This version of the page http://customs.gov.ua/mitnitsia-i-poshta (185.9.41.101) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-09. The original page over time could change.
Митниця і пошта | Державна Митна Служба
tеst

ЯК МОЖНА ПЕРЕМІЩУВАТИ ТОВАРИ?

Окрім ручної поклажі, супроводжуваного/несупроводжуваного багажу, вантажних відправлень, товари також можна пересилати у:

  • міжнародних поштових відправленнях;

  • міжнародних експрес-відправленнях.


ЩО РОБИТИ, КОЛИ ПОТРІБНО
РОЗШУКАТИ ВІДПРАВЛЕННЯ?

У разі розшуку поштових відправлень повідомляємо, що Державна митна служба України  не відстежує відправлення за ПІБ та трек-номерами, а лише здійснює необхідні перевірки згідно з повноваженнями.

Відтак,  для відстежування та розшуку поштових та експрес відправлень, громадяни повинні звертатися до відповідного поштового органу з усіма необхідними реквізитами.

КОЛИ І ЯКІ ПЛАТЕЖІ
ПОТРІБНО СПЛАЧУВАТИ?

- Якщо сумарна фактурна вартість товарів перевищує еквівалент 150 євро, оподатковуються: ввізним митом за ставкою 10 % (згідно з Митним Кодексом України);
 
- Якщо сумарна фактурна вартість товарів перевищує еквівалент 100 євро, оподатковуються: податком на додану вартість за ставкою 20% (згідно з Податковим Кодексом України).