ДіяльністьЗаходиФото

Енергефективність в будівлях. Досвід США

Оприлюднено

11-15 листопада 2013 року в Кишиневі (Молдова) Асоціація інженерів-енергетиків (США) проводила тренінг з  енергоефективності в будівлях.

Для вивчення міжнародного досвіду в проведенні енергоаудиту від Асоціації енергоаудиторів в тренінгу приймав участь Григорій Романюк, директор  ЕСКО Україна та координатор напрямку «Енергоаудит будівель»

По результатам тренінгу хотіли би відмітити декілька моментів:

  1. Ринок енергоаудиторських послуг в США працює уже багато років і тому вже сформувався. У нас цей ринок знаходиться на стаді зародження та становлення.
  2. За рівнем знань та професіоналізму українські енергоаудитори та інженери-енергетики не поступаються своїм американським колегам.
  3. В США строки окупності заходів з енергозбереження та термомодернізації будівель суттєво не відрізняються від українських. Інвестиції окупаються також досить довго.

Також  для розвитку ринку енергоаудиту в Україні важливо системно доносити до населення всі вигоди від впровадження енергоефективних заходів.

На фото (зліва на право): Григорій Романюк, директор ЕСКО Україна, Євгеній Іншеков, директор Центру підготовку енергоменеджерів КПІ.

ДОВІДКА:

Асоціація інженерів-енергетиків (США) – об’єднує більш ніж 16000 професіоналів в 90 країнах. Регулярно проводить зустрічі та навчання спеціалістів в різних країнах.

Григорій Романюк

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.