopping, вихід за рамки галузі – фінансові послуги.

«Нова Пошта» – найбільший приватний логістичний оператор в Україні за кількістю відділень, сьогодні їх понад 5000. Минулого року «Нова Пошта» опрацювала 174 млн відправлень, що майже на 20% більше, ніж у 2017 році. Станом на жовтень 2019 року в мобільного застосунку НП понад 5 млн завантажень.

У вересні 2019 року «Нова Пошта» почала доставляти посилки в міста-мільйонники літаком. У планах компанії – охопити авіаційною доставкою всі регіони України. Авіаційна логістика скоротить терміни доставки відправлення до доби. При звичайному відправленні на доставку в середньому потрібно на один день більше.

Зменшення термінів доставки дозволить компанії утримувати лідируюче місце на ринку поштових операторів.

Фінансові результати в компанії розкривають вибірково. Наприклад, не озвучують прибуток компанії, але кажуть про сплачені податки: у 2018 році загальна сума відрахувань НП в бюджети різних рівнів склала 3,3 млрд грн, з яких 1 млрд грн – єдиний соціальний внесок.

Минулого року НП відкрила новий автоматизований сортувальний термінал у Києві. А навесні цього року – аналогічний об'єкт у Хмельницькій області. Такі ж сортувальні центри компанія має намір побудувати ще в Харкові, Львові та Дніпрі.

Крім IT-рішень і автоматизації виробництва, в компанії реалізують низку соціальних і екологічних проектів. Наприклад, «Гуманітарна пошта» з 2014 року доставляє вантажі для волонтерів, впроваджує збір вторсировини у своїх відділеннях і на терміналах. З квітня 2019 року НП поступово переходить на новий тип упаковки: замість пінопласту почали використовувати папір вторинної переробки.

Київстар75 Телеком 75 Телеком

Чистий дохід, 2018 р.: 18,7 млрд грн

Основна інновація: Big Data аналітика, фінансові сервіси, рішення для бізнесу.

«Київстар» – найбільший мобільний оператор в Україні (26 млн абонентів), також входить в топ-3 за кількістю абонентів фіксованого інтернету (близько 1 млн). Крім цього, надає послуги цифрового телебачення (до 147 каналів) і фінансові послуги за допомогою дочірньої компанії «Смарт-гроші».

У 2018 році компанія заробила 18,7 млрд грн, з яких понад 17 млрд припадає на мобільний зв'язок. 7 млрд грн операційного доходу «Київстар» приносить мобільний інтернет. Зростає як абонбаза користувачів, так і обсяг споживання трафіку. Останній – на 152,4% тільки за IV квартал 2018 року.

Для приватних користувачів оператор розвиває напрямок фінансових, а також контент-послуг. Для бізнесу – такі послуги, як електронний документообіг, CRM-система, MobileID, M2M і IoT-підключення, віртуальна АТС та інші. З 2015 року компанія розвиває напрямок Big Data, співпрацює як з державою, так і з бізнесом і міжнародними донорами, займається підготовкою фахівців у Big Data School. Big Data рішення «Київстар» застосовуються в аналізі транспортних потоків міст і аеропортів, а також міжміського сполучення, скорингу мікрофінансових організацій, розвитку ритейл-мереж і банків і т.д. Також «Київстар» проводить акселеративну програму для стартапів Radar Tech.

Весь рейтинг
Команди
TalentScan.pro
Галузі:
HR, Recruitment and Jobs
Продукт:
Software
Tap2Pay
Галузі:
Banking, FinTech
Продукт:
Software
Trigo
Галузі:
AI, Business automation, Consumer / E-Commerce, Retail
Продукт:
Hardware, Software, Services
Caper
Галузі:
AI, Business automation, Consumer / E-Commerce, Retail, Scoring
Продукт:
Hardware, Software
CHM Software
Галузі:
Business automation, Retail, Device
Продукт:
Hardware, Software, Services
QRwaiter
Галузі:
Bots, Business automation, FoodTech
Продукт:
Software, Services
KEBA
Галузі:
Banking, Business automation, Logistics, Robotics, Software engineering and development, Industrial Automation, EV Charging Station
Продукт:
Hardware, Software, Services
GA Drilling
Галузі:
Construction and Civil Engineering, Energy
Продукт:
Hardware, Software, Services
CertifyIt
Галузі:
Blockchain
Продукт:
Software, Services
QRwaiter
Галузі:
Business automation, FoodTech
більше
Челенджі
Електронна комерція
Рішення для підвищення ефективності продажів онлайн.
HR
Рішення для управління людським капіталом компанії.
Логістика
Рішення для оптимізації ланцюгу постачання товарів.
Big Data
Рішення, які дозволяють аналізувати великі обсяги інформації.
Роботизація бізнес-процесів
Рішення з автоматизації рутинних процесів діяльності компанії.
B2B-сервіси
Інноваційні ідеї, як зробити більш прозорою та технологічною роботу з бізнесом.
Нові продукти і сервіси
Інноваційні рішення у сфері retail.
Інновації в інфраструктурі
Рішення для розумного використання простору АЗК.
Foodtech
Рішення для технологізації ринку виробництва продукції.
Smart Security
Новітні рішення для підвищення якості та швидкості надання охоронних послуг.
Нові сервіси у сфері безпеки
Digital-сервіси та послуги у галузі безпеки й охорони.