This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (83.218.242.227) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-09-28. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

Міжнародна регіональна конференція високого рівня “Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів


Київські рекомендації

про зміст та методологію суддівської освіти

з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини


Kyiv Recommendations

on the Content and Methodology of Judicial Training

on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


Дистанційні курси як форма підготовки суддів


ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 



ОГОЛОШЕННЯ


У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Тимчасові труднощі – не перепона для отримання якісної освіти 


Дніпровське регіональне відділення запрошує суддів місцевих та апеляційних господарських судів  2 жовтня 2020 року з 09.00 до 14.40 год. узяти участь у періодичному навчанні суддів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на загальноукраїнському семінарі на тему: “Особливості розгляду спорів про стягнення шкоди, заподіяної внаслідок порушення природоохоронного законодавства” у програмі ZOOM.


5 – 9 жовтня 2020 року в місті Києві з 09.50 до 16.40 год на сайті Національної школи суддів України для суддів судових палат у кримінальних справах апеляційних судів буде проводитися підготовка в  режимі онлайн трансляції через платформу “Zoom”.


24 вересня 2020 року о 14.00 годині на сайті Національної школи суддів України за допомогою програми «ZOOM» буде проводитися семінар в онлайн режимі для працівників апарату Верховного Суду на тему «Запобігання та врегулювання конфлікту інтересів».


До уваги керівників і заступників керівників апаратів, начальників і заступників начальників структурних підрозділів місцевих (окружних), апеляційних судів та Вищого антикорупційного суду!


1 жовтня 2020 року з 09.30 до 14.30 год. за допомогою програми ZOOM Дніпровським регіонального відділення Національної школи суддів України буде проведено семінар для помічників суддів і консультантів місцевих загальних (окружних) та апеляційних судів


Дніпровське регіональне відділення запрошує суддів місцевих загальних та окружних і апеляційних адміністративних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей 29 вересня 2020 року з 09.00 до 14.40 год. узяти учас


28 - 30 вересня 2020 року з 09.50 до 16.40 год на сайті Національної школи суддів України для голів та заступників голів місцевих загальних, господарських та адміністративних судів буде проводитися підготовка в режимі онлайн трансляції через платформу “Zoom”.

До уваги суддів!

Загальноукраїнський семінар, який запланований на 01 жовтня 2020 року на тему: “Актуальні питання використання суддею обов’язків щодо захисту прав людини, передбачених ст. 206 КПК України”, переноситься на 03 грудня 2020 року.


15 вересня – 24 жовтня 2020 року буде проводитись навчання на дистанційному курсі “Права людини та охорона довкілля”. Курс розроблений Міжнародною благодійною організацією “Екологія-Право-Людина” за підтримки програми USAID ”Нове правосуддя” в рамках проекту “Ефективне правосуддя для захисту довкілля та екологічних прав громадян” за участі досвідчених суддів, які будуть супроводжувати навчання у ролі тьюторів.


До уваги працівників апаратів господарських судів!

17 вересня - 6 жовтя 2020 року буде проводитись навчання на дистанційному курсі “Особливості розгляду корпоративних спорів” для працівників апаратів господарських судів!


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи

(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 28.09-02.10.2020 р.





Безкоштовна консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Фінальний етап розробки тренінгу “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу”

25 вересня 2020 року в Національній школі суддів України відбулося онлайн засідання робочої групи щодо узагальнення матеріалів тренінгу для суддів на тему “Психологічні особливості спілкування з учасниками судового процесу, які мають досвід психотравмуючого впливу”.

Підготовка відеоматеріалів нового дистанційного курсу для суддів “Докази і доказування в господарському судочинстві”

25 вересня 2020 року Національна школа суддів України  в місці Києві провела чергове  засідання розробників дистанційного курсу для суддів “Докази та доказування в господарському судочинстві”.

Продовження серії тренінгів щодо особливостей виборчого законодавства та вирішення виборчих спорів

25 вересня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) та програмою USAID “Нове правосуддя” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії провела другий онлайн тренінг для суддів місцевих судів “Місцеві вибори 2020: новели виборчого законодавства та особливості вирішення виборчих спорів”.

Суддівські школи світу обмінюються досвідом

24 вересня відбувся перший із серії вебінарів, організований Міжнародною організацією суддівської освіти (IOJT) та Національним суддівським інститутом (Канада), з обміну досвідом між навчальними інституціями світу, набутим в період пандемії короновірусу. Представники Національної школи суддів України - проректор Наталія Шукліна, начальники та заступник начальника відділів НШСУ Тетяна ПустовойтоваТетяна Фулей та Олександр Іщенко, як і  представники інших закладів-членів IOJT з Євразії, Північної та Південної Америки, Африки та Австралії  взяли участь у цьому дуже цікавому і корисному заході.

Нарада з організації підготовки суддів Верховного Суду

24 вересня 2020 року під головуванням проректора з науково-дослідної роботи Наталії Шукліної відбулась нарада з питань організації підготовки суддів Верховного Суду.

Усі новини