This version of the page http://zib.com.ua/ua/opinion/ (89.184.70.2) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-07-16. The original page over time could change.
Окрема думка. Щоденник "Закон і Бізнес"

Окрема думка

Денис Пономаренко:

Проблема нашей правоохранительной системы - поощрение их незаконных действий и решений судом (в большинстве случаев). Почему суд зависим, как это изменить, — вот ключевые вопросы!

Олександр Стригунов

Із набранням чинності змінами до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень в Україні запрацював інститут кримінальних проступків.

Олександр Половинка

У зв’язку з карантином на COVID-19 податкові органи сконцентрували свою увагу на відслідковуванні господарських операцій платників податків через Єдиний реєстр податкових накладних та зупинення їх реєстрації. Що з цим робити?

Олександр Готін:

Розбіжності в поглядах Касаційного кримінального суду ВС на постанову про призначення прокурора (слідчого) можна оцінювати як фактор розбалансування судової практики.

Денис Невядомський:

Державна політика в сфері боротьби з порушеннями правил дорожнього руху системно суперечить Конституції. Слід визнати, що влада в Україні ніколи не була стороною договору із суспільством, але завжди диктувала громадянам жорсткі і часто ірраціональні…

Вероніка Коваленко:

Останні роки інтерес до медіації почав активно зростати. Усе частіше можна побачити публікації щодо медіації у різноманітних друкованих виданнях та юридичних блогах. Про медіацію вже можна почути у судах. Активно розвиваються та поширюються спеціаліз…

Денис Невядомський:

КСУ мав би констатувати, що судова система завдяки закону № 1402–VIII очолюється неконституційним органом “Великою Палатою Верховного Суду”, судді до якого призначаються у порушення єдиного статусу судді.

Оксана Бобак:

У випадку, якщо один з подружжя отримує у власність майно внаслідок укладення кредитного договору, договору позики тощо, у другого з подружжя за певних умов може виникати зобов’язання щодо повернення таких грошових коштів.

Ростислав Никітенко:

Активний ринок та атмосфера здорової конкуренції – це гарантії формування стабільної економіки країни, тож держава зазвичай зацікавлена у створенні умов для ефективного функціонування конкурентного ринку.

Артем Трекке:

проблема міжнародного розшуку, зокрема, у контексті вирішення питання стосовно здійснення спеціального досудового розслідування, потребує особливої уваги законодавців та виваженого підходу суддів.

Наталя Міщук:

Хмільницький міськрайонний суд продовжує правову просвіту населення. Виконуємо обіцяне та розповідаємо сьогодні, якими є підстави для позбавлення батьківських прав.

Людмила Звєрєва:

«Карантинне законодавство» України в питаннях трудових відносин, зайнятості населення, важко назвати послідовним та виваженим з точки зору дотримання балансу інтересів роботодавця і працівника, і ось чому.

Олексій Соломко:

Саме у той час, коли всі зусилля були спрямовані на боротьбу із поширенням COVID-19, Мінюст виявися несподівано враженим вірусом іншого виду – вірусом боротьби із приватними виконавцями.

Коментарів: 2

В’ячеслав Любашенко:

Якось поза увагою широкого загалу пройшла новина про те, що усі дані про громадян, які містяться на паперових носіях у формах Ф-1 (заявах на видачу паспорта), будуть оцифровані.

Надежда Гниздовская

В многоквартирных домах кроме квартир и нежилых помещений, которые находятся в собственности отдельных лиц, есть также общее имущество. Особый интерес представляют чердаки и подвалы домов, ведь их можно использовать как отдельные помещения.

Олексій Фазекош:

В умовах надзвичайної ситуації та кризи, куди котиться Україна, шоумени, популісти, демагоги і «хлопчики в коротких штанцях» на державних посадах мають бути змінені на справжніх фахівців, кризових менеджерів. Інакше можемо втратити державу.

Володимир Кудря:

Проблема втратити роботу в умовах карантину є особливо актуальною для соціально вразливих категорій, зокрема внутрішньо переміщених осіб.

Костянтин Глоба:

Коли законодавець писав закон, він не міг передбачити, що такий інститут Кримінального процесуального законодавства, як «докази» перетворять в одному випадку на першокласний засіб тиску та впливу на бізнес і окремих осіб, в іншому на купу горе-матері…

Микола Струць:

Одним з ключових завдань КУПБ було підняття рівня захисту професії арбітражного керуючого, в першу чергу, як незалежної професійної діяльності. Але на жаль, на практиці все виглядає інакше.

Ганна Гаро

В умовах карантину сімейні спори не вщухають, а міжнародні сімейні спори тим більше, бо тепер так просто вже не приїдеш до країни, куди вивезли твою дитину.

Анна Гниздовская:

В делах о нарушении антидопинговых правил одно из самых распространенных нарушений – наличие запрещенной субстанции в пробе спортсмена. Задача юриста – построить линию защиты так, чтобы максимально уменьшить санкцию.

Елена Дроздова

Продление Кабинетом Министров карантина, а также введение в стране режима чрезвычайной ситуации внесло существенные коррективы в организацию работы предприятий, а также изменило образ жизни буквально каждого гражданина.

Оксана Полотнянко

Реалізація доступу громадян до публічної інформації на сучасному етапі має важливе значення для забезпечення суверенітету та національної безпеки держави, суспільства. Можливості для цього є значно кращими, коли ретельно науково опрацьовані і обґрунт…

Сергій Барбашин

Український бізнес змушений пристосовуватися до нових умов ведення господарської діяльності. Прийняті нормативно-правові акти встановлюють певні обмеження діяльності, зміни щодо сплати податків та відносин між роботодавцем та працівниками.

Ганна Гаро

Шлюбний договір - це реалії сімейного права 2020 року – новітньої історії свідомого створення українських сімей, коли молоді люди розуміють, що кохання коханням, а витрачати цінні роки життя на вирішення можливих майнових конфліктів в майбутньому не …

Богдан Пошва:

Рішення КС у справі від 18 лютого 2020 року щодо неконституційності ліквідації ВСУ дало формальну підставу суддям ВСУ вимагати його негайного виконання.

Олександр Шатній:

19 квітня 2020 року набувають чинності нові правила щодо проведення публічних закупівель.

Сергій Козлов:

Ми не дивуємось, коли бачимо пам’ятники вчителям, музикантам, шахтарям, пожежникам тощо. Проте досі в жодному куточку України не було встановлено жодного пам’ятника професії адвоката.

Руслан Тропотяга:

10 лютого 2020 року у Верховній Раді України зареєстровано законопроект Кабінету Міністрів України №3045, метою якого є вдосконалення порядку утворення та діяльності третейських судів з метою відновлення довіри до третейського розгляду.

Антоніна Славицька:

Якщо колись глава уряду завинив тим, що створив «власний політичний імідж», то що вже говорити про голову НАБУ Артема Ситника, у котрого цього іміджу – хоч відбавляй?

Завантажити більше публікацій
Створено в Студії Дмитра Бабича