This version of the page http://www.farmer-ukr.com/?p=137 (194.28.172.226) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2020-06-01. The original page over time could change.
ВИСТАВКА “ФЕРМЕР УКРАЇНИ – 2013″ | ТОВ "Господар ЕЦ"

ВИСТАВКА “ФЕРМЕР УКРАЇНИ – 2013″

Підсумки проведення виставки:

XVI сільськогосподарська виставка «Фермер України»,

 

Термін проведення: 10 – 12 жовтня 2013 року

Місце проведення: Павільйон №3, відкриті майданчики НК «Експоцентр України»

Площа: загальна виставкова площа: 2500 кв.м, біля 80 виставкових стендів та понад 250 учасників.

Інформаційна підтримка:

Газета «Вісник Фермер України»,  Агроснаб Черноземья;  Агросвіт України;  Дельта-Агро, ВКО;   Дім, сад, город;   Журнал «Нескучный сад; ,  Вісті Придніпров’я, газета;  Реклама на село;   Аграрний тиждень. Україна; АгроПартнер. Україна;  Світ і бізнес, журнал;  Агро Перспектива, журнал;  Україна Бізнес, ВД;  Всеукраїнська газета «Хозяин»;  Чим хата багата;  Фермер України; Сучасна ветеринаран медицина; Бізнес пропозиція; Эксклюзивні ТЕХНОЛОГІЇ  журнал;  Соціальна мережа «САДОВЕД»; журнал;      Прес-Біржа;  Журнал «Овощеводство»;  Бізреліз,  Діловий Web-портал. 

Офіційне відкриття виставок:  відбулося 10 жовтня об 11годині, в урочистій обстановці у 3 павільйоні Національного комплексу.

У відкритті виставки приймали участь: заступник міністра аграрної політики та продовольства України Давиденко Валерій Миколайович, Президент АФЗУ Миркевич Микола Степанович, Президент ССОКУ Томич Іван Федорович, Президент НАДСУ Корінець Роман Ярославович.

Привітальне слово від імені Міністра аграрної політики та продовольства Миколи Володимировича Присяжнюка зачитав його заступник Валерій Давиденко.

Після урочистого перерізання стрічки почесні гості оглянули експозиції учасників виставки, особливу увагу приділяючи фермерським експозиціям, спілкуючись з представниками від областей, фермерами, кооператорами та представниками засобів масової інформації.

В цей же день членами оргкомітету були оглянуті експозиції учасників та визначено, що найкраще підготувалися до виставки та оформили свої стенди делегації Донецької, Житомирської та Чернігівської областей. Ці області були відзначені спеціальними дипломами.

Протягом всіх днів роботи виставки відбувалися презентації фермерських, особистих селянських господарств та кооперативів на обласних стендах виставки.

В рамках виставки було презентовано авто лавку для виїзної торгівлі сільськогосподарською продукцією в рамках реалізації ініціативи міністра «Рідне село».

Науково-практичні заходи: проходили 10 жовтня 2013 року в конференц-залах 2 та 1 – го павільйонів та 11 жовтня в конференц-залі кафе «Ясени» НК «Експоцентр України».

10 жовтня відбулися громадські слухання «Роль громадських організацій у формуванні цінової політики на сільськогосподарську продукцію», засідання Ради АФЗУ та ряд доповідей та семінарів по юридичній та законодавчій тематиці.

Всеукраїнська Асоціація виробників виноградної та садівничої продукції – (ВАВВСП) провела прес-конференцію та семінар «Розвиток теруарного виноробства в малих та середніх господарствах України».

11 жовтня відбулася презентація посібника «Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив: початок шляху», який підготував та виготовив Союз с/г обслуговуючих кооперативів за підтримки «Агроінвест», а також було проведено навчальний семінар з питань розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації, активну участь у підготовці та проведенні якого взяли фахівці Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій Мінагрополітики України, Асоціації дорадчих служб України, профільних наукових закладів та міжнародних проектів технічної допомоги. На семінарі були розглянуто весь спектр питань діяльності сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів: від законодавчих аспектів – до фінансування, страхування, та забезпечення матеріально-технічними засобами.

Розважально – торгові заходи: продаж продукції бджільництва та медоваріння Гільдією медоварів України (12 підприємств цього напрямку), продаж саджанців, розсади, насіння та супутніх матеріалів для саду та городу,  11-12 жовтня відбувалися Дні врожаю від  ТМ «Садочок», презентації позашляховиків від компанії «НІКО Україна», дегустації виноробної продукції теруарного виробництва з Одеської, Херсонської, Черкаської областей та АР Крим.

Склад учасників: Виставка об’єднала більше  250  українських учасників: підприємства, фермерські та приватні сільськогосподарські господарства, кооперативи.

В експозиціях представлена різноманітна продукція сільськогосподарської та переробної галузей; найновіші розробки, технології вирощування і переробки продукції рослинництва; насіння, саджанці, добрива, засоби захисту рослин; ветеринарні препарати; фермерський інвентар; готова продукція аграрних підприємств.

Склад відвідувачів: Загальна кількість відвідувачів виставкових заходів та ярмарки сільгосппродукції становила більше 18 тис. чоловік, з яких 70% фахівців, які виявили професійний інтерес до експозицій учасників та  30%  відвідувачів, що мали інтерес до купівлі сільгосппродукції, що реалізовувалася на виставці.

 

Мета проведення виставки:  Головною метою виставки було:

  • §    презентація фермерських, особистих селянських господарств та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів України, їх продукції та потенційних можливостей;
  • §    проведення навчально-практичних заходів для фермерів та кооператорів з метою надання їм вичерпної інформації про новини в законодавчій базі, з питань державної підтримки, питань лізингу, страхування та роботи з комерційними банками;
  • реклама комерційних підприємств, пошук бізнес-партнерів, просування товару вітчизняного виробництва, презентації фермерських торгових марок;
  • реалізація продукції власного виробництва ;
  • укладання нових угод на виробництво сільгосппродукції;
  • §    пошук інвесторів для ведення спільного бізнесу та розвитку власного виробництва.

 

В цілому виставкові заходи пройшли на високому рівні, згідно Концепції розробленої Оргкомітетом, та отримали схвальні відгуки як учасників, так і відвідувачів заходів.