• Мапа
  • Рус
  • Eng
  • Укр
Госпіталізація цілодобово!
Розумна медична допомога
контакт-центр +38 (044) 521-30-03 невідкладна допомога 3003
+38 (044) 521-30-03 3003 невідкладна допомога
Розумна медична допомога
Госпіталізація цілодобово!
  • Головна
  • Направлення
  • Отоларингологія (ЛОР)

Отоларингологія (ЛОР)

Сучасне ефективне та дбайливе лікування захворювань носа, глотки та вуха (або ЛОР-захворювань) має велике значення для підтримання здоров’я та повноцінного енергійного функціонування організму людини.

ЛОР-захворювання не тільки погіршують якість життя людини, але й провокують розвинення захворювань бронхів та легень, серцево-судинної, нервової та інших систем. У разі, якщо лікуванню певної ЛОР-патології не приділяється належної уваги, існує ризик розвинення ускладнень, які можуть серйозно погіршити загальний стан здоров’я хворого, призвести до необхідності виконання важких та травматичних хірургічних втручань і, навіть, створити реальну загрозу життю пацієнта.

В Універсальній клініці «Оберіг» створені оптимальні умови для надання допомоги пацієнтам з різноманітною патологією ЛОР-органів.

У ЛОР-кабінеті клініко-консультативного відділення клініки на пацієнтів дитячого віку і дорослих хворих чекають кваліфіковані лікарі, які мають багаторічний досвід практичної роботи, у тому числі хірургічного лікування ЛОР- захворювань, та науковий ступінь кандидата медичних наук. ЛОР-лікарі клініки навчались сучасним методам діагностики та лікування в оториноларингології (у тому числі ендоскопічним) в клініках Росії, підвищували свою кваліфікацію на курсах та майстер-класах, на яких викладали найвідоміші європейські та світові фахівці-оториноларингологи.

Отоларингологічний кабінет клініко-консультативного відділення обладнаний сучасним устаткуванням, приладами та інструментами для ретельного обстеження та лікування хворих:

Робоче місце лікаря дозволяє зменшити травматичність виконання огляду, певних діагностичних та лікувальних процедур та, відповідно, рівень дискомфорту для пацієнта

Відеоендоскопічне обладнання. На теперішній час практика ЛОР-лікаря неможлива без застосування ендоскопічного обстеження порожнини носа, носоглотки, гортані, огляд яких звичайними дзеркалами та інструментами є у більшості випадків дискомфортним для пацієнта та недостатньо інформативним.

У ЛОР-кабінеті Універсальної клініки «Оберіг» огляд виконується за допомогою жорстких і гнучкого ендоскопів та іншого устаткування для відеоендоскопії фірми “Storz”, що дозволяє швидко, ретельно та комфортно для пацієнта оглянути віддалені та важко доступні для рутинного обстеження ділянки ЛОР-органів, своєчасно виявити мінімальні патологічні зміни та анатомічні особливості, які мають дуже важливе значення у перебігу запальних та інших захворювань ЛОР-органів.

Окрім устаткування ЛОР-кабінету до діагностичного процесу залучаються можливості інших підрозділів клініки:

  • обладнані найсучаснішим обладнанням відділення рентгенологічної та магнітно-резонансної діагностики, де виконуються рентгенографія, комп’ютерна та магнітно-резонансна томографія;
  • мікробіологічна лабораторія, де на сучасному обладнанні визначаються збудники захворювання та їхня чутливість до антибактеріальних препаратів;
  • імунологічна та алергологічна лабораторія, можливості якої дозволяють визначити супутні алергічні та імунодефіцитні стани та оптимізувати процес лікування з урахуванням необхідної його корекції;
  • кваліфіковані консультації невропатолога, педіатра, офтальмолога, терапевта та інших спеціалістів клініки.

Ретельне обстеження пацієнта за допомогою найсучаснішого діагностичного обладнання, знання і досвід лікарів-оториноларингологів Універсальної клініки «Оберіг» дозволяють установити точний діагноз та виявити причину захворювання, що сприяє вибору максимально ефективного шляху індивідуального лікування кожного конкретного пацієнта.

У разі необхідності лікарі-отоларингологи виконують типові ЛОР-хірургічні втручання та операції підвищеної складності.

Кваліфіковані лікарі-анестезіологи володіють сучасними методами анестезіологічного забезпечення хірургічних втручань на ЛОР-органах, що дозволяє значно зменшити рівень стресу пацієнта, який пов’язаний з оперативним лікуванням.

Зоною особливого інтересу та відмінною рисою хірургічної діяльності ЛОР-спеціалістів клініки є пріоритетне виконання функціональних ендоскопічних хірургічних втручань, що дозволяє мінімально травматично для пацієнта відновлювати функцію ЛОР-органів. Ступінь успішності виконання хірургічного втручання обумовлюється також обладнанням операційної найсучаснішим устаткуванням для ендоскопічної хірургії. Зокрема, видалення поліпів порожнини носа, аденоїдних розрощень та деякі інші операції виконуються з застосуванням шейвера, що дозволяє звести до мінімуму травматичність втручання.

Після операції в порожнині носа та на навколоносових синусах використовуються спеціальні носові тампони, які легше, ніж звичайні марлеві, переносяться хворими та відрізняються меншою травматичністю та відсутністю дискомфорту при їх видаленні. У ранньому післяопераційному періоді хворі перебувають у комфортабельних палатах стаціонару клініки, де забезпечено постійне спостереження медичного персоналу.

Застосування малоінвазивних функціональних методик хірургічних втручань дозволяє значно скоротити терміни необхідного перебування пацієнта у стаціонарі та зменшити тривалість реабілітаційного періоду.

Телефонуйте:

(044) 521 30 03

(099) 521 30 03

(073) 521 30 03

Фахівці

Хоцяновський Костянтин Антонович

Лікар-отоларинголог
25 років медичного стажу
Кандидат медичних наук

Зарицька Ірина Станіславівна

Лікар-отоларинголог
32 роки медичного стажу
Кандидат мед. наук

Переглянути усіх спеціалістів

Інновації

Новини направлення

Усі новини направлення

Відео-бібліотека

Усі відеозаписи