This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=992 (194.28.172.226) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-10-05. The original page over time could change.
Станом на кінець жовтня українські фермери отримали біля 9% фінансової допомоги від запланованих 28 млн. гривень | ТОВ "Господар ЕЦ"

Станом на кінець жовтня українські фермери отримали біля 9% фінансової допомоги від запланованих 28 млн. гривень

За інформацією посадових осіб Українського державного фонду підтримки фермерських господарств станом на 24 жовтня 2014 року фермерські господарства отримали лише 2,486 млн. гривень фінансової допомоги з запланованих 27,75 млн., що становить лише 8,9 %.

Необхідно відзначити, що це кошти не з державного бюджету, а ті, які повертаються на спец рахунки Фонду від фермерів, що отримували допомогу в попередні роки. А повертається їх на ці рахунки в двічі більше, ніш планується розподілювати – майже 60 млн. гривень, хоча згідно порядку їх розподілу фермерам повинні надходити всі 100 відсотків.

Нажаль, навіть проходження всіх процедур оформлення документів та прийняття рішення комісією про виділення коштів фермеру, та навіть і при наявності цих коштів на рахунку відповідного відділення Укрдержфонду, не гарантує фермеру їх отримання. Тут вже питання до казначейств. Подібні ситуації були системою особливо в минулому році. Так в 2013 році на рахунки Фонду надійшло 27,9 млн. гривень, з них було розподілено фермерським господарствам 25,325 млн., а отримали фермери лише 6,3 млн. гривень.

А взагалі, дуже багато фермерів висловлюється за необхідність розробки та прийняття нового порядку розподілення коштів, або хоча б повернення до «Порядку», який діяв до 2012 року.

Прес-служба АФЗУ