This version of the page http://nsj.gov.ua/ua/ (83.218.242.227) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-08-25. The original page over time could change.
Національна школа суддів України
Національна школа суддів України
Анонси заходів

Міжнародна регіональна конференція високого рівня “Захист прав людини через суддівську освіту: кращі практики та удосконалення стандартів


Київські рекомендації

про зміст та методологію суддівської освіти

з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини та виконання рішень Європейського суду з прав людини


Kyiv Recommendations

on the Content and Methodology of Judicial Training

on the Implementation of the European Convention on Human Rights, case-law and execution of judgments of the European Court of Human Rights


Дистанційні курси як форма підготовки суддів


ОЦІНКА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ ЗА ПЕРІОД З 2014 ДО 2018 РОКУ ТА ВІДПОВІДНІСТЬ РЕФОРМИ СТАНДАРТАМ І РЕКОМЕНДАЦІЯМ РАДИ ЄВРОПИ 



ОГОЛОШЕННЯ


У зв’язку із підвищеними ризиками поширенням епідеміологічної ситуації, пов’язаної із коронавірусом COVID-19


Тимчасові труднощі – не перепона для отримання якісної освіти 


18 вересня 2020 року з 09.30 до 15.50 год. за допомогою програми “ZOOM”  Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів місцевих загальних судів буде проведено семінар в онлайн режимі.


Вебінари для суддів щодо місцевих виборів-2020




Організація роботи суду у сфері звернень громадян та доступу до публічної інформації


Національна школа суддів України та Координатор проектів ОБСЄ в Україні запрошують до часті у IV круглому столі на тему "Аудит та розробка навчальних програм для суддів щодо насильства над дітьми в Інтернеті", що відбудеться 19.08.2020 року  як четвертий захід в рамках Міжнародної онлайн-конференції "Діти та Інтернет – відповідь держави!". 


Дніпровське регіональне відділення запрошує суддів місцевих та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей 27 серпня 2020 року з 09.00 до 14.30 год узяти участь у періодичному навчанні з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації на семінарі: “Актуальні питання судової практики щодо передачі арештованих активів в управління АРМА” у програмі ZOOM.


21 – 25 вересня 2020 року з 10.00 до 16.40 год. на офіційному YouTube channel Чернівецького регіонального відділення Національної школи суддів України для суддів місцевих загальних судів буде проводитися підготовка в онлайн режимі.


11 вересня 2020 року з 10.00 год. в онлайн режимі Чернівецьким регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів апеляційних та місцевих загальних судів буде проводитися семінар на тему: “Проблемні питання розгляду справ про поділ майна подружжя”


Шановні судді!

Проєкт Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні» (далі –Проєкт) спільно з Координаційним центром з надання правової допомоги проводить соціологічне дослідження щодо визначення рівня обізнаності правової спільноти, зокрема суддів, про положення Європейської соціальної хартії, якими закріплюються соціальні права і свободи, та практики їх використання. Діяльність Проєкту спрямована на підвищення рівня обізнаності та знань соціальних прав для цільових аудиторій.


Національна школа суддів України запрошує помічників суддів та секретарів судових засідань взяти участь у дистанційному навчальному курсі “Тайм-менеджмент у діяльності помічника судді та секретаря судового засідання”.


Навчаємось дистанційно! До уваги працівників апаратів судів, які бажають підвищити свій рівень у сфері застосування Європейської конвенції з прав людини!



Національна школа суддів України запрошує спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) судів і відповідальних за зв’язки з ЗМІ працівників апаратів судів взяти участь у дистанційному навчальному курсі “Комунікації в судовій діяльності”.


Дніпровське регіональне відділення запрошує суддів місцевих загальних та апеляційних судів Дніпропетровської, Донецької, Запорізької та Кіровоградської областей 20 серпня 2020 року узяти участь у періодичному навчанні на онлайн семінарі.


Інформація про навчальний курс “Підготовка тренерів із впровадження сервісів для вразливих категорій користувачів судуˮ


Інформація щодо ПРОГРАМИ HELP Ради Європи

(навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій)


Вийшов друком посібник «Огляд судової практики з розгляду спорів щодо виборів та виборчих правопорушень в Україні: за результатами президентських та парламентських виборів 2019 року».

Із електронною версією посібника можна ознайомитись ТУТ


ЗАПРОШУЄМО ДО СПІВПРАЦІ

Національна школа суддів України запрошує суддів і суддів у відставці до співпраці з метою розробки матеріалів курсів для суддів, зокрема, стандартизованих лекцій, та їх подальшого викладання в ході підготовки суддів.


Вийшов черговий випуск журналу «Слово Національної школи суддів України»


Запрошуємо опублікувати наукову статтю у фаховому журналі “Слово НШСУ”

До уваги суддів господарських  судів

Національна    школа    суддів України спільно  з  Касаційним господарським  судом у складі Верховного Суду  17 квітня   2018  року   в місті  Києві проводить загальноукраїнський семінар  для суддів господарських судів на тему: “Новели господарського судочинства України  та їх застосування в судовій практиці”.

Враховуючи інтерес суддів до новел  сучасного законодавства, актуальність зазначеної тематики в професійній суддівській діяльності та потребу у її кваліфікаційному висвітленні,  доповідачами на заході будуть судді, науковці, адвокати та представник Міжнародного комерційного арбітражного суду   при   Торгово-промисловій    палаті  України, що дозволить системно дослідити новели господарського судочинства України.

Семінар буде  проводитися   у конференц–залі Касаційного господарського    суду    у    складі   Верховного   Суду   за адресою м. Київ,   вул. О. Копиленка,  6. 

Реєстрація слухачів відбудеться 17 квітня з 09.30 год. до 10.00 год.  Початок занять о 10.00 год.

План основних заходів
Національної школи суддів України
на 25-28.08.2020 р.





Безкоштовна консультативна психологічна допомога суддям та працівникам апаратів судів 
Більш детальна інформація


Усі анонси
Новини установи
Законодавче врегулювання діяльності Служби судової охорони: проблемні питання

25 серпня 2020 року ректор Микола Оніщук зустрівся з начальником юридичного управління Служби судової охорони Олегом Стоцьким з метою обговорення проекту Закону про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів ”.

З Днем Незалежності України


Шановні колеги, друзі!

Від себе особисто та від імені колективу Національної школи суддів України щиро вітаю Вас із визначним святом –  Днем Незалежності України!

День проголошення незалежності – день народження нашої країни, час відліку національної державності. Цей знаменний день став поворотною віхою в історії Української держави і могутнім стимулом для плідної, натхненної праці та успіхів в ім’я кращого майбутнього України!

У день свята щиро бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, упевненості в завтрашньому дні, миру й добробуту в нашому спільному домі!

З повагою,
Ректор

Микола Оніщук


Актуально про захист права власності в цивільному судочинстві

21 серпня 2020 року Національна школа суддів України з використанням програми Zoom провела чергове засідання групи розробників тренінгу та дистанційного курсу для суддів місцевих загальних судів “Проблемні питання єдності судової практики. Інститут права власності в Україні: захист у порядку цивільного судочинства”

Фокус на стандарти доказування в господарському судочинстві

21 серпня 2020 року Національна школа суддів України за допомогою групового чату в месенджері Viber провела чергове онлайн обговорення розробниками матеріалів дистанційного курсу для суддів “Докази та доказування в господарському судочинстві”.

Електронні докази проти кіберзлочинності

21 серпня 2020 року Національна школа суддів України провела чергове онлайн засідання групи розробників тренінгів для кандидатів на посаду судді та суддів “Кіберзлочинність та електронні докази в кримінальному судочинстві”.

Усі новини