This version of the page http://knukim.edu.ua/?p=33821 (195.242.161.214) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-08-24. The original page over time could change.
«Кубок Щорса» вже у переможців!
Ліцензія МОН України, наказ № 116-л від 02.06.2017 р.

«Кубок Щорса» вже у переможців!

Дата: 27.04.2015 | Рубрика: Новини

На спортивному манежі Київського військового ліцею імені Івана Богуна відбулось запекле змагання студентів з футзалу, що мешкають в університетському гуртожитку на вул. Щорса.

Футзал – популярна командна спортивна гра у залі, в якій беруть участь дві команди по 5 гравців, одним з яких є воротар. За правилами, футзал нагадує футбол, але існують деякі відмінності.

Акцент робиться на імпровізації, креативності та техніці, а також контролі м’яча та передачах в обмеженому просторі. Що цікаво, у футзалі дозволяється необмежена кількість замін для кожної команди.

Матч проходить у 2 тайми по 20 хвилин. Польовим гравцям дозволено грати будь-якою частиною тіла, крім рук. Завдання – забити гол у ворота суперника. На відміну від деяких інших видів футболу на траві або шоуболу він проходить на площі із твердим покриттям, позначеній лініями. У цьому змаганні використовують менший за розмірами м’яч, з меншим відскоком, ніж звичайний, футбольний.

Найбільша відмінність футзалу від футболу – в тактиці гри. Менші розміри майданчика, обмежена кількість гравців, а також набагато менша «контактність» гри (в порівнянні з футболом, заборонені, наприклад, підкати) зумовлюють кардинально іншу тактику. Частіше за все команди грають «один на один», тобто кожен польовий гравець контролює дії окремого гравця протилежної команди. Також обмежена кількість гравців передбачає їх універсальність, які беруть участь як в атаці, так і в обороні.

На сьогоднішній день футзал вважається одним із тих видів спорту, які найшвидше розвиваються, а потенціал популярності по суті, безмежний.

Наші студенти вирішили також долучитися до запеклої гри з футзалу. Участь у змаганні брали вісім команд: «П.М.М.», «Сан-Марино», «Хава-Нагіла», «14 Section United», «Криял-Хам», «Brazzers», «S-34», і  «Вітерець», кожна з яких переставляла окрему секцію гуртожитку.

Перед початком гри спортсмени розігрівалися зарядкою та тренуванням. А після суддівського свистка занурились у гру і так швидко, що аж п’яти виблискували. Кожний намагався себе проявити, викластися на повну, щоб здобути перемогу. Втім не дивно, бо на кону – «Кубок Щорса»!

Невгамовні вболівальники хвилювалися, бурчали, репетували, бубоніли, верещали і горланили так, що аж виснажилися під кінець гри. Але це не відволікало моторних КНУКіМівців, бо вся увага приділялася лише йому – м’ячу, який вирішить долю команд.

Тремтячі стіни манежу сповна відчували кожен забитий гол, оплески, вигуки «Ура-а-а!», «Ва-ня!, Са-ня!, Швид-ко!» «Давай!», «Ти зможеш!». З такою підтримкою у КНУКіМівців на позитиві та в задоволення.

Більше за всіх синців отримали воротарі. З яких боків вони тільки не ловили м’яча: і сидячи на підлозі, і ледь тримаючись на одній нозі. Деякі навіть стрибали і витанцьовували, мабуть, через хвилювання.

До фінальної гри вийшли лише чотири команди-лідери:

  1.  «П.М.М.» (13 секція)
  2. «Сан-Марино» (15 секція)
  3. BRAZZERS (36 секція)
  4. «Хава-Нагіла» (15 секція).

Своє побажання фіналістам висловила заслужений майстер спорту Марина Кійко: «Бажаю гравцям витримки, яка допоможе здолати всі незгоди і здобути перемогу! Нехай «Кубок Щорса» отримають ті, хто вірить в себе!».

У фінальній грі напруження зростало. Падіння, збиті коліна, м’яч, що постійно потрапляв у штангу. Обурені багатьма поразками, але з вірою в серці, студенти КНУКіМ на останньому диханні дійшли до перемоги!

Третє почесне місце і бронзові медалі отримала команда 13-ої секції, названа на честь Михайла Михайловича Поплавського – «П.М.М.».

За крок до перемоги опинилася команда «Сан-Марино», яка мешкає на 15-ій секції. Втім у хлопців залишилися незабутні моменти гри й срібні медалі за друге місце.

Володарями «Кубку Щорса» стали хоробрі, відважні переможці «Хава Нагіла». Ці міцні парубки вибороли перше місце і золоті медалі, прославивши свою 15-ту секцію гуртожитку та свого лідера – гравця збірної КНУКіМ з футболу Євгенія Баранніка.

Студенти КНУКіМ разом зі Спортивно-оздоровчим комітетом Студентського парламенту вишу щиро вітають переможців, які здобули «Кубок Щорса», із вдалим завершенням гри з футзалу та бажають ніколи не зупинятися на досягнутому і завжди йти вперед до перемоги!

Контакти