This version of the page http://www.ukravto.ua/history (185.233.116.146) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-09-20. The original page over time could change.
Інформація про історію Корпорації УкрАВТО
Укр
  • Укр
  • Рус
Особистий кабінет
Меню
  • Укр
  • Рус

Історія

Аполлон-11, перший Вудсток, доктрина Ніксона, Інтернет і УкрАВТО. Що в них спільного? Дата – 1969 рік.

Наприкінці 60-х автомобіль не лише перестав бути чимось незвичайним, а й став більш доступним: з'явився малолітражний «Запорожець», модельний ряд якого протягом довгих років користувався величезною популярністю та заслужив безліч ласкавих імен.

Але! У 1969-му – коли людина вперше ступила на поверхню Місяця, а комп'ютери навчилися обмінюватися інформацією – було створене Головне управління технічного обслуговування та ремонту автомобілів, до складу якого увійшли 7 регіональних виробничих управлінь і близько 50 сервісних станцій. З цієї структури й почалася історія компанії, відомої сьогодні як Українська Автомобільна Корпорація.

З роками змінювалися смаки і потреби автолюбителів, мінялися навіть системи і держави.

В 1989 році, в період глобальних змін, управління було реорганізоване в Українське орендне виробниче об'єднання «Автосервіс». До його складу увійшли 7 регіональних центрів, 25 обласних підприємств, 280 станцій техобслуговування і 90 автомагазинів.

Наступні кілька років стали переломними в історії для 1/6 суходолу планети.

Україна отримала незалежність і набула державності. Системні зміни торкнулися й національного автогіганта, який у 1992 році трансформувався у Відкрите Акціонерне Товариство «Українська Автомобільна Корпорація» або – скорочено – Корпорацію УкрАВТО.

Нові часи вимагають нових рішень для бізнесу і клієнтів. Тому, за безпосередньої участі УкрАВТО, українцям стали доступні сучасні моделі світових автомобільних брендів. Перші офіційні автомобілі Toyota і Nissan, офіційний Mercedes-Benz від Daimler AG – все це УкрАВТО.

Вже за кілька років, у 1996-му, пройшовши перші етапи становлення і трансформації, Корпорація стає повністю приватним підприємством.

З плином часу змінювалися і вимоги клієнтів. Тому у 1998 році, після оновлення виробництва, з конвеєра «Запорізького Автомобілебудівного Заводу» сходять перші автомобілі Lanos, Nubira, Leganza і модернізовані «Таврії», що стали справжнім бестселером на авторинку молодої країни. А вже у 2002 році флагман українського автомобілебудування переходить під управління Корпорації.

УкрАВТО невпинно розвивається, пропонуючи українському ринку нові автобренди – як вітчизняні, так і світові. Аби задовольнити потреби клієнтів, Корпорація активно розширює мережу і асортиментний ряд. Українські покупці можуть придбати комерційні автомобілі і автобуси, а також нові іномарки. Водночас розвивається мережа автосалонів і сервісних підприємств.

Дилерський центр «Автомобільний Дім Україна – Мерседес-Бенц» надав поціновувачам справжнього автомобільного мистецтва можливість отримати повний спектр переваг AMG Performance Center. Перший і єдиний в Україні концептуальний шоу-рум виконаний згідно з поточними стандартами німецького виробника.

СЬОГОДНІ УКРАВТО:
 
ВИЗНАНИЙ НАДІЙНИЙ ПАРТНЕР ПРОВІДНИХ СВІТОВИХ АВТОВИРОБНИКІВ;
ЄДИНА В УКРАЇНІ КОМПАНІЯ, ЯКА ВОЛОДІЄ ВЛАСНИМИ ВИРОБНИЧИМИ ПОТУЖНОСТЯМИ;
ВЛАСНИК НАЙБІЛЬШОЇ МЕРЕЖІ АВТОСЕРВІСНИХ ПІДПРИЄМСТВ;
КОМПАНІЯ, ЗАВДЯКИ ЯКІЙ УКРАЇНЦІ МОЖУТЬ ЗДІЙСНИТИ СВОЇ АВТОМОБІЛЬНІ МРІЇ.